electrica/lumini interioare

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

vasy
pasionat

Mesajde vasy » Vin 07-Sep-2007 21:18

mesersmith scrie:stiu, dar nu stiu pe din afara ci doar de la volan..
oricum, ideea e urmatoarea: apesi butonul din stanga, cel de reset km si il tii pasat, pui contactul pe poz auxiliare(adica acolo unde se aprind toate beculetele:) ), si incepe sa numerede la 20 la 0 parca...sau de la 10....nu mai stiu...
cand termina, iei mana de pe buton...si scoti keia din contact(o scoti, nu o dai pe zero)...
daca nu merge asa, maine m uit din nou si iti spun, dar sigur merge....

La mine apesi butonul din stanga ala care seamana cu ala de la reset km(la mine reset km e in dreapta), pui contactul in prima pozitie si iti incepe sa iti palpaie km ramasi pana la 0, poate trece si de 0 si atunci iti apare cu minus, dupa care la prima apasare iti sare la 0 sau la prima mie in mod ascendent dupa care prin apasari succesive imi urca pana la 20.000, cel putin eu asa imi amintesc ca am facut

catyon
simpatizant

Mesajde catyon » Vin 07-Sep-2007 21:20

apropos de radio eu nu-l am pe cel original si nu-mi mai merge afisajul la CD. cum pot sa-mi procur unul original la un pret acceptabil ?

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 07-Sep-2007 21:29

posibil sa ti-l vand eu pe al meu, daca-mi iese pasenta...:)
vreau sa pun o nava spatiala din aia cu lcd....
a vedem, daca voi gasi un model care sa-mi placa

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 07-Sep-2007 21:30

vasy scrie:
mesersmith scrie:stiu, dar nu stiu pe din afara ci doar de la volan..
oricum, ideea e urmatoarea: apesi butonul din stanga, cel de reset km si il tii pasat, pui contactul pe poz auxiliare(adica acolo unde se aprind toate beculetele:) ), si incepe sa numerede la 20 la 0 parca...sau de la 10....nu mai stiu...
cand termina, iei mana de pe buton...si scoti keia din contact(o scoti, nu o dai pe zero)...
daca nu merge asa, maine m uit din nou si iti spun, dar sigur merge....

La mine apesi butonul din stanga ala care seamana cu ala de la reset km(la mine reset km e in dreapta), pui contactul in prima pozitie si iti incepe sa iti palpaie km ramasi pana la 0, poate trece si de 0 si atunci iti apare cu minus, dupa care la prima apasare iti sare la 0 sau la prima mie in mod ascendent dupa care prin apasari succesive imi urca pana la 20.000, cel putin eu asa imi amintesc ca am facut

ciudat, eu nu-mi amintesc asa, desi e posibil...maine ma uit si va spun :))

catyon
simpatizant

Mesajde catyon » Vin 07-Sep-2007 22:57

astept raspuns tot aici in cazul in care vei rezolva cu LCD-ul

ce 5-ul meu!
just curious

felicitari

Mesajde ce 5-ul meu! » Sâm 08-Sep-2007 21:57

arata superb!...buna idee! :lol:

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Mesajde picieri » Dum 09-Sep-2007 13:36

Ca sa scot toate butoanele si ceasurile am apelat la un mecanic care luceaza la citroen. A venit pina la mine si mia aratat cum se scoate fiecare. Vreau sa va spun ca dupa ce vedeti cum se scot afara si cit de usor iasa va cruciti, eu am crezut ca ma dau de pamint. De exemplu ceasurile cum iasa: se scoate usita sau cum vreti din stinga unde sunt sigurantele, dupa care bagi frumos minuta in spatele ceasurilor si apesi ceasurile afara, si gata, floare la ureche. Ceasurile au o singura mufa care iasa tot foarte usor. Ansamblu de ceasuri se poate desface iara foarte usor, este compus din mai multe plasticuri care se imbina prin cleme, nici macar scule nu trebe pentru deomontare, totul se poate cu 10 degetele. La ceasuri mi sa parut cel mai usor de schimbat ledurile. Am dezlipit led cu led si leam relipit pe cele albastre, am pus tot SMD-uri. Cel mai greu mi-a fost la butoanele de la usi unde am pus leduri mari din brichete, cele smd nu luminau destul de puternic, originalele verzi au o lupa destul de serioasa pe ele. E o lucrare destul de migaloasa si ia ceva timp. Sincer pentru bani nas face la nimeni. In ceea ce prieste afisajele e mai delicat un pic, acolo trebe schimbat numai plasticul din spatele cranului care este de culoare verde. u am pus plastic alb pentru clima ceea ce inseamna ca iluminatul este aproape alb cu tenta albastra deoarece ledurile sunt albe. Mi sa parut ceea mai dificila operatie, nu gaseam un plastic alb care sa fie uniform la iluminatul din spate, poate ne da cineva o idee ce se poate folosi acolo. Eu urez bafta la toata lumea cine vrea sa se apuce de lucrare, eu prsonal nu stiu daca mas mai apuca inca odata. Momentan studiez problema cd-playerului, sper sa pot rezolva problema, dar va costa ceva bani si umblatura de nui adevarat.

Marius Chis
simpatizant

Mesajde Marius Chis » Dum 09-Sep-2007 20:15

Are careva un manual de utilizare in romana? Cu titlu de imprumut pana ii fac xerox? Eu am primit in spaniola, dar ... nu-mi iese.
Dau si o bere!!! La Cluj!

ce 5-ul meu!
just curious

Mesajde ce 5-ul meu! » Dum 09-Sep-2007 20:41

la afisaj se poate lipi un autocolant de culoare albastra,sunt in comert,pt. lipit pe geamurile de la baie,... gen vitralii!....o folie costa in jur de 30.000lei vechi !

Înapoi la “Citroen C5 I-II”