Frane la Xsara
Moderator: Echipa Tehnica
Apropo de placute .
Toata lumea stie cum scartaie Oltcitul .....
La Bx pe spate se potrivesc placheti de Oltcit.(putin mai mici)
Ca sa nu mai fac comanda de placheti de Bx am pus de Oltcit si
Niste scartaieli si chiraieli de la primele frane asta din cauza materialului
din ele
Parca nu stiam ca o sa intample asa :x
Acu de cand s-au mai format pe disc urla mai putin
Toata lumea stie cum scartaie Oltcitul .....

La Bx pe spate se potrivesc placheti de Oltcit.(putin mai mici)
Ca sa nu mai fac comanda de placheti de Bx am pus de Oltcit si

Niste scartaieli si chiraieli de la primele frane asta din cauza materialului
din ele

Parca nu stiam ca o sa intample asa :x
Acu de cand s-au mai format pe disc urla mai putin
eu am schimbat placutele cu toate ca cele vechi se pare ca mai mergeau
si mi se pare ca frana nu mai este asa impresionanta cum era cu placutele vechi
; e ca si cum astea ar aluneca pe discuri
cele noi le-am luat de la augsburg ,ferodo pe fata si nu mai tin minte ce pe spate
astept sa vad daca se mai lasa materialu si daca nu trec inapoi la cele vechi cat or mai tine
ah si inca ceva : astea noi scartaie de la primu km ;cele vechi n-au scartait niciodata ;dar nu prea ma deranjeaza, chiar imi place la stop sa franez in asa fel incat sa scartaie cat mai tare
si mi se pare ca frana nu mai este asa impresionanta cum era cu placutele vechi

cele noi le-am luat de la augsburg ,ferodo pe fata si nu mai tin minte ce pe spate
astept sa vad daca se mai lasa materialu si daca nu trec inapoi la cele vechi cat or mai tine
ah si inca ceva : astea noi scartaie de la primu km ;cele vechi n-au scartait niciodata ;dar nu prea ma deranjeaza, chiar imi place la stop sa franez in asa fel incat sa scartaie cat mai tare

- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Mai ai si tu rabdare sa se aseze placutele pe discuri. Si eu mi-am luat anul trecut niste placute pentru fata, dar la cum conduc eu, inca nu e cazul sa le schimb. Eu am luat Bendix si le-am atras atentia ca placutele pe care mi le vind sa nu scirtie. Sa vedem...
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
-
- RETRAS LA PENSIE
In timp discul de frana se uzeaza si el iar suprafata nu mai este perfect plana.
Placutele noi au suprafata plana asa ca, pana se vor uza si ele, suprafata de franare este redusa doar la zonele in care discul este mai gros. Dupa ce si placutele se vor uza putin si vor copia profilul discului franand astfel pe toata suprafata, frana va redeveni la fel de eficienta ca inainte.
Placutele noi au suprafata plana asa ca, pana se vor uza si ele, suprafata de franare este redusa doar la zonele in care discul este mai gros. Dupa ce si placutele se vor uza putin si vor copia profilul discului franand astfel pe toata suprafata, frana va redeveni la fel de eficienta ca inainte.
gresit! le vei incinge inutil, frineaza normal, in max 100 km se aseaza, ai grija doar sa nu te bazezi pe frina ca si inainte si sa te ia prin surprindere faptul ca nu tine bine
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

eu am glumit putin cand am zis frane cat mai multe;nu am zis ca o sa merg cu picioru pe frana ca sa le modelez; stilu meu e cu cat mai putine frane asa ca slabe sanse sa le incing poate doar daca cobor pe serpentine; si oricum discurile fata sunt ventilate
ii mai trag vreo 400km in we asta si daca tot nu se aseaza asta e; culmea e ca discurile nu prea par a avea riduri de aceea tind sa dau vina pe materialul din care sunt facute
masina are 160k km si lichidu de frana a fost schimbat acu vreo cateva mii de km (cam toate lichidele /uleiurile au fost schimbate-"noroc" cu accidentu )
avand in vedere ca diferenta de frane a aparut brusc nu se poate da vina pe uzuri care apar in timp
acum nu vreau sa credeti ca nu mai tin franele dar nu sunt ca inainte de schimbarea placutelor( sau poate e doar o impresie a mea....)
o sa urmaresc evolutia si va tin la curent
avand in vedere ca diferenta de frane a aparut brusc nu se poate da vina pe uzuri care apar in timp
acum nu vreau sa credeti ca nu mai tin franele dar nu sunt ca inainte de schimbarea placutelor( sau poate e doar o impresie a mea....)
o sa urmaresc evolutia si va tin la curent
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”