Sigurante fuzibile.

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

ag26raf
pasionat

Sigurante fuzibile.

Mesajde ag26raf » Mar 20-Ian-2009 08:47

Salut.
Am deja 3 saptamani de cand nu se mai aprinde stopul stanga spate + iluminare numar.
In prima faza am schimbat becul la stop, dar nimic - se aprinde decat frana.
Intrebare: din cate stiu, sigurantele fuzibile pt ele se afla sub bord, este posibil sa fie de vina o siguranta?
Si de unde pot lua astfel de sigurante? De la reprezentanta?
Astept un raspuns, pt ca azi am timp sa ma ocup de ea si nu stiu cu ce sa incep.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Ian-2009 09:03

Pai verifici dak sunt arse. Adik o scoti si te uiti prin plasticul transparent la portiunea mai ingusta de metal..o sa observi dak este intrerupta sau nu. Sigurante gasesti si in benzinarie. Ai grija sa inlocuiesti cu una de acelas amperaj.
Dak ar fi fost arsa siguranta cred eu ca nu ar mai fi mers ambele becuri de stop. Verifica totusi sigurantele dar verifica contactele..intre fire si soclu.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 20-Ian-2009 09:08

Dar, pe bune, am ajuns la tabloul de sigurante.
Iti trebuie mana de copil sa scoti siguranta cu clestele ala.
Am vazut pe schema ca este albastra, mica, si a doua din dreapta.
Dar este posibil sa fie pe acceasi siguranta stopul cu cele de la numar?

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Ian-2009 09:14

Probabil sa vezi cum erea la dacia nova ca nu avea clestisor :). Da este posibil ca masura de siguranta sa fie diferite pe fiecare stop..dar ar trebui sa vezi pe schema de sigurante...dak iti apar doua..tu oricum dak este verifica mai multe.tot ce ar putea avea legatura cu stopurile.
Nu am citit cu atentie DA este posibil sa fie o singura siguranta pentru becurile de stopuri.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 20-Ian-2009 09:21

M-am uitat. Sigurantele sunt diferite de pe stanga pe dreapta, dar nu stiu daca prind si pe alea de la numar, ca nu scrie nimic in carte.
In ceea ce priveste clestele, nu pot, ca sunt si eu un pic mai mare si nu-mi incape mana. Caut un cleste cu cioc lung sa vad daca pot sa o scot.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Ian-2009 09:59

Poate cu un cutitas...:) sau mai bine ca sa nu strici ceva roaga pe cineva cu mana mai finuta.
Pentru numar este posibil sa fie aceiasi siguranta cu cea de la luminile de pozitie.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 20-Ian-2009 10:36

:). Am o colega pe aici mai finuta, inclusiv mana, sa o rog??(iti dai seama ca as pune-o sa schimbe tot tabloul! )
Sa ajung acasa de la birou si slava domnului sa fie doar siguranta.
Nu mai vreau reprezentanta... Daca nu asta, nu cred ca poate fi decat ceva pe circuit... Imi si intrebarea asta pt ca de cand l-am luat, stopul central de frana este "mort". Acum si astea...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Ian-2009 12:05

o fata poate, dar sa stai si tu atent. Si mai este o posibilitate sa nu aiba forta sa scoata siguranta, dar cu clestisor cred ca o sa reuseasca. Alta varianta ar fi sa manipulezi tu cestisorul cu un patent micut eventual unul din ala cu botul subtiat si intors. dar cu grija sa nu rupi ceva.

Mihai29
pasionat

Re: Sigurante fuzibile.

Mesajde Mihai29 » Mar 20-Ian-2009 22:04

sal. Eu tocmai am schimbat o siguranta la bricheta si intradevar este mic locul unde sunt dar cu grija si cu mana poti sa le verifici pe toate. uitate in cartea tehnica care corespunde stopului stanga spate si vezi de cati amperi e si mergi la orice magazin de piese auto si ceri sigurante pentru masini straine sau de cati amperi iti trebuie. se vand la set sau la bucata.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Ian-2009 23:30

In afara de berlina sigurantele astea merg si la dacii (nova, nova gti, logan, sandero etc..). Parca nici la otcit nu merg dar merg la daewoo.

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mie 21-Ian-2009 06:25

GATA! Am reusit! Cu un cleste un pic mai lung am scos siguranta, si... merge. Cu ocazia asta mi-am facut un stoc de sigurante, mi-am cumparat si o baterie noua - Bosh Silver, si am schimbat becurile de la numar spate. Am pus din acelea pe leduri.
In concluzie, pozitia stanga spate este cu lampile de nr le fuzibile, si sfatuiesc pe cei cu mana mai mare sa apleleze cu incredere la un cleste mai mare, ascutit.
Mersi pt sfaturi oricum.

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Joi 15-Iul-2010 05:54

Vreau si eu schema sigurante! Eu nu o am! Nu am nici carte! Multumesc anticipat!

Înapoi la “Electrica - C3”