Antipollution fault

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mircea_ilie
just curious

Mesajde mircea_ilie » Dum 15-Iun-2008 19:02

"laci_troen" te rog frumos spune-mi dacã mai ai FAP de vânzare, cã la preÞul care l-ai afiºat anterior mai bine l-aº cumpãra nou decât sã-l curãÞ pe acesta ºi peste 20.000 km sã fac operaÞiunea din nou. Eu am deja 126.000 km. Citroen C5 II 1,6 HDI FAP 2005. MulÞumesc anticipat.[/i]

laci_troen
simpatizant

FAP nou

Mesajde laci_troen » Dum 22-Iun-2008 13:28

Salut, FAP nu tin pe stoc,il aduc la comanda ,Eolys este, ambele feluri,dar pt masina ta un FAP nou este 2163.50 ron
FAP rec. 1804.44 ron
preturile sunt cu tva
Ce a fost postat era pt 2.2 HDI cred?
Orice piesa pt a evita greseli de idetificare e bine sa fie filtrat dupa serie caroserie.

mutantx
just curious

salut

Mesajde mutantx » Vin 24-Oct-2008 12:35

nicum scrie:la ce se refera acel "Additive level low"?
am aceeasi problema..scapari de putere,uneori nu-mi depaseste 130km/h,si plus ca nu mai e atat de infipta/zvacneata,cum vrei sa-i spui.nu se mai infige atat de bine.si asta ma doare cel mai tare.pe langa toate astea am observat ca mai scoate si fum.in bord imi scrie "risque de colmatage filtre a particule"care inseamna acelasi lucru cu ce-ti scrie tie.eu am franceza la comp de bord.si uneori la o perioada de timp 1-2 luni imi mai apare si"systeme antipoluttion moteur defaillant"ceea ce cred ca e acelasi lucru cu unul din mesajele de care ziceai ca-ti apar si tie si care dupa curatarea filtrului ti-au disparut.dar acest mesaj din urma imi dispare dupa o zi.oare toate astea sa fie din cauza fap-ului??curatarea lui sa fie raspunsul???tare m-as bucura..e complicat sa fac treaba asta singur??dak nu am avut tangente cu mecanica pana acum m-as descurca??

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 24-Oct-2008 19:04

curatarea FAP-ului se face in primul rind cu ajutorul unui computer de diagnoza, e vorba de un ciclu care trebuie urmat. se mai poate curata si "manual" dar pentru asta trebuie sa il dai jos de pe masina si sa ai la indemina un aparat cu jet de apa, ca cel de la spalatorii. nu e grea demontarea, dar daca nu ai o rampa...

cornelioan
pasionat

antipollution fault

Mesajde cornelioan » Vin 28-Noi-2008 14:18

Pentru cine vrea sa vada cum functioneaza FAP-ul.http://www.psa-peugeot-citroen.com/modu ... parent.swf

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Vin 28-Noi-2008 21:43

khan scrie:curatarea FAP-ului se face in primul rind cu ajutorul unui computer de diagnoza, e vorba de un ciclu care trebuie urmat. se mai poate curata si "manual" dar pentru asta trebuie sa il dai jos de pe masina si sa ai la indemina un aparat cu jet de apa, ca cel de la spalatorii. nu e grea demontarea, dar daca nu ai o rampa...

La Citroen este interzisa "curatarea", mai bine zis, regenerarea FAP-ului cu ajutorul computerului, deoarece s-au cam ars motoarele din cauza acestei proceduri! O poti face la o firma neautorizata Citroen, dar pe propria raspundere!
Passion pour C5

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 30-Noi-2008 19:57

ce motoare s-au ars? de la ce? ca motorul masinii e cam greu de ars. de-abia daca ii creste un pic temperatura peste 90, deci... plus ca Lexia, respectiv Proxia, are aceasta functie, ce sa inteleg? ca e mai bine sa il schimbi cu totul decit sa faci regenerare, ca e mult mai bine pentru buzunarul patronului de service!!! basca masii de tara!!!

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Lun 01-Dec-2008 20:52

Din contra! E mult mai simplu pentru patronul de service sa-ti faca regenerarea pe Lexia, si mult mai greu sa dea jos tot FAP-ul, operatiune ce ar dura o zi intreaga, pentru a fi spalat si uscat! Dar practica a dovedit ca pot surveni multe incidente in cazul regenerarii "fortate" cu Lexia! Tot ce stiu e ca nu-ti face nimeni de la ATS acest lucru! Dar, fiecare cu riscul lui!
Passion pour C5

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 02-Dec-2008 13:11

pai nu stii probabil ca la ATS nu se spala, doar se schimba (contra modicei sume de 1000EU), de asta ziceam ca inainte de toate e de preferat sa ii faci curatarea fortata, nu difera cu nimic de cea pe care o face computerul masinii in mers. iar povestile cum ca se strica probabil ca sint tot de la ATS, ca sa te sperie si sa scoti cascavalu' din buzunar pentru un fap nou. deci inca o data, daca e infundat se poate curata fortat cu softul si manual cu jet de apa. ambele proceduri impreuna nu dureaza mai mult de 2 ore

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 02-Dec-2008 21:37

Tot ce se poate... Dar cei de la ATS au dezactivata aceasta functie din meniu, ca urmare a unei directive de la Bucuresti! Asa spun ei ca au fost nevoiti sa plateasca niste motoare din cauza acestei operatiuni! Dar ar mai fi o varianta: sa turezi motorul in gol la peste 4000 ture timp de 3-4 minute! Ar fi echivalentul curatarii cu Lexia! Ai avea curajul sa faci asta la o masina mai veche?
Passion pour C5

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 02-Dec-2008 21:40

Si apropo de spalat: se si spala la ATS daca vrei! Nu le fac reclama, dar eu i-am intrebat si mi-au spus ca asta o fac prima data, si il schimba doar daca e cazul!
Passion pour C5

cornelioan
pasionat

Antipollution fault

Mesajde cornelioan » Lun 08-Dec-2008 10:16

Poti sa turezi motorul si la 10 mii de ture,daca nu primeste comanda de regenerare,rezultatul va fi egal cu zero.Eu unul sunt satul de vrajeala celor de la service Citroen.Aplica orice metoda sa-ti intoarca buzunarele pe dos.Te umplu de raspunsuri evazive si de senzori defecti.Scarboasa politica de a servi clientul.

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Re: Antipollution fault

Mesajde urzica » Lun 08-Dec-2008 20:20

cornelioan scrie:Poti sa turezi motorul si la 10 mii de ture,daca nu primeste comanda de regenerare,rezultatul va fi egal cu zero.Eu unul sunt satul de vrajeala celor de la service Citroen.Aplica orice metoda sa-ti intoarca buzunarele pe dos.Te umplu de raspunsuri evazive si de senzori defecti.Scarboasa politica de a servi clientul.

AI mare dreptate si nu putem face nimic sa le schimbam atitudinea. :cry:

olimpiuserban
pasionat

Mesajde olimpiuserban » Joi 25-Dec-2008 23:17

Salutare azi am primit si eu mesajul "Antipollution Fault"
Citroenul meu C5 2.0 hdi 2002 NU ARE FAP.
Ce e de facut ?

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Vin 26-Dec-2008 09:46

olimpiuserban scrie:Salutare azi am primit si eu mesajul "Antipollution Fault"
Citroenul meu C5 2.0 hdi 2002 NU ARE FAP.
Ce e de facut ?

S-ar putea sa fie de la catalizator (sonda) sau ca este uzat, epuizat, defect. Este o parere nu o certitudine.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”