Noul C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
@videosuzy
Ai cam pus punctul pe “i”, insa consider ca aprecierile tale sunt valabile doar in privinta „partenerului” roman, intrucat pe citroen.fr n-am gasit „mici inconveniente” cum spuneai tu, configurarea optiunilor facandu-se cu totul altfel, neexistand pack-urile astea. De aici apare si „balbaiala” dealerilor de la noi si imposibilitatea de a preciza concret cum se poate echipa masina (fara sa-ti lase impresia ca platesti de doua ori pentru aceleasi optiuni).
Daca acum 3 ani cand am luat c4-ul am inchis ochii si am acceptat scuzele pt. neconcordantele cu privire la optiuni( in oferta era mentionat ca sunt 4 blocuri de comenzi si ca am suport pt. ochelari, in realitate n-a fost asa), de data asta voi fi mult mai circumspect, pt. ca vreau sa stiu ce cumpar. Nu inteleg de ce nu se configureaza si la noi masinile identic cu cele din Franta. O fi oare treaba asta cu pack-urile (business 1, 2 etc) pur romaneasca? Este posibil sa se intample la fel(diferente la configurare in functie de tara) si in privinta altor marci (nu prea am timp sa fac research-uri, am vazut doar ca la unele, de ex. Honda, nu poti sa faci nicio configurare), dar oricum produsul oferit de citroen ro mi se pare prezentat intr-o maniera mult prea superficiala, inacceptabila pt. o companie cu pretentii.
E pacat, pt. ca noul c5 chiar mi se pare o masina reusita si atractiva, asta fiind de fapt si motivul insistentei mele. Altminteri, ma reorientam catre altceva si probabil ca nu e imposibil sa gasesc o masina cu dotari similare in plaja asta de 30-35 mii euro net.
Numai bine
Ai cam pus punctul pe “i”, insa consider ca aprecierile tale sunt valabile doar in privinta „partenerului” roman, intrucat pe citroen.fr n-am gasit „mici inconveniente” cum spuneai tu, configurarea optiunilor facandu-se cu totul altfel, neexistand pack-urile astea. De aici apare si „balbaiala” dealerilor de la noi si imposibilitatea de a preciza concret cum se poate echipa masina (fara sa-ti lase impresia ca platesti de doua ori pentru aceleasi optiuni).
Daca acum 3 ani cand am luat c4-ul am inchis ochii si am acceptat scuzele pt. neconcordantele cu privire la optiuni( in oferta era mentionat ca sunt 4 blocuri de comenzi si ca am suport pt. ochelari, in realitate n-a fost asa), de data asta voi fi mult mai circumspect, pt. ca vreau sa stiu ce cumpar. Nu inteleg de ce nu se configureaza si la noi masinile identic cu cele din Franta. O fi oare treaba asta cu pack-urile (business 1, 2 etc) pur romaneasca? Este posibil sa se intample la fel(diferente la configurare in functie de tara) si in privinta altor marci (nu prea am timp sa fac research-uri, am vazut doar ca la unele, de ex. Honda, nu poti sa faci nicio configurare), dar oricum produsul oferit de citroen ro mi se pare prezentat intr-o maniera mult prea superficiala, inacceptabila pt. o companie cu pretentii.
E pacat, pt. ca noul c5 chiar mi se pare o masina reusita si atractiva, asta fiind de fapt si motivul insistentei mele. Altminteri, ma reorientam catre altceva si probabil ca nu e imposibil sa gasesc o masina cu dotari similare in plaja asta de 30-35 mii euro net.
Numai bine
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
jamboree scrie:@videosuzy
................ insa consider ca aprecierile tale sunt valabile doar in privinta „partenerului” roman, intrucat pe citroen.fr n-am gasit „mici inconveniente” cum spuneai tu, ..................
Acele "mici" inconveniente se refera strict la...dealerul roman...citeste mai cu atentie...
Si "mici" e pus intre ghilimele tocmai pentru ca, sunt situatii cand costa si 1000euro o extraoptiune ce de fapt, o mai achiti inca o data prin alt pachet din cadrul caruia tu nu ai nevoie decat de...xenon, sa spunem...
Repet, poate ca exprimarea mea nu a fost cea mai corecta, insa in final sper ca am lamurit cine e cel care umbla cu..."mici inconveniente"...

Stima
-
- pasionat
Matrixu scrie:....................
@videosuzy...exista sa stii la Pro Motor un C5 Exclusive cu absolut de toate pe el!
Nu pot sa te contrazic, insa pentru mine, printre alte dotari de lux, daca are:
- consola centrala cu ecran color (navigatie, tv si afisarea tuturor comenzilor pe acesta);
- asistare la parcare atat fata cat si spate cu afisare full pe acelasi ecran color din consola bordului;
- lumini full xenon autoadaptive;
- sistem telefon mobil incastrat in cotiera;
...ma opresc aici, pentru ca incep sa cred ca deja sunt printre cei ce citesc, persoane ce-mi recomanda sa schimb marca ca asa ceva nu exista pe Citroenul C5 cel nou..
Stima,
Cata
videosuzy scrie:Matrixu scrie:....................
@videosuzy...exista sa stii la Pro Motor un C5 Exclusive cu absolut de toate pe el!
- consola centrala cu ecran color (navigatie, tv si afisarea tuturor comenzilor pe acesta);
- asistare la parcare atat fata cat si spate cu afisare full pe acelasi ecran color din consola bordului;
...ma opresc aici, pentru ca incep sa cred ca deja sunt printre cei ce citesc, persoane ce-mi recomanda sa schimb marca ca asa ceva nu exista pe Citroenul C5 cel nou..
Stima,
Cata
Te inseli amarnic...cam exista tot ce ai scris tu acolo plus altele in plus
-
- pasionat
Matrixu scrie:videosuzy scrie:Matrixu scrie:....................
Stima,
Cata
Te inseli amarnic...cam exista tot ce ai scris tu acolo plus altele in plus
E, hai...chiar atat de amarnic ma insel??? Chiar atat de "alambicat" ma exprim, incat chiar nimeni sa nu inteleaga ce vreau sa spun in cele cateva randuri? Chiar trebuie sa "traduc" de fiecare data???
- "cam exista...." nu inseamna si EXISTA...e chiar atat de greu de priceput diferenta MARE data de un simplu cuvant???
- in continuare redau ce am scris mai sus:.."printre alte dotari de lux, daca are si...." si incep lista cu cele PESTE dotarile DE LUX...e asa de greu si aici de priceput stimate coleg de forum???
Chiar asa de amarnic crezi ca m-am inselat, dupa ce am discutat doua luni cu reprezentanti de vanzari ai ATS-ului, care mai de care mai "scolit" la PSA??? Am facut impreuna cu acestia "n" configurari, toate ajungand in jurul 35-37.000 euro, data fiind complexitatea dotarilor EXTRA (aici referindu-ma numai la Exclusiv 3.0iV6/215, al carui pret cu tot cu TVA e de 30.000 euro si care are destul de multe dotari in STANDARD)...
Scuze, inca o data (cu toate le-am mai cerut odata) daca sunt atat de....subtil in exprimare.
Hai sa ne straduim sa dam dovada de mai multa atentie la "exprimarea" expusa in fiecare text pentru a nu ocupa aiurea forumul cu "traduceri" fara sens.
Cu stima,
Cata
Tu stii ce scrii acolo....
Eu am inteles din postul tau cum ca nu ai navigatie color, nu ai senzori de parcare nu ai telefon etc etc , toate astea fiind disponibile pe un C5 si impreuna cu motorul de 2.7 si alte optionale ajunge la 40 000!!
Legat de oamenii aiai scoliti la PSA, nu prea vreau sa comentez nimic..Cand te duceai la ei(ATS) si vroiai pavilion vitrat iti ziceau ca nu se poate, te duceai la altii iti aduceau masina in fata casei si cu pavilion si cutie autoamta si cu plinul facut in fata casei..
Daca ai vrut sa scrii altceva, atunci scuze, am eu o problema in a intelege exprimarile tale..
Eu am inteles din postul tau cum ca nu ai navigatie color, nu ai senzori de parcare nu ai telefon etc etc , toate astea fiind disponibile pe un C5 si impreuna cu motorul de 2.7 si alte optionale ajunge la 40 000!!
Legat de oamenii aiai scoliti la PSA, nu prea vreau sa comentez nimic..Cand te duceai la ei(ATS) si vroiai pavilion vitrat iti ziceau ca nu se poate, te duceai la altii iti aduceau masina in fata casei si cu pavilion si cutie autoamta si cu plinul facut in fata casei..
Daca ai vrut sa scrii altceva, atunci scuze, am eu o problema in a intelege exprimarile tale..
-
- pasionat
Matrixu scrie:Tu stii ce scrii acolo....
Eu mi-am cerut scuze, in masura in care ceea ce am scris e foarte greu de inteles. Legat de "scolile" celor de la ATS, din pacate ai dreptate. In ciuda amabilitatii iesite din comun, a telefoanelor insistente (v-ati mai gandit la ofertele noastre? ati optat catre una din configurarile facute?) tot nu te pot ajuta asa cum, spre exemplu, ma pot ajuta cei de la Audi. Acolo, spre dezamagirea mea (ca fidel citronaut) poti sa configurezi un A6 bucata cu bucata. Cu tot cu suspensia, cat de cat asemanatoare cu a C5-ului, cu absolut tot ceea ce ai dori sa ai pe un turism (camera revers pentru parcare si night vision, ecran cu tv digitala etc) ajunge la 50.000 fara TVA...deci, foarte mult, comparativ cu ce are un C5 si fiabilitatea acestuia...
Ideea e ca exista acel C5 cu DE TOATE la Pro Motor... Are un singur defect: pretul - aproape 40.000Euro! Dar daca il compari cu un BMW sau Mercedes cu aceleasi dotari, atunci se cam justifica defectul! Si cred ca este chiar o afacere, avand in vedere ce are, cum arata si calitatea materialelor!
Passion pour C5
-
- pasionat
Bear scrie:Ideea e ca exista acel C5 cu DE TOATE la Pro Motor... Are un singur defect: pretul - aproape 40.000Euro! Dar daca il compari cu un BMW sau Mercedes cu aceleasi dotari, atunci se cam justifica defectul! Si cred ca este chiar o afacere, avand in vedere ce are, cum arata si calitatea materialelor!
Inseamna ca am aproape aceleasi gusturi in materie de dotari extra cu cei de la ProMotor...

Stima
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Buna,
cred caam inteles problemele de care ne spui. eu sunt proprietarul celui de-al doilea c5 V6 excl. primul mi l-am comandat in aprilie, si am avut grija sa bifez totul pe lista de optiuni inclusiv lipsa rotii de rezerva. a venit in schimb fara xenon. masina mi-a luat-o un prieten dupa 3 zile. asa ca in sept mi-am comandat alta. la asta am comandat 2 pachete asemanatoare. deci asta are si xenon. iar pretul mi l-a spart scazand optiunile care se dublau.
referitor la otpiuni, vreau sa iti spun ca masina are telefon, navi color cu afisaj si pe displayul din bord, 30gb memorie interna, comp de bord color senzori de parcare fata spate si muulte altele.
ai dreptate! pe citroen nu se pun anumit optiuni.
cred caam inteles problemele de care ne spui. eu sunt proprietarul celui de-al doilea c5 V6 excl. primul mi l-am comandat in aprilie, si am avut grija sa bifez totul pe lista de optiuni inclusiv lipsa rotii de rezerva. a venit in schimb fara xenon. masina mi-a luat-o un prieten dupa 3 zile. asa ca in sept mi-am comandat alta. la asta am comandat 2 pachete asemanatoare. deci asta are si xenon. iar pretul mi l-a spart scazand optiunile care se dublau.
referitor la otpiuni, vreau sa iti spun ca masina are telefon, navi color cu afisaj si pe displayul din bord, 30gb memorie interna, comp de bord color senzori de parcare fata spate si muulte altele.
ai dreptate! pe citroen nu se pun anumit optiuni.
-
- Pro Motor Rm.Valcea
din cauza ca nu pot scrie mesaje lungi continui asa.
deci: pe citroen ai absolut toate comenzile fixe pe volan. adica telefon, navigatie, comp de bord, activare functii, list la cd, magazie 6cd, mp3, radio si toate comenzile de navigatie, inclusiv sa iti citeasca mesajele tmc cu deviera parcursului. in plus senzorii de parcare iti afiseaza color unde e obstacolul si iti da muzica mai incet.
intradevar! la altele ai camera cand dai cu spatele. am pe Crosser si am avut si pe tribeca. daca e mizerie pe jos, dupa 10km se murdareste si nu mai vezi nimik.
night vision nu ai pe c5, poti avea pe c6, dar ai chiar sub vitezometru, color, functiile care ti le-ar afisa.
nu ai receptor in cotiera, dar ai comenzi pe volan, ceea ce mi se pare mai ergonomic decat moleta de la audi si bmw
deci: pe citroen ai absolut toate comenzile fixe pe volan. adica telefon, navigatie, comp de bord, activare functii, list la cd, magazie 6cd, mp3, radio si toate comenzile de navigatie, inclusiv sa iti citeasca mesajele tmc cu deviera parcursului. in plus senzorii de parcare iti afiseaza color unde e obstacolul si iti da muzica mai incet.
intradevar! la altele ai camera cand dai cu spatele. am pe Crosser si am avut si pe tribeca. daca e mizerie pe jos, dupa 10km se murdareste si nu mai vezi nimik.
night vision nu ai pe c5, poti avea pe c6, dar ai chiar sub vitezometru, color, functiile care ti le-ar afisa.
nu ai receptor in cotiera, dar ai comenzi pe volan, ceea ce mi se pare mai ergonomic decat moleta de la audi si bmw
-
- Pro Motor Rm.Valcea
pilot automat adaptiv? ai, si cred ca e una din puinele masini, fixarea prin afisaj a vitezei dorite. adica ai 90km/h si vrei sa te duci in 130. in 2 sec scrii viteza si face singur. in functie de trafic adaptarea vitezei? prefer confortul suspensiei in locul acestei optiuni.
pentru ca de asta s-a vorbit cel mai putin!
totusi! cred ca nivelul de confort la banii astia reprezinta cel mai important argument.
plus ca iesi din anonimatul pleiadei de masini uniforma!
pentru ca de asta s-a vorbit cel mai putin!
totusi! cred ca nivelul de confort la banii astia reprezinta cel mai important argument.
plus ca iesi din anonimatul pleiadei de masini uniforma!
-
- Pro Motor Rm.Valcea
ar mai fi de adaugat cutia de viteze automata fabricata in Japonia!
este senzationala! m-am plimbat cu multe masini, dar atat de intuitiva nu am gasit pana acum. deci la cea mai mica apasare pe acceleratie, foloseste cuplul motor si nu o supratureaza sau sa schimbe doua trepte inapoi! la apasarea butonului sport( apasare care trebuie facuta de la cumparare si ar trebui dezactivat la vanzare) masina are frana de motor, are zvac, te ajuta in orice situatie! plus ca se intareste si directia... adica niste chestii pe care nu l-am gasit pe la altii.
incearca-ne cu un drive test si vb dupa aia!
apropos. geamuri laminate la audi se pot pune? sunt instandard ca la citroen?
este senzationala! m-am plimbat cu multe masini, dar atat de intuitiva nu am gasit pana acum. deci la cea mai mica apasare pe acceleratie, foloseste cuplul motor si nu o supratureaza sau sa schimbe doua trepte inapoi! la apasarea butonului sport( apasare care trebuie facuta de la cumparare si ar trebui dezactivat la vanzare) masina are frana de motor, are zvac, te ajuta in orice situatie! plus ca se intareste si directia... adica niste chestii pe care nu l-am gasit pe la altii.
incearca-ne cu un drive test si vb dupa aia!
apropos. geamuri laminate la audi se pot pune? sunt instandard ca la citroen?