vineri am reusit performanta de a sparge 2 sateliti de la diferential in timp ce incercam sa parchez pe drum drept si fara smucituri. e drept ca o cauza exista si anume virajele luate repede cu acceleratia spre podea. oricum, ideea e ca am avut mare noroc si nu am spart carcasa diferentialului sau altceva prin cutia de viteze cu toate ca dupa primele semne am continuat sa merg inca vreo 2 ore prin oras, insa f incet. initial am banuit ca e vorba de o tripoda cu vreo rola sarita sau alta problema la caseta de directie pentru ca masina se comport f ciudat si din cind in cind imi lua volanul din mina. ce am gasit inauntru arata cam asa:

pentru reparatie am luat satelitii de la un alt diferential montat pe acelasi model de cutie si i-am inlocuit

si cutia gata de pus la loc

luni seara fac proba sa vad cum se comporta. cu aceasta ocazie am schimbat si un sincron de la tr 3 care se comporta ciudat: nu ciriia dar intra f greu in viteza din cauza ca avea un inceput de uzura. cert e ca dupa toate astea am constatat ca am o cutie fff ok, nu are nici o alta uzura, pinioanele sint ok, celelalte sincroane deasemenea, rulmentii ok... asa ca am pus totul la loc si de-abia astept sa vad cum se misca