AJUTOR: schema electrica C3 1,1 din 2004

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

vemil71
de-abia inscris

AJUTOR: schema electrica C3 1,1 din 2004

Mesajde vemil71 » Mar 26-Aug-2008 17:10

Ajutor, am si eu nevoie urgenta de o schema electrica pt. C3 1,1 din 2004 daca se poate.
Mii de multumiri.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 27-Aug-2008 15:50

Incearca link-ul de mai jos:

http://tlabidouille.dyndns.org/fourtout ... /C3/11.pdf

Gasesti acolo capitolul 11 (instalatia electrica) din seria "Revue Technique", pentru modelul Citroen C3.

Daca vrei sa accesezi toate capitolele, foloseste link-ul urmator:

http://tlabidouille.dyndns.org/fourtout ... mobile/C3/

Mult succes.

vemil71
de-abia inscris

Mesajde vemil71 » Mie 27-Aug-2008 21:05

Mersi, am sa ma uit.

EMILIA NITESCU
de-abia inscris

Schema electrica C3

Mesajde EMILIA NITESCU » Lun 03-Noi-2008 12:36

Am vrut si eu sa scot schema electrica de la C3 si am intrat pe un site dat de cineva inainte. Problema este ca nu pot accesa pagina. Imi mai poate da cineva vreo sugestie?
Multumesc.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 03-Noi-2008 15:20

Mie imi merge foarte bine si acum link-ul pe care l-am dat mai sus.

vemil71
de-abia inscris

Mesajde vemil71 » Lun 03-Noi-2008 16:32

Si la mine merge.

cosminb
just curious

panou sigurante c3

Mesajde cosminb » Mie 12-Noi-2008 16:01

Sal ...scuze nu vreau sa par/fiu pe langa subiect dar sunt fff curios/sceptic....mi se tot intrerupe un bec/led la panoul ce idica temperatura/treptele unde itzi potzi seta ventilatorul...si am vurt sa vad daca cumva nu e vre-o siguranta arsa si at am desfacut panoul de sub volan si am constatat ca am doar o siguranta ( de culoare portocalie),sincer mi se pare umpic ciudat...in cartea tehnica a masinii am vaz in poza ff multe sigurante,iar la mine sa fie numai una...

cosminb
just curious

scuze..

Mesajde cosminb » Mie 12-Noi-2008 16:02

am uitat am un c3 1,4 i cumparat in 2008 feb /nou

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Noi-2008 16:17

Salut,

Esti sigur ca te-ai uitat unde trebuie dupa sigurante? Sigurantele din habitaclu sunt sub volan, undeva deasupra pedalei de ambreiaj. Atentie, nu trebuie sa desfaci plasticul ala mare de sub volan, uita-te mai jos in stanga clapetei de unde deschizi capota. Ar trebui sa gasesti un capac negru care se rabateaza in jos. In spatele capacului negru sunt sigurantele.

Parerea mea personala e ca ai mai degraba un contact prost la becul respectiv. Nu strica sa bagi un ochi si la sigurante, dar daca s-ar fi dus siguranta, inclin sa cred ca ai fi pierdut mai multe becuri de pe bord, care in mod normal sunt legate la aceeasi siguranta.

cosminb
just curious

re :sigurante

Mesajde cosminb » Mie 12-Noi-2008 19:52

crede`ma ca m`am uitat bine detot .....nu am decat un sigur capac mare si negru,acela de sub volan.....care iasa cu usuruinta...si care este prezentat si in cartea tehnica a masinii unde nu specifica ceva de genul ca nu ar trebui sa il desfac.....alt capac nu am...te rog sa`mi spui de ce nu am voie sa accesez capacul acela mare si negru...ms pt rasp...

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 12-Noi-2008 23:06

Mi se pare foarte ciudat, dar trebuie sa ai blocul de sigurante unde ti-am spus eu...

Inca o data... uita-te sub bord, la nivelul clapetei de unde ridici capota... in extremitatea stanga se afla o cutie mare neagra care este COM-ul, calculatorul central al masinii. Trebuie sa te apleci nitel sub bord ca sa-l vezi. In partea de jos a cutiei ce contine COM-ul se afla capacul in spatele caruia sunt sigurantele. E un capac mic negru, care se rabateaza in jos (reperul 10 in schema de mai jos).

Raman totusi la parerea ca nu siguranta e problema. Au mai fost topicuri pe forum cu probleme similare, parca tot la panoul de climatizare. Se pare ca becurile de acolo nu sunt tocmai bine fixate si pot iesi din contacte, dar tine si de norocul fiecaruia.

ImagineImagine

cosminb
just curious

mersi

Mesajde cosminb » Joi 13-Noi-2008 18:17

itzi multumesc oricum pt raspuns si pt ca te`ai deranjat....cred ca totusi este asa cum ai spus si tu ...a iesit vre`un led afara...oricum trebuie sa ma duc cu ea la citroen...ca este in garantie si nu vreau sa`mi bag eu mainile acol.....
iti multumesc inca o data.
salut

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 13-Noi-2008 18:30

N-ai pentru ce, d-asta exista forumuri, ca sa se ajute oamenii intre ei.

Daca e in garantie, mergi cu ea in service. O sa-ti dea probabil jos rama de pe consola centrala (plasticul ala cromat care inconjoara sertarele de radio CD si panoul de AC). Daca ai si radio CD, o sa fie ceva deranj pe acolo. Dar daca baietii sunt atenti, n-ar trebui sa fie probleme.

Înapoi la “Electrica - C3”