consum c3
Moderator: Echipa Tehnica
consum c3
Salut,
Desi parca s-a mai discutat subiectul asta, totusi o intrebare catre cei ce au C3. Cat consuma ale voastre in general? A mea, pana la 1500 km, rodaj, consuma vreo 6.5 - 7 afara si 9 in oras.
Vi se pare normal? Ale voastre dupa rodaj si-au "intrat in mana" si a consumat mai putin?
Desi parca s-a mai discutat subiectul asta, totusi o intrebare catre cei ce au C3. Cat consuma ale voastre in general? A mea, pana la 1500 km, rodaj, consuma vreo 6.5 - 7 afara si 9 in oras.
Vi se pare normal? Ale voastre dupa rodaj si-au "intrat in mana" si a consumat mai putin?
Nu există un consum "standard". Eu zic că depinde foarte mult de calitatea combustibilului, de stilul de condus, şi de temperatura de afară ĂŽn cazul folosirii permanente a aerului condiţionat
Oricum, fiecare factor din cei menţionaţi poate adăuga un 1-2% la consumul "din carte", ĂŽn oraş.
Later edit: din motive enunţate mai sus, maşina noastră consumă acum (la 4000km) mai mult decât consuma ĂŽn rodaj

Later edit: din motive enunţate mai sus, maşina noastră consumă acum (la 4000km) mai mult decât consuma ĂŽn rodaj

Nu stiu cat de mult te poate ajuta raspunsul meu pt ca am un C3 HDI, dar o sa sustin ce a zis mai devreme dancld, numai ca o sa pun in alta ordine influenta asupra consumului:
1. Stilul de condus
2. Folosirea sau nu a aerului conditionat
3. Calitatea combustibilului.
Consumul meu, la 7000 km este:
Mers doar in oras - 5.0 - 5,2 40% folosit a/c
Mers doar in afara (in stilul khan) - 4,2 - 4,2
Mers mixt - 4,7 - 4,8
Sper ca te ajuta!
1. Stilul de condus
2. Folosirea sau nu a aerului conditionat
3. Calitatea combustibilului.
Consumul meu, la 7000 km este:
Mers doar in oras - 5.0 - 5,2 40% folosit a/c
Mers doar in afara (in stilul khan) - 4,2 - 4,2
Mers mixt - 4,7 - 4,8
Sper ca te ajuta!
@Vali: In cazul meu (C3 cu motorizare de 1.4l, 75 CP, benzina), diferenta intre consumul mediu practic si cel teoretic pe durata unui an si vreo 4 luni este de 1.55 l/100 km (in plus fata de consumul teoretic).
Valoarea este obtinuta dintr-un fisier .xls in care inregistrez toate bonurile de benzina, deci vorbesc in termeni de litri de benzina pe care i-am platit, nu de cei raportati de computerul de bord.
Grosso modo, as putea spune ca in loc de 8.3/5.2 imi consuma 9.85/6.75
Acum referitor la cum se determina consumurile din specificatie, in linkul de mai jos; de remarcat graficul "traseului" standard pt ciclul urban/extraurban: http://www.vcacarfueldata.org.uk/inform ... mption.asp
Si un link foarte interesant de pe forumul Renault, cu graficul comentat - merita citit:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=1504&st=0
P.S. In cazul meu, si acum (aprox 11000 km la bord) consuma la fel ca in primii 3000 kilometri, n-am sesizat nici o imbunatatire care sa nu fie placebo.
In final, am o rugaminte, de fiecare data cand postati un consum mediu de pe computerul de bord - sa postati si viteza medie.
Valoarea este obtinuta dintr-un fisier .xls in care inregistrez toate bonurile de benzina, deci vorbesc in termeni de litri de benzina pe care i-am platit, nu de cei raportati de computerul de bord.
Grosso modo, as putea spune ca in loc de 8.3/5.2 imi consuma 9.85/6.75
Acum referitor la cum se determina consumurile din specificatie, in linkul de mai jos; de remarcat graficul "traseului" standard pt ciclul urban/extraurban: http://www.vcacarfueldata.org.uk/inform ... mption.asp
Si un link foarte interesant de pe forumul Renault, cu graficul comentat - merita citit:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=1504&st=0
P.S. In cazul meu, si acum (aprox 11000 km la bord) consuma la fel ca in primii 3000 kilometri, n-am sesizat nici o imbunatatire care sa nu fie placebo.

In final, am o rugaminte, de fiecare data cand postati un consum mediu de pe computerul de bord - sa postati si viteza medie.
@DanCld: in cazul meu, vitezele medii urbane variaza intre 21 si 26 km/h.
Observ un pattern - cu cat viteza medie urbana e mai mica, cu atat consumul este mai mare (datorita cresterii ponderii stationarilor si plecarilor de pe loc).
Din cate imi amintesc, cel mai bun consum urban mediu pe parcursul unui "plin" (realimentez la fiecare 250-350 km si resetez jurnalierul si consumul mediu la fiecare alimentare), l-am avut la 26 km/h: 9.08 l/100km.
Valoarea maxima istorica pt consumul meu urban - 11.0 l/100km
corespunde unei medii de 21 km/h. Probabil la 18 km/h ar fi fost si mai rau.
Later edit: consumurile de mai sus sunt cele calculate prin metoda plin-plin, deci nu OBC (= on board computer).
Vitezele medii, in schimb, sunt cele indicate de OBC, era prea complicat sa le calculez
Observ un pattern - cu cat viteza medie urbana e mai mica, cu atat consumul este mai mare (datorita cresterii ponderii stationarilor si plecarilor de pe loc).
Din cate imi amintesc, cel mai bun consum urban mediu pe parcursul unui "plin" (realimentez la fiecare 250-350 km si resetez jurnalierul si consumul mediu la fiecare alimentare), l-am avut la 26 km/h: 9.08 l/100km.
Valoarea maxima istorica pt consumul meu urban - 11.0 l/100km

Later edit: consumurile de mai sus sunt cele calculate prin metoda plin-plin, deci nu OBC (= on board computer).
Vitezele medii, in schimb, sunt cele indicate de OBC, era prea complicat sa le calculez

Nu e cam mare consumul ala pt un diesel de 70CP?
Later Edit: Era vb de dieselul lui DanCld
Later Edit: Era vb de dieselul lui DanCld

Ultima oară modificat Joi 08-Sep-2005 10:31 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.
DanCld scrie:Hehehe, păi eu ĂŽn computer am acum aşa:
* kilometraj "temporar": 125km (l-am resetat ĂŽn acelaşi timp cu consumul)
* viteza medie: 18km/h![]()
* consum mediu: 8.4%![]()
Bucureşti....
WOW :O
Dane bicicleta scrie pe tine!!! Cu stilul asta de mers cred ca trebuie sa inveti strazile laturalnice

La mine OBC indica la mersul in oras viteza medie 26 km/h si consumul de 5,2.
Plinul il fac dupa ce se termina rezervoru' :P
Ar mai fi un aspect important ref la consum, nu cred ca a fost mentionat pana acum:
Ponderea drumurilor facute cu motorul rece in totalul drumurilor.
In manual, la capitolul "sfaturi pt reducerea consumului", spune ceva de genul "in primul kilometru consumul este dublu fata de cel normal".
In cazul meu, la un drum "standard" de 4 km (acasa-serviciu), merg cu motorul rece 25% din traseu (si asta vara, ca iarna motorul ajunge la temperatura de lucru dupa vreo 3 km).
Pt. un drum de 20 km, 1 km = 5% din traseu. Parca-i altceva..
E adevarat ca in manual scrie si "evitati drumurile scurte", dar ma intreb cum as putea sa fac asta:
1. Merg la serviciu pe jos/bicicleta/role, etc
2. Merg la serviciu pe un traseu de 2-5 ori mai lung. Consumul la suta va arata foarte frumos, doar bugetul va fi varza
3. Nu mai merg la serviciu
Ponderea drumurilor facute cu motorul rece in totalul drumurilor.
In manual, la capitolul "sfaturi pt reducerea consumului", spune ceva de genul "in primul kilometru consumul este dublu fata de cel normal".
In cazul meu, la un drum "standard" de 4 km (acasa-serviciu), merg cu motorul rece 25% din traseu (si asta vara, ca iarna motorul ajunge la temperatura de lucru dupa vreo 3 km).
Pt. un drum de 20 km, 1 km = 5% din traseu. Parca-i altceva..
E adevarat ca in manual scrie si "evitati drumurile scurte", dar ma intreb cum as putea sa fac asta:
1. Merg la serviciu pe jos/bicicleta/role, etc
2. Merg la serviciu pe un traseu de 2-5 ori mai lung. Consumul la suta va arata foarte frumos, doar bugetul va fi varza

3. Nu mai merg la serviciu

Matrixu scrie:@Nicum, ma refeream la consumul de 8 al lui DanCld care intr-adevar e un diesel.![]()
Pana m-am trezit eu sa apas pe"Trimite" deja se mai facuse un post. ;)
E totuşi un consum făcut doar ĂŽn Bucureşti pe un parcurs total de 125km, drumuri sub 10km/segment, uneori bară la bară şi cu aerul condiţionat folosit tot timpul.
Acum, pentru cei care nu s-au prins ĂŽncă: kilometrajul "temporar" se resetează folosind butonul din dreapta, iar consumul/viteza medie folosind butonul de la capătul manetei ştergătoarelor! (se ţine apăsat 2-3 secunde). Că aşa aveam şi eu consumuri raportate de computer de 5.5 sau 6.3, dar pe 500+km, incluzând şi drumuri ĂŽn afară.
Drum la Campulung in weekend-ul trecut. La intoarcere am resetat comuteru' in Campulung (noroc ca mi-a zis dancld in postul anterior, ca nu stiam cum se face - sunt ironic) autostrada nu am slabit-o sub 150km/h (poate in portiunea in care era prastie s afi mers cu vreo 120 km/h) Consumul mediu arata 5,3, iar la viteza medie nu m-am uitat.
Concluzie - nasol cu computeru' asta de bord ca iti raporteaza ce consumi si poate ca intr-o anumita masura iti afecteaza stilul de condus!!!
Concluzie - nasol cu computeru' asta de bord ca iti raporteaza ce consumi si poate ca intr-o anumita masura iti afecteaza stilul de condus!!!
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”