Din pacate nu sunt primul, Mugurel de la ProMotor a avut inaintea mea si el m-a imbolnavit

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
jamboree scrie:Avand in vedere ca, din lecturarea acestui topic, inteleg ca dintre utilizatorii acestui forum exista cativa (macar unul) posesori ai noului c5, imi permit sa va adresez cateva chestiuni in privinta carora sper ca ma veti putea lamuri mai bine decat au facut-o reprezentantii de vanzari sau siteurile citroen.ro, ats.ro etc.
In esenta, este vorba despre dotarile optionale cu care pot sa echipez un c5.
Ati vazut cu totii ca asa-numitul “configurator” prezent pe siteurile noastre este complet ineficient, din cauza ca, spre deosebire de alte configuratoare aferente altor marci, nu avertizeaza asupra unor incompatibilitati intre dotari si, mai important, asupra unor bifari care nu mai sunt necesare (optiuni redundante).
Mai concret, configurand masina, am observat ca pot sa bifez toate pachetele optionale, desi unele dintre ele se confunda cu privire la dotari (ex. pot sa-mi iau toate “packurile” care includ tapiterie de piele, inclusiv packul “tapiterie piele claudia”), fara ca programul sa ma avertizeze in vreun fel. Idem RT3, storuri.
Ajungand la dealer, m-am lamurit doar ca un cazul unor packuri este vorba de piele integrala si in cazul altora de piele mixta (aspect pe care oricum il puteam deduce din descrierea de pe site).
In plus, nu mi s-a putut raspunde daca pot opta pentru airbag lateral spate fara sa iau packul acela inutil (si foarte scump) intitulat “pachet piele integrala”, in sensul ca nu mi s-a raspuns negativ dar nici nu mi s-a confirmat expres ca pot introduce airbagul respectiv la optiuni.
Cand am intrebat de farurile xenon mi s-a spus ca sunt standard pt Exclusive. In conditiile astea nu inteleg ce mai cauta optiunea asta la pack business 1 pt varianta Exclusive.
De asemenea, nu au putut sa ma lamureasca cu privire la sistemul audio, respectiv daca are interfata pt iPod (sau macar usb).
E oarecum frustrant, intrucat sunt foarte decis cu privire la dotarile pe care le-as prefera pe masina (nr. maxim de airbaguri, xenoane directionale, tapiterie piele integrala, sistem alarma, sistem de navigatie, sistem audio hi-fi, oglinzi electrocrome) dar consider aberant sa fie necesar sa-mi iau (apropape)toate packurile pentru asta.
In concluzie, mi-ar fi de mare ajutor orice lamurire cu privire la aceste aspecte(pot fi “despachetate” packurile?) , navigarea pe siteurile straine nefiind relevanta (acolo optiunile sunt prezentate si denumite altfel, mult mai logic si accesibil in opinia mea).
Va multumesc pentru “osteneala” de a lectura un post cam lung.
PS: Credeti ca departamentul de marketing-vanzari sau IT ar trebui sa primeasca nota de trecere? Cred ca-s mai slabe decat service-ul ats…
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori