bucse bascula
Moderator: Echipa Tehnica
- abarth_mcm
- pasionat
- retro
- pasionat
- Masina: Xantia II 1.8i 16v
- 2: C5 II 2.0i
Exista o bila si la unele recuperatoare de LHM de pe cilindru, pe circuitul de "retur".
Si asta si cea din returul "3" au rolul unor supape de sens: cand suspensia se destinde, bila de la recuperator inchide, bila de la rezervor deschide si aerul intra in corpul cilindrului; cand suspensia se comprima, bila de la rezervor inchide, bila de la recuperator deschide si scurgerea de functionare a pistonului (devenita un retur din ce in ce mai abundent atunci cand garniturile si/sau pistonul se uzeaza) ajunge in circuitul de retur.
Si asta si cea din returul "3" au rolul unor supape de sens: cand suspensia se destinde, bila de la recuperator inchide, bila de la rezervor deschide si aerul intra in corpul cilindrului; cand suspensia se comprima, bila de la rezervor inchide, bila de la recuperator deschide si scurgerea de functionare a pistonului (devenita un retur din ce in ce mai abundent atunci cand garniturile si/sau pistonul se uzeaza) ajunge in circuitul de retur.
- abarth_mcm
- pasionat
Bun..si la care din cele doua furtunase de la clindru care intra in acea teaca venea biluta?Eu nu mai stiu....si as vrea sa aflu. Sigur are si la cilindrul celalat, dar acolo nu am umblat vreodata.
Nu am nici un recuperator sau ceva de genu..biluta venea la unul din cele doua furtunase care intra in cilindru...Nu are cum sa nu fie biluta originala...adica cine sa fi umblat la masina?A fost unei femei...nu a umblat in ea mai deloc..BX-ul meu e din primele seria2...uitati-va la orga number...
Nu am nici un recuperator sau ceva de genu..biluta venea la unul din cele doua furtunase care intra in cilindru...Nu are cum sa nu fie biluta originala...adica cine sa fi umblat la masina?A fost unei femei...nu a umblat in ea mai deloc..BX-ul meu e din primele seria2...uitati-va la orga number...
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
Si zici ca ar fi bine sa o pun la loc?O am scoasa de vreun an de zile.. Fata mi se lasa incredibil de repede( in timpul mersului nu da ulei pe retur..doar cand am oprit motorul si incepe sa se lase...se lasa dupa vreo jumatate de ora fata)....e chiar enervant..pentru ca spatele imi sta sus o zi--doua..depinde...
- abarth_mcm
- pasionat
Stiu ca trebuiesc reconditionati....cat costa tot kitul pentru un cilindru?Si in ce consta?Oricum..nu cred ca ii fac prea curand, pt ca asta inseamna sa stau cu masina demontata...ceea ce nu imi convine... Oricum, de la cilindrii fata cred imi tacane destul de des conjunctorul ( 5 sec) in conditiile in care am sfera centrala incarcata..dozatorul e f bun...
Deci biluta nu influenteaza asa mult comportamentul hidraulici...
Deci biluta nu influenteaza asa mult comportamentul hidraulici...
- retro
- pasionat
- Masina: Xantia II 1.8i 16v
- 2: C5 II 2.0i
Setul compus din 1 garnituia cauciuc + 1 garnitura teflon, cele care etanseaza pistonul, costa in jur de 50 lei.
Poate fi nevoie si de alte componente: piston, lagar glisor, limitatoare de cauciuc, recuperator de LHM. Ca sa-ti faci o idee, cauta pe forum o lista a colegului dan1972 cu preturile de la Autonet. Unele preturi sunt exagerat de mari.
Poate fi nevoie si de alte componente: piston, lagar glisor, limitatoare de cauciuc, recuperator de LHM. Ca sa-ti faci o idee, cauta pe forum o lista a colegului dan1972 cu preturile de la Autonet. Unele preturi sunt exagerat de mari.
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
Am terminat azi fata de facut.
Acum doar trebuie sa ma plimb cu ea sa vad cum se comporta.Am inlocuit si uleiul in cutie. Mai greu e de demontat decat de montat la loc, pentru ca idiotii dinainte au bagat in sictir pivotul, batand in tablita din jurul lui cu dusmanie. Cam frig afara a fost, dar cred ca a meritat efortul.