Citroen C5 2005 1,6 diesel

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Mar 01-Mar-2011 15:55

mesersmith scrie:cu ceva vreme in urma, am batut si eu germania si am adus cateva dube pt uz intern in cadrul firmei.
legendele conform carora nemtii nu umbla la km, sunt doar legende.
cele mai multe dintre parcurile de masini nu au legatura cu nemtii, ci cu turci, irakieni, indieni, romani chiar, etc.
poate daca nemtii care detin parcuri nu umbla la km, nu poti sti din ce parc auto provin masinile astea ieftine aduse la noi.
am cumparat un opel astra din germania si am tinut mortis ca proprietarul parcului sa fie neamt si desi era, tot i-am cerut o declaratie ca garanteaza nr de km.
ma interesa sa-i vad reactia, e de acord sau nu...
daca ar fi sa-mi iau o masina din afara, m-as duce personal s-o iau.
asa o sa fac cu c6-le cand o fi sa-l iau.

Cu turcii, sunt perfect de acord cu tine: e full in Germania, si nu numai in parcurile auto, peste tot, la toate targurile si vand toate felurile de ciurucuri.Si mai sunt tot felul de rusi, tigani, alte natii, si nu in ultimul rand romani.Ideal ar fi, daca iei o masina sa o iei doar de la privat, chiar daca ar fi mai scumpa; de la parc, nu as lua decat cu carte service inclusiv.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 01-Mar-2011 18:15

am vazut cu ochii mei in germania, carti service fabricate.
ba mai mult, avea un irakian cred, in hamburg, carti service in alb.
sa faci o stampila, e chiar promenada.
am vazut un renault laguna la un moment dat, care avea carte service la zi, cu 50.000km si care avea semne de uzura fantastice: scaun, volan, maneta de viteze, presul de jos gaurit(moketa masinii, cea nedetasabila), etc.
ori, in 50 mii, chiar nu poti s-o uzezi in halul ala.
parerea mea e sa stati linistiti cu masinile de afara, care invariabil, au "apartinut" fie unui mos sau babe, fie vreunui director care avea masina de serviciu si n-o folosea pe cea personala, etc.
nu spun ca toate sunt asa, doamne fereste, dar e ca si cu accidentele de avion: la nu stiu cate milioane de zboruri se mai prabuseste cate unul. problema e ca, desi statistic zborul e f sigur, ce te faci daca TU te afli exact in acel zbor?

danutz
pasionat

Mesajde danutz » Mar 01-Mar-2011 20:10

Sunt perfect de acord, de aia si spuneam ca ideal e sa iei o masina direct de la proprietar privat, si nu de la parcuri.Oricum, in primul rand sunt multe puncte cheie pe care le poti verifica , ca sa-ti dai seama (aproximativ) daca sunt cat de cat reali km, dar si acest lucru nu este relevant 100 %.Asta e, la urma urmei cumpararea de masina SH este un risc asumat, exact ca la loto, de aia si sper ca urmatoarea masina sa fie una noua, dar cine stie cand !

porfyrus
just curious

Mesajde porfyrus » Mie 02-Mar-2011 15:52

Draga mesersmith, sa stii ca m am tot uitat la c5 tau mai vechi pe care il ai de vanzare, si ma tenteaza, nu ma pot insa impaca cu km multi pe care ii are. Am vazut ca ti le ai pastrat cu grija si le ai ingrijit, totusi cat crezi ca mai tine un c5 cu 320 de mii de km? Cat mai merge pana incepi sa tot schimbi una alta de pe el?

multam

sorin2010
pasionat

Mesajde sorin2010 » Mie 02-Mar-2011 17:08

pentru 50 de euro iti face si mesersmith cati km vrei,ca sa nu te deranjeze psihic.
ce te face sa crezi ca daca ar scrie pe bord 120000 la un diesel de 7 ani,este chiar real.mai ales daca a fost importat din franta.
2.0 hdi poate trage 1milion fara multe reparatii,dar cu intretinere la zi si fara economii la piesele care trebuie schimbate.

danutz
pasionat

Mesajde danutz » Mie 02-Mar-2011 17:49

1.000.000?Nu e cam mult? :roll: :roll: :roll: Nu prea am auzit asemenea cazuri, inca!

porfyrus
just curious

Mesajde porfyrus » Mie 02-Mar-2011 17:59

intrebarea mea fusese simpla, in ce masura mai ai vreo garantie atunci cand o masina trece de 300 de mii, aici nu e o chestiune de confort psihologic, cel putinnu asa cum ai formulat tu, catusi de putin. Si cred ca intrebarea mea e legitima, exista intotdeauna mai multe posibilitati.

sorin2010
pasionat

Mesajde sorin2010 » Mie 02-Mar-2011 18:21

danutz scrie:1.000.000?Nu e cam mult? :roll: :roll: :roll: Nu prea am auzit asemenea cazuri, inca!

am avut un jumper 2.8 hdi in service odata.i-am rectificat motorul la 850.000km
dar masina era departe de a fi bine intretinuta.

porfyrus din pacate si la masinile noi in garantie mai pica cate una alta,nu poti fi sigur de nimik.
daca circuli pe sosele asfaltate si faci reviziile la 10-15mii km,distributia la timp,si alimentezi ok,sansele sa circuli fara probleme multi km sunt destul de mari.
ce sa zic 3000 negociabil pe un diesel de 110cp inmatriculat si bine intretinut nu mi se pare mult deloc,si daca ar mai fi de reparat una alta pe el tot ar merita.
nu vreau sa fac lobby dar m-am uitat si la preturi pe autovit.

porfyrus
just curious

Mesajde porfyrus » Mie 02-Mar-2011 18:28

aici ai perfecta dreptate! buba e ca opelul meu e in vanzare inca...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 02-Mar-2011 20:13

eu va spun ca am refuzat doi samsari care m-au sunat si au vrut masina.
din start mi-am dat seama despre cine e vorba, dupa modul cum au pus problema.
e clar ca urmau sa dea km inapoi si daca ai fi luat aceeasi masina, dar cu 150 mii pe bord, erai mai ok?
eu nu spun ca masina nu are multi km, pt ca-i are.
si nici nu pot sa spun ca am intretinut-o extraordinar, dar i-am dar ce i-a trebuit la timp si de calitate, atata cata poti gasi in romania.
masina are si ceva probleme: de ex nu merge pilotul automat si o oglinda nu se mai pliaza, precum si plasticul de noroi din alveola rotii stanga e spart, dar astea-s toate si nu sunt de substanta.
nu am avut lexia, ca-i dadeam eu de cap.
daca vrei masina cu putin km, te asteapta cealalta masina pe care o am si ai scapat de griji.
dar km putini costa bani.
mai era pe aici un coleg care vroia in 3-4 mii nu stiu ce masina cu nu stiu cati km.
eu pot sa vand si pe cel cu 300 mii la samsari si apoi o vedem la 4-5 mii cu 150mii km pe ea si daca asta e confera un pansament psihic, e ok.
eu n-as lua masina din ro sau adusa de afara la bani putini sau f putini si cu km putini, nici daca m-ai omori.

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Vin 04-Mar-2011 19:45

la consum e bun , si daca nu e cu probleme cumparal dar inainte punel pe lexia sa vezi ce spune de istoricul masini pentru detali 0744482293.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”