am si eu o intrebare (poate stupida dar...) :
Benzina de 95 afecteaza negativ motorul ?
Consum
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Foarte adevarat, era doar o figura de stil. Poti incerca urmatorul test:
- cureti teava de esapament pe interior atit cit se vede
- mergi citeva sute de km cu benzina de 95. Incearca sa nu o calci, ci sa mergi normal.
- observa apoi teava de esapament: daca are depuneri de funingine (vizibile cu ochiul, nu la mina) nu e bine si ar trebuie sa incerci o benzina de 98 (teoretic, pun pariu ca cifra e undeva in jurul lui 95) si sa repeti testul.
- cureti teava de esapament pe interior atit cit se vede
- mergi citeva sute de km cu benzina de 95. Incearca sa nu o calci, ci sa mergi normal.
- observa apoi teava de esapament: daca are depuneri de funingine (vizibile cu ochiul, nu la mina) nu e bine si ar trebuie sa incerci o benzina de 98 (teoretic, pun pariu ca cifra e undeva in jurul lui 95) si sa repeti testul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nicum scrie:@ sorin: vroiam sa spun ca s-ar putea sa creasca consumul cu o benzina mai buna.
Eu bag omv100 si acum am 8.8 consum mediu (oras). Consumul depinde destul de mult de cum apesi pe acceleratie (nu neaparat cit ci _cind_). Uneori prefer ca decit sa schimb la 3000rpm s-o duc cu o treapta inferioara (2-3) pina pe la 3500-4000 de unde eventual s-o las in frina de motor. Am consum instantaneu 15/100 pentru 3-4 secunde dar apoi 20 de secunde merg cu 0. A mea fiind pe benzina si neavind cuplu asa mare are si frina de motor ceva mai "slaba", asa ca merge din inertie lejerescu.
pentru ca cei mai multi cumpara dupa ureche, dupa "trend", nu dupa necesitati reale, si dupa aia stau si se pling, ba ca e mare consumul, ba ca e scump nustuce, si in final ajung sa dea vina pe o masina care nu are alta vina decit ca se afla in proprietatea si folosinta persoanei gresite, care de fapt nu avea nevoie de masina aia ci de alta. din ce in ce mai des ajung la concluzia asta dupa ce citesc forumul
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
-->omv 100 - este benzina care cere viteza ,se infige masina mult mai bine ,sa`ti pui benzina de 100 doar ptr a a vea un consum cu un litru mai putin si de a merge cu 3000 de turatii ..mi se pare aberant ,cand am bani sa bag omv 100 alerg de se duce instantaneu benzina ,cand vreau sa merg la consum bag de 95 si merg lejer
--> stevey ai invatat prost masina numai cu omv 100 , la mine si in kalos si in citroen bag de 95 si nu am nici un fel de problema , iar de 100 ma feresc sa bag - ca dispare imediat din rezervor
--> stevey ai invatat prost masina numai cu omv 100 , la mine si in kalos si in citroen bag de 95 si nu am nici un fel de problema , iar de 100 ma feresc sa bag - ca dispare imediat din rezervor

Ultima oară modificat Joi 08-Iun-2006 23:39 de către DMX, modificat 1 dată în total.
Eu conduc cum vreau eu masina nu trebuie sa-mi dea cineva indicatii ca e musai daca am luat benzina tre sa trec peste 3000 ture.Parca mi-am luat nus ce masina sport de 300cp si mi se spune ca de ce ti-ai luat-o ca aia merge cu 300 la ora in 8000 turatii...ma scuzati dar eu am citroen cu 110cp si daca merg cu peste 3000 in oras nu cred ca a-ti vrea sa stiti ce consum mediu iese...sau poate mi-au gresit aia de la ats cand mi-au dat-o o fi avand un v6 sub capota...Daca imi spuneti si mie de ce la megane de 110 cp ia 8% turata in 3000 in oras si la c4 imi ia 11% turata in 2500...ma inchin.
Apropo khan...interesant nik e cumva din filmu ala "Star Trek The wrath of khan"...?
Apropo khan...interesant nik e cumva din filmu ala "Star Trek The wrath of khan"...?