Vad ca s-a scris cate ceva pe aici de aseara...
mbc - Nu folosesc varsta neaparat ca un argument in discutii...Sau nu ca argument suprem...Da! Crede-ma ca in acesti aproape 40 de ani am vazut destule lucruri...situatii...belele...etc....In orice caz mai multe decat o persoana la 24 de ani...Si e firesc sa fie asa...Ni ci eu cand aveam 24 de ani nu aveam experienta unei persoane de 40, care era implicata in fenomenul auto...Dar intr-o astfel de conjunctura, lasam tonul mai jos, cascam urechile bine si invatam ce era de invatat, sau puneam intrebari, acolo unde aveam nelamuriri. Nici o data nu am facut talente in fatza unei persoane cu experientza mai vasta decat a mea...Tine de bunul simt si de posibilitatea de a invata ceva de la acel om...Mi se pare mult mai cu cap decat sa te apuci sa te certi inutil. Oricum omul acela iti poate aduce oricand argumente valabile (chiar si atunci cand nu are dreptate, daca asta doreste...asta tot datorita experientei de viatza...pt. ca stie cum sa te ia...se pricepe mai bine sa gestioneze o discutie/situatie decat tine la 24 de ani..).
Ce am spus referitor la faruri...crede-ma...nu-s aberatii asa cum ai spus tu...Sant chiar lucruri reale...Asa stau lucrurile, dar nu are sens sa ne mai contrazicem.
Nu are nimeni nimic cu tine...de asta sa fii sigur! Toti de aici santem deschisi la pareri,
dar conteaza cum o spui !!! Nici macar daca esti suficient de apropiat de acea persoana nu te poti apuca sa "trantesti mucii-n fasole" si sa-i spui celuilalt ca e o marlanie ce a facut el...Practic iti bati joc de munca lui si de el ca om...Il faci cocalar pe fatza...
De aceea am sarit in sus....Lui
THUNDER i-ai spus ca e o marlanie (sau ceva de genul...) treaba cu bordul si cu cromul acela pe acolo...si ca sant ilegalitati cele facute de el...cata vreme nu ai intrebat ce face cu neoanele alea prin masina...Poate omul le aprinde doar in parcare...nu si in mers...sau cand se intalneste cu amicii cu alte masini si-si lauda fiecare ce a mai facut pe la masina...
Nu ! Tu te-ai repezit sa cataloghezi ca fiind marlanii si ilegalitati si cum ai mai spus tu acolo...
....Mie mi-ai spus ca sustin aberatii si ca daca fac asemenea afirmatii...nu stiu mai ce....Dar cine esti tu sa ma iei asa ?!? Ma cunosti cumva si ti-a facut impresia ca sant vre-un gunoier cu 3 clase...unul care nu se pricepe la nimic si gandeste numai aberatii ???
Nu vreau sa continui pe tonul acesta, dar afla ca am ani de scoala, aproape cat varsta ta...Si vrand-nevarand in 21 de ani de scoala si inca vre-o 15 de munca in diverse domenii, tot s-a prins cate ceva de mine...
De aceea am invocat varsta in discutie...Pt. ca nu ai nici un drept sa ma iei asa...Si imi aduc aminte ca am mai avut mai demult o discutie, in care m-ai luat tot pe acelasi ton...dar nu-mi mai aduc aminte daca atunci am ripostat...
.....Consider ca ar fi mult mai frumos sa fii mai retinut si mai diplomat in exprimare (si tine tot de varsta si acest lucru...sa stii !!!)....Repet...Toti avem dreptul la pareri/opinii (macar atata lucru am castigat la revolutie...) dar conteaza cum te exprimi !!! Una e sa-i spui unui om ca munca lui e o porcarie si alta e sa-i spui ca poate ar fi mai indicat ca in cutare loc sa faca altfel...ca ar fi mai frumos...mai practic...Mi se pare mult mai constructiv si sigur nu ar trai nimeni cu senzatia ca ai vrut sa jignesti...sau ca iti bati joc...ca faci misto...
Nu sant eu in masura sa dau lectii de morala, dar dupa cum vezi nu sant singurul care a fost deranjat de ce ai spus...Si probabil au mai fost si altii, dar nu au vrut sa se amestece in discutia noastra...
OK! Hai sa nu ne mai certam aiurea. Exact cum a spus si
THUNDER, probabil ca daca am avea posibilitati financiare si timp sa ne vedem...sa venim toti la intruniri Citroen si sa ne cunoastem, probabil nu ne-am mai certa pe forum...Dar uite ca vremurile sant cum sant si............
Si cu toate astea...si cu THUNDER77 si cu dj01fad si cu multi altii de pe forum, cu toate ca nu ne-am vazut nici o data, ne intelegem excelent....Cand are nevoie unul de ceva, pune mana pe telefon si stie ca gaseste ajutor la celalalt...De multe ori, in masura timpului ne auzim la telefon si fara a avea vre-o problema...Doar asa...sa vedem ce mai face celalalt....Si asta chiar e super-ok !!!
.................................................
THUNDER77 -Multumesc mult pt. aprecieri! Stii bine ca nu ma formalizez si nu am asteptat nici o data sa mi se ridice statuie daca am ajutat pe cineva...Pt. mine e mai important cum ma percep oamenii !!! Si...daca am putut sa ajut, am ajutat neconditionat, cu cat am putut, sau fie si doar cu un sfat...
Multi sant atat de prostanaci si de mizeri ca oameni, incat nici un sfat nu ti-ar da...La modul..."De ce sa se descurce ala ?!? Lasa-l sa crape!!!"Si spun asta, pt. ca mi s-a intamplat...Dar asta e alt capitol....
.......................
Schema electrica am cautat-o...Nu o am...Am gasit o alta inrudita, xeroxata in mai multe exemplare la diverse marimi, dar pe aia nu o am. E asemanatoare dar nu e ce trebuie si nu se poate lucra cu incertitudini...Dar cred ca o putem gasi pe undeva pe net-ul asta...Nu se poate sa nu fie undeva...O gasim pana la urma...O sa mai fac sapaturi si la Bucuresti...O sa incerc maine sa dau un telefon...
Nu am nimic impotriva "detasarii" tale la Braila....E OK...Dar nu am spus nimic pt. ca nu e o operatie pe care sa o poti rezolva in 1-2 zile, chiar daca ar fi sa lucrezi zi-lumina...Ceva se poate face, dar....nu tot.
Dupa parerea mea o astfel de modificare trebuie facuta in paralel, ca sa nu afectezi disponibilitatea masinii...facuta in pasi si cand esti gata cu agregatul (cu "creierul"...) faci "implantul" pe masina...
Eu o vad ca pe o operatie de cel putin 1 sapt. - 10 zile, daca te tii de treaba...Sigur...asta ca sa arate cum trebuie si sa nu aiba caracter de provizorat....
Dar despre asta discutam la telefon...ca sa pastram surpriza...
dj01fad - Tare faza cu bordul pe dreapta !!

Ar fi de toata bafta in vreme ce multi nu stiu cum sa-si modifice masinile aduse din Anglia si sa le treaca volanul pe stanga...sa te apuci sa-ti modifici masina cu volan pe stanga...sa-i treci volanul pe dreapta...
...Nu! Va fi ceva cu aspect pur racing si f. compact, fara sa fie modificata cochilia bordului, cu ceva LCD, dar cu bani f. putini. Am gasit deja solutia...Sa vedem ce iese...
........Da! Clar rotile de diametru mare (17...19') arata de departe mult mai bine si pe Xantia chiar se potrivesc de minune rotile mari, pt. ca e o masina lata...plata...Dar ajungi sa nu mai poti s-o folosesti pe drumurile din Romania...Toata ziua vei fi cu rotile la indreptat si schimbi o data pe luna bieletele si bucsele rupte in gropile noastre mioritice....Mai ales in conditiile in care este singura masina de pe langa casa, chiar nu mi-as permite sa fac asa ceva....
Aaaaa da!!! Ai o a 2-a masina de fitze sau strict de curse, e cu totul altceva...Iti pui pe ea ce e mai tare...poti s-o tragi spre "racing" in extrema...Ii tragi un V6 pe ea sau un Turbo, ii intaresti suspensiile, ii pui roti de diametru si latime mare...ii scoti bancheta spate si capitonajele din ea....o stiker-esti cum iti place si obtii un adevarat pur sange...
Dar in conditiile in care masina respectiva trebuie utilizata in drumurile de zi cu zi...(la cumparaturi...la carat soacra...la dus/adus copilul de la gradinitza...mers la serviciu...etc.) cred ca e indicat sa ramana cel mult la rotile pe 15 originale, sau poate unele mai frumoase ca model...Consider ca pt. strazile noastre pana si cauciucurile cu talie 55 sant prea joase...Nu se indoaie rotile cand dai in gropi, dar masina pierde un pic din comfort si treaba asta ma enerveaza...
N-as renunta total la comfort si cred ca ca 195/55-15 e destul (mai ales pt. 1,8-8V!!!)
Ai vazut si tu....Ai pus cele mai bune bucse pe masina si tot le rupi o data la 1-2 luni, cu rotile pe 16...Eu cu astea 195/55-15 n-am rupt nici un rand de bucse in 1,5 ani de cand am masina...E drept ca nici nu merg prea agresiv cu ea...
Nu spun ca e gresita ideea cu rotile pe 17................Depinde ce vrei sa faci cu masina...E clar...O mie de pareri, 2 bani nu fac....Vrei o masina de facut spectacol (de show) si ai un buget rezonabil, pui roti mari pe ea si ce am spus mai sus...Vrei o masina de familie, comfortabila si ieftina la intretinere, ramai la ce a facut fabricantul si cu retusuri discrete acolo unde nu afectezi in nici un fel functionalitatea masinii...(proiectoare...elemente de design discrete...cate ceva la interior...ceva scule de muzica...un esapament din inox...si cam atat).
.................................
Despre farurile Morette....Nici mie nu-mi plac si exact cum ma asteptam, cu becuri normale nu lumineaza...Pt. ca au oglinzile mici...Nu au cu ce sa reflecte lumina produsa de becuri...E logic
Sant doar elemente de design, pt. cel caruia ii plac...Mie nu-mi place cum vin pe nici un Citroen...Nici pe CX, nici pe BX...nici pe Xantia...Sigur e chestie de gusturi...Poate sant oameni carora le plac...
...Daaa! Clar! Asta e rezolvarea. Xenon de 4300 sau cat ai zis si se termina cu lipsa de lumina !!!
Eu cel putin temporar am rezolvat problema asta cu niste becuri halogen bune (Narva) care lumineaza f. alb si care pica bine in focarul farurilor...+ proiectoare de Xantia demontate si spalate la interior...
Acum nu mai simt senzatia de lipsa de lumina...cand merg noaptea cu masina...chiar si pe ploaie...
Probabil ca daca dau de bani, o sa-mi pun si Xenoane pe masina, daca nu va mai fi ilegal...Dar ma mai gandesc, pt. ca nu stiu daca e necesar la cum lumineaza farurile acum...Si inca nu le-am spalat la interior...Sant sigur ca va mai fi o imbunatatire si atunci...