Doamne ce nebuni santeti !!!

...Defapt, cred ca toti santem "dusi"
............................
Eu consider ca DeSee fost modelul emblematic Citroen...Cei mai multi oameni stiu despre el...A fost o masina care nu trecea neobservata...Era atat de diferita de celelalte, incat oriunde era remarcata...
CX-ul a avut o silueta mai obisnuita...Sant unii oameni care tin minte...: Aaaa! Citroen Pallas ?!?"...Nici macar nu stiu ca s-a numit CX multi din ei...
Sant sigur ca CX a fost mult mai bine pus la punct si mai luxos la interior, dar mi se pare ca a fost mai sters decat DS.
SM...probabil ca s-a fabricat intr-un numar mic de exemplare, pt. ca era o masina scumpa...A avut din start 9din cate stiu eu) motorul acela Maseratti...si cred ca a fost facut mai mult pt piatza SUA...Avea 2 usi...dimensiuni generoase...
Nici mie nu mi-a placut deloc SM-ul ca linii ale caroseriei....
2 CV-ul era uimitor prin simplitatea constructiva si in exploatare...A fost gandita ca "4 roti sub o umbrela"...A fost gandita sa poata transporta 2 fermieri francezi, impreuna cu 100 kg de produse agricole, pe drumuri de tara, cu 60 Km/h (sau eventual cu cateva cartoane de oua pe bancheta din spate, care sa nu se sparga...Atat!
Ba mai mult!!!...I-au facut acoperis textil detasabil, ca fermierul sa incapa in masina cu tot cu palaria de paie...
Masina asta, era uimitor de simpla si nepretentioasa...Iar mie mi se pare al naibii de simpatica !!!
Nu vreau sa supar pe nimeni! Mi-am exprimat doar propriile opinii. Gusturile nu se discuta. Fiecare are preferintzele lui!
...............................................
dj01fad - Ce zici de negru-metal ?!? Am vazut Xantia neagra si vreau sa-ti spun ca arata excelent!!! Dealtfel Xantiei ii stau bine culorile inchise, pt. ca are liniile caroseriei f. elegante...Xantia neagra arata ca o pantera neagra...
Mi-a mai placut f. mult cum vine pe Xantia albastrul-metal-inchis (cum e cea pe care o ai in curte...2,0-8v...cea pe care au fost jantele pe 16). Nu stiu ce as alege intre albastru si negru...
Din culorile deschise nu as alege decat alb.
.......Am mai vazut o culoare interesanta la Citroen (pe un Picasso...)...Un bej metal, care bate in mov...Daca te uiti dintr-un unghi, pare mov deschis...Daca te uiti de aproape, pare bej...Nu stii ce culoare e...
Totusi mi se pare destul de dificil sa schimbi culoarea unei masini, pt. ca trebuie s-o dezechipezi complet, ca sa iasa treaba OK...Nu poti s-o lasi cu toate spatiile inguste de pe la motor (de ex.) rosii, dar cu caroseria la exterior gri metal....