THUNDER77: Citroen Xantia, 1996, 1.8i-16v, 110 CP

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Joi 24-Mai-2012 10:57

dar ti-am zis ca le vreau,dar...
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 24-Mai-2012 15:09

cred ca mai pot face rost de un set de la cineva... fa-mi o oferta.
eu personal mai am unele rosii, cum le vezi pe masina verde din de pe pagina anterioara.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Joi 24-Mai-2012 15:20

aia rosie cum le are
ca idee alea de pe aia verde nu imi plac
hai sa mutam ce e in plus de aici,ii stricam omului socotelile
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Vin 01-Iun-2012 17:18

Cam asa arata frantuzoaica mea acum....

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Nu sunt un tip agitat sau violent , doar ca simt nevoia sa crap cate un cap in fiecare zi.....

the judge
pasionat
Masina: Citroen C5 III Exclusive, Citroen Saxo VTS 16v
2: ex: 2x Xantia I, 2 x Xantia II, Xsara HDI
3: ex: Citroen Xsara VTS 16V, Peugeot 106 Rallye,

Mesajde the judge » Lun 04-Iun-2012 21:32

moshule...astept poze cu interiorul de activia de la danone! :))
CITROEN...covorul fermecat

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Mar 05-Iun-2012 08:13

O sa pun si cu interiorul...Sa montez luminile pe plasticele de la stalpi intai ;)
Nu sunt un tip agitat sau violent , doar ca simt nevoia sa crap cate un cap in fiecare zi.....

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Vin 15-Iun-2012 21:14

Si-au "sosit" si jantele de vara plus pozele cu interiorul de Activa si semnalele albe de pe aripi.......
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Vin 03-Mai-2013 10:43

Cateva schimbari :wink: Sigurante capota si hayon , bara fata V6 ( multam fain Nic ) , DRL-uri in far home made , semnalizare in far "home made" , termometru si voltmetru , player original de serie 2 cu comenzi pe volan functionale ( inca o data multam fain Nic ) , cap evacuare din inox cu diametru mare , bord completat cu carbon pe toate suprafetele din plastic gol si comutatoare racing cu led , pentru proiectoare si voltmetru . In curand : bara fata-spate cu carbon gri , pragurile cu carbon gri , sprancenele aripilor cu carbon gri , priza de aer decupata in capota pentru filtrul sport si capota cu carbon negru :)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

sergiuliku
pasionat

Mesajde sergiuliku » Joi 20-Iun-2013 09:41

foarte frumoasa thunder. felicitari, un adevarat pasionat :)
"Atacati idei, dar nu oameni" Andy Moisescu

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Joi 20-Iun-2013 20:23

Merci frumos :)

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Dum 13-Oct-2013 18:24

Hai sa mai scuturam un pic praful de pe aici :wink: Totodata , pe langa modificarile bordului , am reusit sa leg si senzorul exterior de temperatura asa ca , acum , afisajul din termometru arata ce trebuie , nu doar linii :wink:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Mesajde e.miron » Dum 13-Oct-2013 19:08

Super.

Acu la chestionat.
Termometru pt interior si voltmetru am si eu doar ca inca nu am curaj sa ma apuc de montat. Eu ma gandeam sa le montez in stanga volanului, deasupra cutiei de sig unde am un soi de patrat de plastic neocupat de nimic. Unde ai conectat voltmetrul, eu ma gandeam la bricheta sau la cass, dar nu stiu daca vin direct din baterie sau dintr-un regulator ceva, caz in care e inutil.
EL.wire, la fel, unde a fost conectat?. Vad ca ai si ceas pt temp ulei. Era pe masina sau l-ai pus tu?
Lumina mai alba de la ceasurile mari, in partea dreapta, ai schimbat becurile sau e efect de la EL wire?
Schimbator cu maciulia luminata am construit si eu, doar lipseste sa-l montez. Doar ca am colorat cifrele in verde si litera ''R'' in rosu, sa se potriveasca cu bordul. L-am probat la bricheta dar acolo nu am dimmer . Daca il conectez la clima are ceva?

La frana ai pus chestia ai direct peste cauciucul pedalei, sau ai gasit alta solutie?

Multimedia- ce unitate ai, ecran rabatabil sau fix?

Luminile de zi, de sub faruri, sunt omologate sau benzi de leduri, pentru ca pe mine m-au picat la ITP pt leduri. acum le-am dat jos.

Luminile de pe stalpi, sunt doar pe post de veioza sau permanente? De ce culori diferite fata/spate?.

Gata, ma mai gandesc eu zilele astea la alte intrebari :)

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Dum 13-Oct-2013 20:26

Multam de apreciere , esti printre putinii care imi apreciaza munca si nu o citica :wink: cum ca nu merge modificat nimic la Xantia :D
Acum raspunsuri :

- Voltmetrul este alimentat de la bricheta intrucat , cel putin la Xantia I , acolo exista plus permanent . Actionarea lui este pe un buton racing , cu led , care are trei pini : minus , plus , accesoriu . Legarea se face in felul urmator : Plusul permanent de pe bricheta merge pe plusul butonului , minusul din buton il iei tot de pe bricheta si legi pe el si minusul voltmetrului , dupa care legi plusul voltmetrului pe iesirea de accesoriu a butonului .

- Termometrul este legat pe un buton care are patru pini : 2 de plus , 2 de minus si este alimentat de la pozitii . In momentul in care pui pozitiile poti actiona si termometrul , fara sa pui pozitiile nu se alimenteaza . Pe intrarea butonului pui plusul si minusul de la alimentare , iar pe iesire plus si minus la termometru . In acelasi mod ca termometrul este legata si statia de emisie-receptie .

- Ca idee arata mult mai bine , ca si cum ar fi "de acolo" , daca montezi afisajele voltmetrului si termometrului pe tunelul central , plus ca ai vizibilitate foarte buna , fara sa deranjeze pe timp de noapte .

- EL.wire-ul este alimentat prin bricheta , pentru asta am montat o priza tripla "aftermarket" , cu actionare prin buton "on/off" , pe laterala stanga a tunelului . De asemenea am ales o pozitie de montare a triplei , langa piciorul meu drept , din care sa pot actiona confortabil butonul , fara sa iau privirea de la drum .

- Ceasul de temperatura a uleiului este venit odata cu celelalte , deoarece au fost schimbate cele originale cu cele care sunt acum , deci e "la pachet" . Din pacate nu stiu cum sa il pot face si functional ( unul din "piticii" mei de pe creier , nu suport sa am ceva nefunctional pe masina ) dar o rezolv eu si pe asta :wink: .

- Lumina alba de pe vitezometru este data de led-urile de tip SMD cu care am captusit , prin lipire cu pistolul , placa electronica a bordului . Am castigat o lumina mai puternica fata de lumina anemica a becurilor originale , plus ca este de un verde electric , si se vede superb si ziua si noaptea . Totodata efectul luminii si al culorilor de pe reperele ceasurilor , este amplificat si de EL-wire , deci efectul obtinut este maxim . Voi face cateva poze mai indeaproape , ca sa vezi despre ce este vorba .

- Nuca iluminata a schimbatorului este din aluminiu , iar iluminarea este "din fabrica" prin intremediul unui led , alimentarea acestuia fiind facuta de o baterie CR2032 , iar producatorul nucii este FK Automotive .

- Ca sa poti folosi dimmer-ul indicat este sa alimentezi prin mufa acestuia sau prin intermediul blocului de lumini . Clima as zice sa o lasi in pace , la cat de nazuroase sunt Xantiile nu este indicat sa te joci prea mult pe unde nu trebuie , plus ca accesul acolo nu e facil .

- Pedalierul este Sparco , iar pentru montaj am dat jos cauciucurile pedalelor si am perforat pedalele metalice iar peste ele am prins Sparco-urile cu suruburile incluse in kit . La pedala de frana am dat jos cauciucul si am prins pedala cu suruburi mai scurte pe plasticul care acopera contactorul pedalei .

- unitatea multimedia este Audiola , nu am avut bani de altceva ( Kenwood , Alpine , etc. ) si este 1 DIN cu ecran rabatabil . As vrea sa o schimb in viitorul apropiat , depinde doar de cum fac rost de fonduri .

- Benzile de led-uri nu mai exista sub faruri , au fost inlocuite de angel eyes-rile cu led SMD si acum au rol de DRL-uri . Montajul a fost facut ulterior ITP-ului , deci timp de 2 ani nu am treaba cu ei :wink:

- Benzile de pe stalpi au disparut si ele , in prezent incerc sa adaptez niste plafoniere auto dar deocamdata mai studiez problema :wink: , in sensul ca mai caut , inca , unele care sa lumineze foarte bine , nu ca cele de Xantia care sunt chioare rau , chiar daca am pus led-uri de pozitie in ele . Culoarea benzilor era diferita pentru ca cele de pe fata erau albastre iar cele de pe spate erau alb-galbui :D si erau montate sa actioneze intocmai ca plafonierele originale de pe stalpi :wink: . Ideea montarii lor a fost ca , in principal , sa imi asigure un iluminat mai bun in habitaclu in general si sa-mi asigure in mod special o buna vizibilitate in zona banchetei spate , acolo unde e "cartierul general" al copilului cand plecam la drum lung in concedii sau week-end -uri .

Daca mai ai intrebari le astept si voi incerca sa iti raspund cat mai clar la ele :wink:

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Mar 15-Oct-2013 05:51

Ca sa faci functional indicatorul de temperatura ulei, trebuie sa-ti faci rost de o sonda de temperatura (sonda pe care masina ta nu o are) si s-o "plantezi" undeva in circuitul de ungere al motorului...Ori in locul busonului de golire al baii de ulei...ori pe un T-eu pe care-l montezi in locul sondei de presiune a uleiului (cea de pe partea din fatza a blocului motor, langa filtrul de ulei...) apoi montezi ambele sonde (presiune si temperatura) pe acel T-eu...
...Ar fi indicat sa studiezi la o Xantia 2,0L-8...16V unde are montata aceasta sonda...Si sa cumperi o astfel de sonda originala (noua sau SH...chiar si noua...s-ar putea sa nu coste prea mult...)...
...Ai putea incerca si cu o sonda romaneasca...de Dacia (cea pt. temperatura apa...pt. ceas...nu pt. bec!!!) dar nu-ti garantez ca este compatibila cu ceasul din bordul tau...
...Pe o Xantia in curs de dezmembrare, care are acel ceas in bord, o sa gasesti si modul de fixare al acestei sonde (daca exista cumva un T-eu...sau piesa suplimentara/intermediara...)
................................
Dupa ce ai reusit sa "plantezi" sonda pe motor, verifica daca in zona unde venea montata sonda pe cealalta masina, tu ai o mufa pt. asa ceva...Daca nu, s-ar putea ca masina ta sa nu aiba in instalatia electrica fire pt. sonda (practic un fir trebuie...)...In cazul asta, va trebui sa tragi un fir pana pe mufa aferenta din bord (mufa care are legatura cu acel ceas...)
...............................
Eu nu ma agit cu acest ceas, pt. ca in principiu, temperatura uleiului este in stransa legatura cu cea a apei...pt care am ceas in bord...In plus, e util sa urmaresti temperatura uleiului, la un motor racit cu aer...unde uleiul contribuie la racirea motorului...sau la un motor turbo...unde lucrurile o pot lua razna destul de usor in ce priveste temperatura motorului...Dar la un motor cu doar 8 supape, care abia scoate 100 cp din 1800 cc...chiar nu vad rostul... :( ...Chiar ma gandesc ca in acel spatiu, ar merge montat un indicator mai util... :idea:
...............................
Cam asta e tot...Spor la treaba! :twisted:

kady28
pasionat
Masina: Xantia 2 1.8 16V green libellule
2: Citroen C5 III 2.0 hdi gri thorium

Mesajde kady28 » Mar 15-Oct-2013 09:24

Felicitari, sunt faine modificarile 8)
Asa doar ca sugestie ma gandeam ca in locul ceasului de ulei ar merge pus volmetru sau chiar termometru de interior. Am vazut ca sunt de astea mici digitale care ar incapea acolo sau chiar ar fi frumos unul analogic rotund iluminat de un led. Voltmetrul ai putea sa-l alimentezi de la panoul cu sigurante....sigur poti trage fir pe acolo. Sunt sigurante care au tensiune pe ele doar cand pui contactul.
Ca plafoniera eu am pus una de laguna 2 si s-a potrivit foarte bine, am bagat in ea si un termometru auto digital alimentat de la becurile de citire harta care se alimenteaza doar la contact pus.
Mi-ar mai placea sa pun pe portiere iluminare cum au alte masini din fabrica. Led alb sa lumineze jos la picioare iar unul rosu un spate pe partea cu yala...dar e mai greu cu alimentarea care trebuie luata de pe lampile stalpilor. La portierele din spate e mai usor dar la cele din fata se mai complica dar nu e imposibil.
Acum mi-ai dat idei cu el-wire in bord
:rolleyes:

Înapoi la “Masina mea”