Masina noua pentru Balanel

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 31-Oct-2007 14:50

In sfarsit am gasit solutia. Am un coleg, care in prezent are un C4 1.6i, coupe, de anul trecut, si vrea sa-si ia noul C5, cand va apare. M-am inteles cu el la pret, si voi lua eu C4, la momentul respectiv.
Pe Aveo pun gaz, apoi il mai tin o perioada. Cand preiau C4, Aveo va merge la o nepoata, fara nici un ban, doar sa plateasca in continuare ratele.
Cam asta e. Voiam diesel, dar am vazut ca C4 consuma mai putin ca Aveo in Bucuresti, asa ca e ok.
Eventual se poate inchide aici, nu inainte insa de a-mi spune si mie cineva cam cand apare in Romania noul C5.
citroen - o pasiune permanenta

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 31-Oct-2007 17:20

pai cred ca la anu cam pe vremea asta scapi de aveo....

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 21-Dec-2007 13:17

Salut tuturor.

Ieri am depus avansul la un Symbol Fidji dci 85, cu climatronic. Pretul final al masinii este 10600 euro.
Cat despre Aveo, a ajuns la o nepoata (prin alianta), care a preluat decat leasing-ul, fara a imi da vreun ban. Cu toate astea, nu pot spune ca am iesit in pierdere :mrgreen: .

Sa nu creada lumea insa, ca veti scapa de mine la intalniri :D.

Cred ca e cel mai frumos cadou (dpdv material) pe care il puteam primi de sarbatori.

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Vin 21-Dec-2007 20:52

Ma bucur, iti doresc sarbatori fericite.
La multi ani.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Vin 21-Dec-2007 23:50

Pacat de acel C4, pacat de Skoda Fabia, pacat de Peugeot 206, pacat de Opel Astra Classic!!!Chiar nu poti vorbi la BCR-Leasing sa transferi avansul la alt dealer de alta marca?!?:).Imi pare rau ca am gasit acest subiect, abia acum.E jale la costul reviziilor, pt. varianta pe care ai ales-o tu!La fel si la Peugeot.Cele mai ieftine sant la Skoda si sant si foarte robuste masinile.
Dar cum gusturile nu se discuta si cum astfel de alegeri se fac de obicei,cu sufletul nu cu ratiunea...:).
S-o stapanesti sanatos si sarbatori fericite!!!:).Chiar ca e un cadou frumos!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 22-Dec-2007 02:02

felicitari, eu daca mai aveam 1000 de euro in plus exact pe aia o luam, cu climatronic, jante, volan schimbator in piele...full. (acum n-as mai da C1 :D dar nu e genul de masina pe care il cautai tu). sa o stapanesti sanatos si fara incidente/accidente. are un pret imbatabil pt. optiunile pe care le are, iar spre deosebire de generatia veche care avea interior de kko, la tine finisajele mi se par FOARTE bune. masina e robusta, e in productie de vreo 7-8 ani daca nu ma insel, verificata in timp, fara surprize. forma nu e super, dar nu poti sa le ai pe toate la banii astia. conteaza ca e fiabila iar confortul la volan mai mult decat ok. BRAVO!!!
(pt. cei carora nu li se pare ok alegerea, absolut fara nici o suparare, as dori pentru a-mi satisface curiozitatea sa propuna alte variante diesel, cu aceleasi optiuni pana in 11.000 euro, excluzand dacia logan. pt castigatori, premile se expediaza prin posta intr-un interval d 2-3 zile :lol: :lol: :lol: )

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 22-Dec-2007 11:02

sa o stapanesti sanatos, cat mai multi km si fara aventuri. intr-adevar sunt cam piperate reviziile la ea, dar acum nu poti sa le ai pe toate. din ce am inteles, ca masini sunt foarte fiabile, asa ca nu vad care ar fi problema. fata de golan este mult mai ok, iar la banii astia nu aveai ce sa iei. spunea cineva de skoda.... skoda este un strigat disperat, este mai rau decat logan pentru reno... este trista rau de tot, iar eu nu m-am simtit bine deloc in ea, ca nu prea aveam loc (1,91), dar, in clio, am loc, stau binisor, si nu este obositoare la drum. cele mai idioate lucruri la interioarul de clio mi s-au parut scrumiera si buzunarele de la portierele din fata.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 22-Dec-2007 12:45

ce skoda omeni buni la 11.000??? fabia de 60cp pe benzina??? aproape chiala??? aia care face 17,5s pana la 100km/h sau ceva de genul???

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Sâm 22-Dec-2007 12:47

Multumesc tuturor pentru urari.
Alegerea masinii s-a facut si cu sufletul dar si cu ratiunea.
Din primul punct de vedere a contat motorul diesel de 85 de cai, din al doilea punct de vedere spatiul portbagajului si fiabilitatea recunoscuta a modelului. Sa stiti ca reviziile nu sunt chiar asa scumpe, stiu deoarece tatal meu a avut un Symbol pe benzina.
Daca in urma cu cativa ani, si pe mine m-ar fi atras un C1, cam la aceiasi bani cati costa Symbolul, mai mult, nu prea agream masinile sedan, doar cele hatchback, acum obligatiile pe care le am m-au facut sa gandesc altfel. Atunci eram singur, acum sunt la inceput de drum, imi intemeiez o familie, probabil ca intr-un an, doi, va fi si un copil.
Astept cu nerebdare prima intalnire, sa va prezint noul membru al familiei :).
Sarbatori fericite tuturor.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 25-Dec-2007 01:46

Sarbatori fericite tie si tuturor membrilor "citroclub", sanatate si voua si masinutelor voastre, si multi bani ca sa avem ce baga in ele. \:D/ =D> :lol:
(sper sa-mi iertati off-topic-ul, as fi deschis thread nou pe "diverse" dar din pacate nu se poate. speram ca p anul care vine sa se rezolve si problemele tehnice.)

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 26-Dec-2007 13:11

Balanel, sa speram ca ai facut o alegere buna. Numai ca modelul ala de reno e destinat exclusiv pietelor emergente (a se citi lumea a 3-a), deci calitatea e tot pe acolo. Oricum modelul e cunoscut ca avind probleme de fiabilitate (electrice, pompa/injectoare la diesel). Masina se vinde totusi datorita pretului.
Reviziile sint scumpe, dar sint service-uri care te lasa sa stai linga masina si sa vii tu consumabilele tale, deci mai poti sa mai cobori pretul. La fel preturile diverselor componente (discuri de frina, placute, etc.) sint in zona premium. Te sfatuiesc sa vinzi masina inainte de vreo revizie majora, gen ditributie, ca o sa te cam ia ameteala cind o sa aflii cit costa in service.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 26-Dec-2007 14:31

mai stii povestea cu drobul de sare de pe soba care urma sa fie iminent daramat de pisica fix in capul copilului nou-nascut? cam asa e si cu tine nicule...! :lol: :lol: :lol:
ai vazut tu loganuri cu probleme frecvente? cam asa e si cu symbolul, nu e aceeasi platforma cu loganul, dar "matzele" sunt aceleasi. lasa omul in pace sa se bucure de masina, fiindca daca vine vorba de megane nu ma feream sa zic ce masina de kko este, dar symbolul este super ok. simplu si eficient.
apropo, exista serviceuri si serviceuri, nu te obliga nimeni sa nu faci distributia de exemplu cu piese de la Augsburg etc. la un service ales de tine.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 26-Dec-2007 19:03

Balanel, te felicit pt noua achizitie, este o masina foarte buna, si foarte important...este noua, are un portbagaj spatios, foarte util in concedii, eu personal nu am vazut symbol pe butuci, dar BX, CX & CO. da. Atat timp cat sunt foarte multe in circulatie, iar stapanii lor traiesc, inseamna ca nu i-au omorat costurile reviziilor. Ca au fost pompe de injectie deefecta? da, a existat un lot care genera pilitura. Stai calm ca s-au remediat in garantie. Nu te lasa impresionat de multe dintre vocile de aici, ca sunt persoane care ti-ar da peste bot si daca ti-ai fi luat maybach...gaseau ei ceva.
Iar despre pietele emergente....cine stie putina teorie de piata, stie ca daca in aceste zone nu oferi un produs ieftin competitiv, nu ai cum sa oferi nimic nici pe pietele "calde". Calitatea produselor turcesti nu este chiar asa de proasta. Toyota, Hiunday, Mercedes, Renault, Fiat...sunt numai cativa dintre marii contructori care asambleaza in Turcia. Sa fie oare un complot generalizat?''.
In plus Cehia este cumva lumea a 3-a?
http://www.renault.cz/produktove_prezentace/thalia/
Polonia este lumea a 3-a?
http://www.renault.pl/RenaultSITe/cars/ ... index.html
Ungaria?
http://www.renault.hu/RenaultSITe/cars/ ... index.html

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 28-Dec-2007 13:37

Problema cu pompele de injectie si pilitura (care strica si injectoarele) a fost in urma cu vreo 3 ani. Sunt amic cu cel care mi-a vandut masina, si de la el stiu ca s-a schimbat intre timp furnizorul de pompe.
Din punct de vedere al calitatii percepute, e mult peste Aveo. Sa speram ca fiabilitatea va fi pe masura.
Pana acum sunt foarte multumit de ea, am facut un drum Otopeni-Busteni si retur, cu consum mediu pe CB de 3.8%. Si are si performante misto.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 28-Dec-2007 17:11

XENON scrie:mai stii povestea cu drobul de sare de pe soba care urma sa fie iminent daramat de pisica fix in capul copilului nou-nascut? cam asa e si cu tine nicule...! :lol: :lol: :lol:

Eu mi-am spus o parere argumentata. Nu am emis teoria drobului de sare. De acord ca nu exista masina perfecta. Si pentru balanel, cit mai multi km si cit mai putine vizite in service, oricare ar fi.

@alexd: Clio Symbol NU se vinde in Franta, Germania, etc., adica in Europa de vest, care e lumea I :wink: Polonia, Ungaria, Cehia in nici un caz nu sint lumea I. Sint mai bine decit noi, asta e clar, dar mai au si ei de recuperat.
De acord ca sint BX-uri si CX-uri care au ramas pe dreapta si vor mai ramine, dar cel mai tinar BX are deja 14 ani, iar cel mai tinar CX e inca si mai batrin :wink:
Si ca sa va inveselesc putin, am vazut azi un Logan care tragea la sufa un Golf 5 plus, culmea fiabilitatii nemtesti. :lol: :lol: :lol:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Diverse”