nu am spatiu absolut deloc sa umblu la ambele masini..asta e problema..

asa e cand nu ai o curte ceva...Iar eu NU pot sa am masina demontata..pt ca nu am unde sa o las demontata
Am demontat un brat de pe masina mea. Cocluzia: niciun pic de vaselina (totul uscat) si un rulment faramat iar bilele nu mai existau decat partial + ca a sapat si in brat. Sunt si destul de firavi rulmentii cei drept si nevand vaselina se intampla nenorocirea.
Am pus in loc bratul (nu e mancat din el si are si bucsa din mijloc buna) cu rulmenti romanesti care sincer eu cred ca sunt f buni. Stiu de acele saibe si stiu si de strangerea rulmentilor. Eu zic ca vin bine. Daca ai unde sa strunjesti axul in capat cu 2mm si unde sa faci si acele saibe din capat, solutia cu rulmenti romanesti o consider reusita. Modificarile nu sunt cine stie ce..
Rulmentul romanesc are seria 32004 A(auto) si e facut la brasov.Se intalneste doar in cataloagele dupa 1990. Latimea si exteriorul e la fel cu cel de citroen. Interiorul difera cu 2mm. Romania nu fabrica decat cu diametrul de 15, 20 sau 25..etc.... Iar 22 prin urmare nu exista. Am sunat si la brasov si de-abia i-au gasit si pe acestia

deci nu prea se utilizeaza astfel de rulmenti.. Plus ca in unele cataloage pe care le am si eu pe acasa seria 32004 A nu apare..
Bratul acum montat sta drept si masina nu scataie

Am si lansaj si masina nu e lemn.
Cu ocazia asta am schimbat si discul de frana(placute noi) dar si burduful la cilindru ca il aveam rupt.
Concluzia finala: e cam de migala de desfacut si pus la loc un brat si e de munca serios, iar daca nu iti place sa repari mai bine te lasi pagubas...plus ca trebuie sa ai scule multe, cricuri...eu am folosit vreo 4 la operatiunea asta pt ca nu e de joaca
Si mai am un brat(cel care e mai rau )...
Cu timpul strang bani si imi repar si bratele masinii mele cu piese originale sa le am de rezerva.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.