SCARTAIT FRANE !!!
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Iata ce chestia am gasit de curand cu privire la scartaitul placutelor:
"Pentru a evita scartairea franelor cu disc,se unge suportul lateral al partii posterioare a placutelor de frana cu un strat subtire de unsoare,de ex.OPEL 19 42 585 Plastilube sau Liqui-Moly LM-36 sau LM-508-ASC.A se unge doar partea posterioara de metal,unsoarea nu trebuie sa ajunga pe placuta de frana in sine.Daca este nevoie,se sterge imediat si se curate cu alcool."
"Pentru a evita scartairea franelor cu disc,se unge suportul lateral al partii posterioare a placutelor de frana cu un strat subtire de unsoare,de ex.OPEL 19 42 585 Plastilube sau Liqui-Moly LM-36 sau LM-508-ASC.A se unge doar partea posterioara de metal,unsoarea nu trebuie sa ajunga pe placuta de frana in sine.Daca este nevoie,se sterge imediat si se curate cu alcool."
^
^
^
nup, nu ne stim personal, am vorbit doar putin pe marginea jantelor de vanzare ... cand ti-am recunoscut masina cred ca deja erai plecat...as fi vrut sa te cunosc, chiar l-am intrebat pe un baiat pe acolo daca e cu tyy-ul si s-a dovedit a fi posesor de c6
la vreo 25 de ani
.

Cosmin
high energy music expression
Dupa ridicarea piciorului de pe pedala de frana, scade presiunea in circuitul de franare,astfel piesele care au asigurat franarea(placutele si pistonele) revin la pozitia initiala datorita bataii axiale a discului de frana.
Se pare ca numai cei ce au Oltcit sunt de acord cu treaba asta

,,Bataia,, axiala trebuie sa fie de aprox. 0.1mm. Daca nu exista, o sa scartaie franele

-
- RETRAS LA PENSIE
http://www.youtube.com/watch?v=pXPHm-bT ... ed&search=
corect! copper grease, minutul 3
este bun acest produs?
http://www.molyslip.ro/index.php?mn=antiseize
corect! copper grease, minutul 3

este bun acest produs?
http://www.molyslip.ro/index.php?mn=antiseize
Cosmin
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
nu mai zic nimic...
auzi...bataie axiala...
ma intreb ce se intampla cu bataia asta axiala fie ea si de nush cati microni, dupa ce se uzeaza discul si ajunge jumatate din cat era...
te pomenesti ca placutele vor uza discul tinand cont de necesitatea bataii axiale...he he...
pai puneti discul in stung, axati-l bine, si frecatil cu un cutit de strung si vedeti rezultatul...
auzi...bataie axiala...
ma intreb ce se intampla cu bataia asta axiala fie ea si de nush cati microni, dupa ce se uzeaza discul si ajunge jumatate din cat era...
te pomenesti ca placutele vor uza discul tinand cont de necesitatea bataii axiale...he he...
pai puneti discul in stung, axati-l bine, si frecatil cu un cutit de strung si vedeti rezultatul...
eu am schimbat la un c5 din 2005 motor 1.6hdi,110cp discurile si placutele de frina fata si spate si am 2 roti infrinate,una pe fata si una pe spate.trebuie aerisite sau reglate sa lase roata mai libera?nu scrirtaie frinele,dar am vibratii la peste 120km,am echilibrat fata.o trebui sa echilibrez si spatele?
azi am dat masina unui prieten fff bun sa se plimbe prin parcare cu ea...si am observat ca scartaie extraordinar de tare roata spate stanga...eu credeam ca e ce-a din fata stanga...se aude exact ca si cum face trenul in gara...odata cu asta mi-am adus aminte ca la ATS cand au ridicat-o pe elevator roata aceasta nu se misca...i-am spus celui de acolo (am reusit sa stau langa masina putin ,si am abservat)si i-a dat o lovitura si intradevar roata s-a deblocat...ce pot sa ii fac eu!!!adik chiar eu ...am cum sa o reglez ...sa o zlabesc cumva????mentionez ca placutele pe spate sunt schimbate acum 5000km
am eu ce sa fac in situatia asta?????
am eu ce sa fac in situatia asta?????