bucse bascula
Moderator: Echipa Tehnica
- abarth_mcm
- pasionat
bucse bascula
A mai schimbat cineva bucsile la bascula?Mi s epare destul de greu de schimbat...trebuie vreo presa ca sa iasa din pivot din ce am vazut eu. Pe cea inferiaoa o mai schimbasem eu cand am luat masina...dar m-am chinuit
In concluzie...cum se dau jos cel mai usor?????
Bucsile costa 30 lei, respectiv 35 lei....sau se potrivesc de dacia nova ( 10 lei parca), dar trebuiesc prelucrate la strung..pentru cui ii este mai usor.
Eu vreau neaparat sa le schimb, pentru ca cel putin pe partea dreapta sunt ca si inexistente.Nu are ce sa se intample daca sunt faramate, decat ca se aud... Chestia e ca bataia nu se eude din drepta..ci din stanga unde sunt bune..probabil se transmite bataia dintr-o parte in alta...
In concluzie...cum se dau jos cel mai usor?????
Bucsile costa 30 lei, respectiv 35 lei....sau se potrivesc de dacia nova ( 10 lei parca), dar trebuiesc prelucrate la strung..pentru cui ii este mai usor.
Eu vreau neaparat sa le schimb, pentru ca cel putin pe partea dreapta sunt ca si inexistente.Nu are ce sa se intample daca sunt faramate, decat ca se aud... Chestia e ca bataia nu se eude din drepta..ci din stanga unde sunt bune..probabil se transmite bataia dintr-o parte in alta...
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
nu lua de Nova, nu rezista la cursa suspensiei, in plus cele originale sint chiar ieftine. iti trebuie neaparat o presa ca sa le scoti pe cele vechi si sa le pui pe cele noi, e aproape imposibil cu ciocanul. pivotul se scoate usor, dupa ce il slabesti se loveste bascula din lateral pina cind se depreseaza
- abarth_mcm
- pasionat
am observat si eu ca imi trebuie presa din nefericire... am luat noi originale acum..era . Am pus eu de nova cand am luat masina(cele inferioare-care se dau mai usor jos), si au tinut vreo 17.000 km, insa dupa vreo 8.000 a trebuit sa le strang pentru ca bateau deja.
Acum pun originale ambele..insa e al naibii de greu sa le dau jos fara presa....
Alta intrebare..vreau sa schimb si simeringul la planetara din stanga(curge)..am luat simering, foarte ieftin (15 lei )..insa cred ca mai mult dureaza sa il schimb. Care e operatiunea?
Oricum, prioritatea mea e sa schimb bucsile alea..ca sunt chiar terminate pe drepta..cu simeringul ala mai pot sa merg si asa..nu e nici o nenorocire...
Acum pun originale ambele..insa e al naibii de greu sa le dau jos fara presa....
Alta intrebare..vreau sa schimb si simeringul la planetara din stanga(curge)..am luat simering, foarte ieftin (15 lei )..insa cred ca mai mult dureaza sa il schimb. Care e operatiunea?
Oricum, prioritatea mea e sa schimb bucsile alea..ca sunt chiar terminate pe drepta..cu simeringul ala mai pot sa merg si asa..nu e nici o nenorocire...
- abarth_mcm
- pasionat
Am demontat bascula si am scos bucsile..una faramata si alta buna. Pivotul insa e praf....am cumparat imediat(30 lei ).Am dat jos fara sa utilizez vreo presa...Am vazut si eu ca iese planetara cand am dat pivotul jos..sau cel putin asa am avut impresia. Oricum, in partea ailalta trebuie schimbat.
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
folosind doar forta bruta
Da, iti trebuie o presa sa dai bascula jos...pt buse...sunt si poze in manualul de reparatii apropo.. Eu nu am avut presa, asa ca m-am descurcat cu ce am putut.Pivotul care il aveam pe masina e in o stare extrem de proasta..Bine ca m-am hotarat sa fac bucsaraia pe fata si astfel am observat.

Da, iti trebuie o presa sa dai bascula jos...pt buse...sunt si poze in manualul de reparatii apropo.. Eu nu am avut presa, asa ca m-am descurcat cu ce am putut.Pivotul care il aveam pe masina e in o stare extrem de proasta..Bine ca m-am hotarat sa fac bucsaraia pe fata si astfel am observat.
- abarth_mcm
- pasionat
Am demontat si pe stanga. Am facut comanda pt pivot si aici...iarasi faramat si mult mai grav.Bucsile sunt mai bune.Maine imi aduce pivotul si incep sa montez la loc.
Am inlocuit si niste furtunase la retur..lacrimau un pic(am cilindrii fata uzati). Ce vreu sa intreb..pe unul din furtunase am gasit mai demult (ca am mai umblat la returui cilindru) o biluta mica ca de rulment...nu mai stiu de pe care furtunas a cazut. si nu am mai pus-o la loc. Merg asa de vreun an de zile.Nu am vazut nicio diferenta. Ce rol avea?
Am inlocuit si niste furtunase la retur..lacrimau un pic(am cilindrii fata uzati). Ce vreu sa intreb..pe unul din furtunase am gasit mai demult (ca am mai umblat la returui cilindru) o biluta mica ca de rulment...nu mai stiu de pe care furtunas a cazut. si nu am mai pus-o la loc. Merg asa de vreun an de zile.Nu am vazut nicio diferenta. Ce rol avea?
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat