Salut. Sunt posesorul unui Bx 19 TZI pe benzina si vreau sa schimb kitul de ambreiaj deoarece patineaza discul de ambreiaj. Intrebarea este cum se procedeaza, se da cutia de viteze jos, sau trebuie dat jos motorul?
Rog cunoscatorii sa imi dea cateva sfaturi.
Inlocuire kit ambreiaj
Moderator: Echipa Tehnica
- stan cristian
- pasionat
- stan cristian
- pasionat
Bun.
Multumesc celor care au raspuns pana acum.Sa vedem daca am inteles bine.Pentru a putea schimba kitul de ambreiaj trebuie sa:
1. Se demonteaza pompa si disjunctorul
2. Se goleste uleiul din cutie
3. Se demonteaza amandoua planetare
4. Se suspenda motorul pe partea cutiei
5. Se demonteaza cutia de viteze
Pentru a suspenda motorul ce trebuie desfacut? Am inteles ca sunt ceva suporti,unde sunt localizati?
Multumesc celor care au raspuns pana acum.Sa vedem daca am inteles bine.Pentru a putea schimba kitul de ambreiaj trebuie sa:
1. Se demonteaza pompa si disjunctorul
2. Se goleste uleiul din cutie
3. Se demonteaza amandoua planetare
4. Se suspenda motorul pe partea cutiei
5. Se demonteaza cutia de viteze
Pentru a suspenda motorul ce trebuie desfacut? Am inteles ca sunt ceva suporti,unde sunt localizati?
pai se desface doar suportul cutiei, restul nu. cutia are prinderea(tamponul) sub baterie. e bine sa pui un butuc sau cric sub motor, sub baie in principiu, pentru a nu rupe celelalte tampoane. inainte sa desfaci cutia asigura-te ca nu mai are nimic prins de ea: cablu km, tije schimbator, fire sonde, cablu ambreiaj, etc
Multumiri lui Khan pentru raspunsul dat . Incep sa imi fac o idee cam ce trebuie facut, in curand ma apuc de treaba. Am descarcat manualul Haynes pt BX de pe internet si lipseste capitolul cu transmission are cineva asa ceva si poate sa ma ajute ?
Am observat si o scurgere de ulei din cutie acolo unde intra planetara din dreapta in cutie(parca in diferential se spune) sa fie oare un semering uzat?
Am observat si o scurgere de ulei din cutie acolo unde intra planetara din dreapta in cutie(parca in diferential se spune) sa fie oare un semering uzat?
Nu ai nevoie neaparat de manual ca sa dai jos cutia.
Fa tot ce s-a scris mai sus
Am si eu ceva mentiuni de facut:
- ar fi bine sa fiti 2 insi, mai ales la montatul la loc
- trebuie sa centrezi discul de ambreiaj impreuna cu placa de presiune, ca sa fie aliniate cu centrul volantei; pt asta poti sa folosesti un dorn de lemn - altfel nu o sa poti monta cutia la loc
- cand strangi suruburile mai ales la cele de pe ambraiaj, e bine sa le strangi in cruce; evident suruburile se strang dupa ce ai facut centrarea
Mie mi-a luat toata operatiunea circa 7 ore. Masina era un ZX cu motor de 1.8
Fa tot ce s-a scris mai sus
Am si eu ceva mentiuni de facut:
- ar fi bine sa fiti 2 insi, mai ales la montatul la loc
- trebuie sa centrezi discul de ambreiaj impreuna cu placa de presiune, ca sa fie aliniate cu centrul volantei; pt asta poti sa folosesti un dorn de lemn - altfel nu o sa poti monta cutia la loc
- cand strangi suruburile mai ales la cele de pe ambraiaj, e bine sa le strangi in cruce; evident suruburile se strang dupa ce ai facut centrarea
Mie mi-a luat toata operatiunea circa 7 ore. Masina era un ZX cu motor de 1.8