Noul C5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Joi 30-Oct-2008 11:01

Multam de urari si la cat mai multe C5-uri pe strada !

Din pacate nu sunt primul, Mugurel de la ProMotor a avut inaintea mea si el m-a imbolnavit :))

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 30-Oct-2008 11:02

sper ca boala asta sa fie molipsitoare :lol: :lol:

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Vin 07-Noi-2008 21:31

Din pacate, toate placutele scartaie la C5, pentru ca sunt facute dintr-un material ecologic... Trebuie neaparat tratate ca sa scapi de zgomot!
Passion pour C5

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Vin 07-Noi-2008 22:23

Sa vezi frumusete de Passat, modelul 2008, acela cu facelift, ce scartaie de mama focului... :P ...Mandru intra pe strada si la final...."poftiti in vagoaneee"...de zici ca-i personalul 5005 de "Iesi"...

Cata

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Vin 07-Noi-2008 23:09

Probabil aceleasi materiale ecologice se folosesc la majoritatea marcilor de masini...
Passion pour C5

jamboree
de-abia inscris

Mesajde jamboree » Mie 12-Noi-2008 16:05

Avand in vedere ca, din lecturarea acestui topic, inteleg ca dintre utilizatorii acestui forum exista cativa (macar unul) posesori ai noului c5, imi permit sa va adresez cateva chestiuni in privinta carora sper ca ma veti putea lamuri mai bine decat au facut-o reprezentantii de vanzari sau siteurile citroen.ro, ats.ro etc.

In esenta, este vorba despre dotarile optionale cu care pot sa echipez un c5.
Ati vazut cu totii ca asa-numitul “configurator” prezent pe siteurile noastre este complet ineficient, din cauza ca, spre deosebire de alte configuratoare aferente altor marci, nu avertizeaza asupra unor incompatibilitati intre dotari si, mai important, asupra unor bifari care nu mai sunt necesare (optiuni redundante).
Mai concret, configurand masina, am observat ca pot sa bifez toate pachetele optionale, desi unele dintre ele se confunda cu privire la dotari (ex. pot sa-mi iau toate “packurile” care includ tapiterie de piele, inclusiv packul “tapiterie piele claudia”), fara ca programul sa ma avertizeze in vreun fel. Idem RT3, storuri.
Ajungand la dealer, m-am lamurit doar ca un cazul unor packuri este vorba de piele integrala si in cazul altora de piele mixta (aspect pe care oricum il puteam deduce din descrierea de pe site).
In plus, nu mi s-a putut raspunde daca pot opta pentru airbag lateral spate fara sa iau packul acela inutil (si foarte scump) intitulat “pachet piele integrala”, in sensul ca nu mi s-a raspuns negativ dar nici nu mi s-a confirmat expres ca pot introduce airbagul respectiv la optiuni.
Cand am intrebat de farurile xenon mi s-a spus ca sunt standard pt Exclusive. In conditiile astea nu inteleg ce mai cauta optiunea asta la pack business 1 pt varianta Exclusive.
De asemenea, nu au putut sa ma lamureasca cu privire la sistemul audio, respectiv daca are interfata pt iPod (sau macar usb).
E oarecum frustrant, intrucat sunt foarte decis cu privire la dotarile pe care le-as prefera pe masina (nr. maxim de airbaguri, xenoane directionale, tapiterie piele integrala, sistem alarma, sistem de navigatie, sistem audio hi-fi, oglinzi electrocrome) dar consider aberant sa fie necesar sa-mi iau (apropape)toate packurile pentru asta.
In concluzie, mi-ar fi de mare ajutor orice lamurire cu privire la aceste aspecte(pot fi “despachetate” packurile?) , navigarea pe siteurile straine nefiind relevanta (acolo optiunile sunt prezentate si denumite altfel, mult mai logic si accesibil in opinia mea).

Va multumesc pentru “osteneala” de a lectura un post cam lung.

PS: Credeti ca departamentul de marketing-vanzari sau IT ar trebui sa primeasca nota de trecere? Cred ca-s mai slabe decat service-ul ats…

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Mie 12-Noi-2008 16:24

Depinde cred eu si cu ce oamnei ai vorbit. Iti recomand sa vorbesti cu Mugurel eventual sa te directeze catre un om care are habar in Bucuresti.

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Mie 12-Noi-2008 17:50

Eu m-am lovite de aceeasi problema si mi-a dat dreptate agentul de vanzari...singura solutie e sa comanzi masina in Franta pentru ca acel configurator functioneaza dupa parametri normali...Fix aceeasi problema am discutat-o (pentru un xenon sa iau si pielea, care e in dotare...pentru audio sa iau si xenon care e in dotare...etc)
Mi-a raspuns ca asa au hotarat francezii pentru Romania (poate nu se prind fraierii si luam de doua ori banii pe :xenon, piele, asitare parcare...etc)

Stima

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mie 12-Noi-2008 21:05

jamboree scrie:Avand in vedere ca, din lecturarea acestui topic, inteleg ca dintre utilizatorii acestui forum exista cativa (macar unul) posesori ai noului c5, imi permit sa va adresez cateva chestiuni in privinta carora sper ca ma veti putea lamuri mai bine decat au facut-o reprezentantii de vanzari sau siteurile citroen.ro, ats.ro etc.

In esenta, este vorba despre dotarile optionale cu care pot sa echipez un c5.
Ati vazut cu totii ca asa-numitul “configurator” prezent pe siteurile noastre este complet ineficient, din cauza ca, spre deosebire de alte configuratoare aferente altor marci, nu avertizeaza asupra unor incompatibilitati intre dotari si, mai important, asupra unor bifari care nu mai sunt necesare (optiuni redundante).
Mai concret, configurand masina, am observat ca pot sa bifez toate pachetele optionale, desi unele dintre ele se confunda cu privire la dotari (ex. pot sa-mi iau toate “packurile” care includ tapiterie de piele, inclusiv packul “tapiterie piele claudia”), fara ca programul sa ma avertizeze in vreun fel. Idem RT3, storuri.
Ajungand la dealer, m-am lamurit doar ca un cazul unor packuri este vorba de piele integrala si in cazul altora de piele mixta (aspect pe care oricum il puteam deduce din descrierea de pe site).
In plus, nu mi s-a putut raspunde daca pot opta pentru airbag lateral spate fara sa iau packul acela inutil (si foarte scump) intitulat “pachet piele integrala”, in sensul ca nu mi s-a raspuns negativ dar nici nu mi s-a confirmat expres ca pot introduce airbagul respectiv la optiuni.
Cand am intrebat de farurile xenon mi s-a spus ca sunt standard pt Exclusive. In conditiile astea nu inteleg ce mai cauta optiunea asta la pack business 1 pt varianta Exclusive.
De asemenea, nu au putut sa ma lamureasca cu privire la sistemul audio, respectiv daca are interfata pt iPod (sau macar usb).
E oarecum frustrant, intrucat sunt foarte decis cu privire la dotarile pe care le-as prefera pe masina (nr. maxim de airbaguri, xenoane directionale, tapiterie piele integrala, sistem alarma, sistem de navigatie, sistem audio hi-fi, oglinzi electrocrome) dar consider aberant sa fie necesar sa-mi iau (apropape)toate packurile pentru asta.
In concluzie, mi-ar fi de mare ajutor orice lamurire cu privire la aceste aspecte(pot fi “despachetate” packurile?) , navigarea pe siteurile straine nefiind relevanta (acolo optiunile sunt prezentate si denumite altfel, mult mai logic si accesibil in opinia mea).

Va multumesc pentru “osteneala” de a lectura un post cam lung.

PS: Credeti ca departamentul de marketing-vanzari sau IT ar trebui sa primeasca nota de trecere? Cred ca-s mai slabe decat service-ul ats…

Din cate am vazut eu, varianta EXCLUSIVE ar cam avea tot ce iti doresti tu in standard, plus multe alte dotari, cum ar fi masaj in scaune fata, asistare la parcare cu calcularea locului de parcare, spunandu-ti daca parcarea se poate face usor, greu sau deloc..., etc
Passion pour C5

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Joi 13-Noi-2008 09:28

Din pacate nici eu nu te pot ajuta foarte mult, avand in vedere ca mi-am luat masina asa cum a fost comandata de Citroen Romania.
Si sfatul meu este tot sa vorbesti cu Mugurel, pentru a-ti da el mai multe detalii.
Ideea e ca Citroen Romania comanda niste masini de capul lor, dupa care le baga dealerilor pe gat.
Din punct de vedere al site-urilor si optiunilor, totul este inca o mare varza. Parerea mea e sa te mai uiti si pe site-ul Citroen Franta, poate te mai lamuresti acolo.

jamboree
de-abia inscris

Mesajde jamboree » Joi 13-Noi-2008 13:20

Va multumesc tuturor pentru punctele de vedere exprimate.

@videosuzy: “singura solutie e sa comanzi masina in Franta”
Sa inteleg ca exista posibilitatea sa comand masina direct de pe siteul oficial din Franta? Asta cred c-ar echivala cu o achizitie individuala, urmand sa sar peste dealerii din Romania si sa inchei un contract cu un dealer in Franta, urmand sa achit si transportul pana aici. Ma gandesc c-ar fi cam complicat…Poate ma insel si n-am inteles bine metoda de achizitie.
@bear: “varianta exclusive ar avea cam tot ce-ti doresti tu in standard, plus multe alte dotari”
Din ce am aflat de la reprezentantul de vanzari nu a reiesit deloc lucrul asta. Mai mult, aveau un Exclusive expus si nu prea era echipat cu ce-mi doresc eu si avea pack business 1 daca nu ma-nsel.

Din pacate, nefiind familiarizat cu forumul, nu stiu exact cine este Mugurel (am observat doar niste posturi din care reiese ca ar fi un reprezentant al unui dealer din Rm Valcea – Pro Motor).

In alta ordine de idei vroiam sa va intreb daca va simtiti confortabil cu pozitionarea axelor de suport ale volanului, pentru ca am facut un drive test si nu prea am putut sa tin mainile nici la “doua si zece” nici la “trei si un sfert”. In plus, suportul de pahare (cred ca de pahar, ca parca doar unul era) mi se pare total neinspirat pozitionat in cotiera. Daca pun o sticla de 0,5 se mai inchide cotiera?

Numai bine

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Joi 13-Noi-2008 13:38

Salut.

Da, Mugurel este patronul de la Pro Motor Rm. Valcea si sigur te poate ajuta cu orice intrebari si eventual cu stocuri / comenzi. Cred ca-ti aduce si masina la tine acasa, daca o cumperi de la el.
Legat de volan, eu nu am intampinat nici o problema pentru a tine mainile in ambele "ore" despre care vorbesti aici si pozitia este chiar foarte buna.

Suportul de pahare n-are nici o legatura cu un suport de pahare, in acceptiunea mea. Cred ca l-au pus acolo ulterior, in urma review-urilor negative deoarece varianta initiala nu avea nici macar acel suport. Este complet inutilizabil ( trebuie sa tii cotiera inchisa in timp ce conduci si implicit nu poti ajunge la cutia de bautura.. ).

jamboree
de-abia inscris

Mesajde jamboree » Joi 13-Noi-2008 13:43

Pardon, am vrut sa zic "zece si zece" si "noua s-un sfert"

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Joi 13-Noi-2008 22:35

Poate nu am inteles eu cum trebuie, dar tot la Valcea am vazut expus un Exclusive, si avea de toate... E posibil sa nu ne fi inteles in privinta pachetelor optionale... Asa era prezentat... Avea cam tot ce vrei...
Passion pour C5

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Vin 14-Noi-2008 16:41

Scuze dar de la "de toate" pana la "cam tot ce vrei" te asigur ca e cale lunga...
Pentru mine, acel "de toate" inseamna tot ce poate avea o astfel de masina la aceasta clasa, fara sa mai poti adauga (si aici ma refer la cele strict oferite de producator, nu gadget-urile pe care le-am adaugat si eu la C5-ul meu)...
Nu are sens sa insir o lista cu ce doresc sa am pe noul C5 pentru ca fiecare dintre voi a citit cu ce ar putea fi echipat insa, jmecheria romanului coroborata cu istetimea francezului, au condus la realizarea unor Pack-uri deloc inteligente (dar foarte profitabile), ce contin, intotdeauna cel putin o extraoptiune ce se gaseste fie in celalalt pachet, fie in dotarea standard, in final platind acea (sau chiar acele) extraoptiune (uni) de doua ori...
Iar nu dau exemple pentru ca sunt sigur ca multi dintre voi, care au aprofundat ofertele ATS si cele ale Citroen.fr au constatat aceste "mici" inconveniente...

Cu stima

Înapoi la “Citroen C5 I-II”