bucse bascula

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze

Moderator: Echipa Tehnica

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Vin 12-Dec-2008 18:08

este incomparabil cum se comporta masina acum fata de inainte....nu mai troncane..etc.. Totusi, se aude pe stanga(se auzea si inainte) o mica bataie(se auzea si inainte)Poate sa fie de la cilindru?
intrebare:pe unde ati dat voi uleiul din cutie jos?ca are doua gauri :)
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 13-Dec-2008 15:07

pai tabla aia joaca rol de siguranta deci trebuie sa o bati si tu la fel ca sa fi sigur ca nu se deface in mers!!! sper ca nu le-ai lasat asa

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Sâm 13-Dec-2008 15:51

normal ca am batut tabla aia..dar am batut-o frumos..nu cum a fost inainte batuta cu dalta si distrusa a.i. m-am chinuit sa o desfac.
Azi am mers cu ea pana la Bucuresti..se cunoaste ca am schimbat bucsaraia.Urmeaza cilindrii fata(cel putin cel din stanga)..dar sa mai treaca din frigul asta ca si asa am racit numai in canal lucrand la masina...Am acasa un cilindru de rezerva...mi l-a dat cineva care a avut BX. Cum se desface apropo?ca vreau sa il studiez...ca sa stiu ce piese sa imi iau din timp. Persoana care l-a avut nu a stiut sa il desfaca si in partea de jos l-a taiat cu flexul si apoi l-a sudat la loc. Cum se desface?E infiletat?fac si eu experimente pana s ama apuc de lucru la masina.
Apropo, nasol ca a plouat...o facusem bec de curata pe dedesubt :(((
legat de uleiul din cutie...am desfacut ambele busoane si api am pus 2 litri.
Am pus ELF 75W80, cica e identic cu Totalul, 24 lei litrul. In prealabil am spalat cutia cu T90 (am mers vreo jumatate de ora cu masina..cat sa se spele motorul)Bine ca am spalat intai cutia cu alt ulei, ca as fi dat banii degeaba pe Elf....si nu e deloc ieftin...

M
just curious

Mesajde M » Joi 18-Dec-2008 18:15

Salut
abarth_mcm ai reusit sa schimbi semeringul de la planetara?
Se pot pune semeringuri normale?
Si eu vreau sa le schimb pe amandoua si am observat ca cele originale au un fel de aparatoare mai speciala si nu am gasit cu asa ceva.
Am citit mai sus ca tu ai gasit semering . Unde ai gasit si de care este?

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Joi 18-Dec-2008 19:40

Nu, nu am mai schimbat simeringul. Nu am mai avut timp. (oricum, cel pe care il luasem nu se potrivea...trebuie sa ma duc cu el in mana la magazin sa vada baietii ce si cum).
Totusi, am dat bruduful jos..am curatat pe acolo..spalat..am pus vaselina noua (cea veche era ca un namol facuta.) . Dupa aceea am schimbat si uleiul in cutie...si cam atata. Dupa ce am facut chestiile astea, acum mai picura ff putin...aproape insesizabil ...ceea ce e de bine..La vara cand se incalzeste voi schimba simeringul.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Dum 21-Dec-2008 14:45

Am o problema la masina. De vreo doua zile se aude un zgomot la roata din stanga. Ca sa caracterizez zgomotoul:este ca si zgomotul pe care un tambur ovalizat il scoate..un vrum-vrum tot timpul la roata..Zgomotul se aude indiferent daca masina e in viteza sau scoasa din viteza.Banuiam diferentialul ca el este in stanga...dar nu e zgomotul de diferentaial(ala e un zgomot specific). Volanul nu trepideaza nici la 150. Directia e precisa...iau la 100 la ora mana de pe volan si masina merge drept. Masina nu troncane...etc..decat zgomotul asta pe care nu ii dau de cap. Am verificat janta +cauciucul...nimic... Maine verific placutele+discul. Am franat violent de la 100 la ora si masina s-a oprit frumos fara sa fuga de o parte... Nu stiu ce poate sa fie..am facut tot felul de teste. Am invartit de roata cu masina ridicata pe cric..nimic..deci nu cred ca e rulmentul de la roata.(o sa il demontez si pe ala sa ma asigur). PAna la urma dau si planetara jos...o fi ceva acolo. ..desi cand iau virajul nu troncane nimic.Chiar nu imi explic de unde vine zglomotul acela..masina insa merge perfect si ma oftic...

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Lun 22-Dec-2008 17:08

Am dat planetara jos din cutie...totul e in regula. Nici macar nu mai curge deloc. Am verificat iar nivelul la cutie..totul perfect!! Uleiul din cutie e f bun, nu are pilitura in el sau alte cele...oricum ii pusesem ulei nou.
Maine totusi sa umblu la placutele de frana(dar daca pun frana, se aude tot la fel..deci nu are cum sa fie de aici..) si la rulmentul de la roata.Totusi..daca ar fi rulmentul...de ce nu se aude cand invart cu mana de roata?Doar cand masina merge indiferent daca e in viteza sau nu. Am ridicat si masina pe cric..am bagat a 4-a pe loc...se aude f putin, dar se aude. Poate totusi sa fie rulmentul atunci cand e pus in sarcina mare.
Voi ce ziceti?Nu a avut nimeni problema asta din cati aveti citroen bx pe aici?Nu intreb de tampit..dar e al dracului de greu sa impanezi masina..sa te bagi sub ea...sa o calezi bine..si m-am cam plictisit sa umblu pe frigul asta sub masina

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 22-Dec-2008 21:43

pai doar rulmentul ar putea fi, probabil ca e uzata camasa interioara pe punctul de sprijin de jos si de aia vijiie asa. oricum, chiar daca il demontezi nu se vede mai nimic in stadiul asta

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Lun 22-Dec-2008 22:04

pai da..doar rulmentul a mai ramas. Si eu tot acea camasa o suspectez. Destul de nasol...pt ca atunci cand invart de roata cu mana nu se aude nimic, Trebuie sa ai o turatie mai mare pt a se auzi. Ciudat zgomotul pt un rulment uzat...de obicei atunci cand sare cimentajul de pe bile sau sare o bila se aude altfel..se gripeaza...etc.. se aude altfel.Camasa ramane de verificat. Poate o sa imi dau seama.....nu stiu
O alta problema: frana de mana tine de la o vreme mai sus desi am placute aproape noi (uzura cam 20-25% din ele maxim).In mod normal, ar trebui sa am cam 8-9 dinti..acum cred ca am mai mult. De ce? Oricum, tine bine frana de mana.O sa le dau si placutele jos maine daca o sa am timp.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 22-Dec-2008 22:06

ridica de citeva ori levierul frinei de mina cu butonul apasat in timp ce frina de serviciu e apasata la podea. asa se regleaza

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Lun 22-Dec-2008 22:09

Ok. multumesc frumos. Si doar atat?Apas pedala de frana si in acelasi timp trag frana de mana cu butonul apasat?F interesant, Nu stiam...

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 23-Dec-2008 12:29

Am demontat discul..placutele..am dat si tamburul ala afara(aici trebuia o presa si nu am avut) sa vad rulmentul..e in regula absolut totul..ce sa mai fac?Am verificat fiecare bila in parte..ma gandeam ca nu cumva sa fi sarit cimentajul....colivia e ok..am spalat pe acolo ca era plin de mizerie si am pus vaselina noua. Acum ma duc din nou la masina sa montez la loc.....Chiar nu stiu ce sa ii mai fac si unde sa mai umblu.....pare totul in regula..nu am pic de joc pe nicaieri....si incepe sa ma enerveze acel vrum care se aude la rota. Acum ma gandesc ca nu cumva zgomotul sa se transmita din alta parte.....
In afara de khan vad ca nu stie nimeni ce si cum.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 23-Dec-2008 16:35

Am pus la loc..nicio schimare..acelasi vajait.Oricum, nu a fost rau ca am demontat...cel putin am bagat vaselina.
Ce ma gandesc,,,,tot rulmentul ala desi parea f bun. Sa ii iau unul nou...cam cat costa apropo?Si daca cineva imi poate da cotele(am uitat sa il masor0 as fi recunoscator.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 24-Dec-2008 19:19

cumva planetara in cutie e fixata cu ceva?la mine nu e. PE pozele din manual am vazut ca exista un surubel de siguranta ...sau ceva de genu...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 25-Dec-2008 17:34

cind e cimentarea aia dusa nu poti sa te intelegi cu pasagerul in masina, trebuie sa urli. daca nu stii cind sau daca s-a schimbat vreodata, atunci schimba-l si gata. e cam 1 bulion, nu e scump

Înapoi la “Mecanica - BX”