ventilator zgomotos C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Alex Nicoare
just curious

ventilator zgomotos C4

Mesajde Alex Nicoare » Mie 11-Mar-2009 19:19

Salut tuturor!
Incep prin a mentiona ca am postat acelasi subiect si pe forumul ClubC4, asa ca imi cer scuze pentru cei care-l vad a doua oara, insa m-am gandit ca poate primesc vreun sfat util si de aici.
Sunt posesor de Citroen C4 Coupe VTR, nou, achizitionat in vara anului trecut; acum are 6.000 km.
Pana acum, masina s-a comportat exceptional si continua sa o faca, insa am sesizat un zgomot mai accentuat produs in functionarea ventilatorului de la climatizare. Uzual, tin temperatura setata pe 20'C, in ambele zone, iar viteza de circulatie a aerului in interior pe nivelul mediu, mai precis sunt selectate primele 4 jumatati de pala (sau primele 2 pale) ale ventilatorului reprezentat pe "mimic panel" (sau display-ul climatizarii). Pana acum, zgomotul produs de ventilator era aproape insesizabil, insa de cateva zile "zbarnaie" suparator, ceea ce nu se intampla.
Imi puteti spune care ar putea fi cauza? Se poate sa fie problema de ungere a lagarelor motorasului care antreneaza ventilatorul sau ale sale proprii? Sau poate a intrat vreo frunza sau ceva asemanator in fantele prizei de aer? I s-a mai intamplat cuiva?
Prietena mea are Dacia Logan si a patit la fel dupa 2 ani jumatate si i l-au schimbat cu totul pe garantie.
Va multumesc.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 11-Mar-2009 19:52

PoÞi descrie "zbârnâitul" mai detaliat? :razz: Dacã scârÞie, cel mai probabil este de la lagãre iar dacã se aude ca ºi cum ar lovi paletele de ceva, probabil cã o frunzã sau ceva de genul acesta atinge de ele.

Alex Nicoare
just curious

Mesajde Alex Nicoare » Joi 12-Mar-2009 09:57

Mai degraba ca un usor scartait, dar nu chiar. Ca o ciudatenie, ieri toata ziua si azi de dimineata in drum spre serviciu, nu am mai sesizat zgomotul respectiv. Nimic in afara de cel produs de circulatia aerului. Se poate sa fie asociat cu contractiile de material datorate temperaturilor scazute de peste iarna? Azi am facut curat sub capota, in sensul ca am indepartat toate resturile vegetale, am sters cu o carpa uscata toate furtunele, firele si masca motorului, cu toate ca nu erau cine-stie-ce murdare. Ma asteptam ca dupa toamna-iarna, cu ploi, zapada, noroaie, sa fie murdarie mare, dar se pare ca scutul montat post-livrare (din tabla de otel de 4mm, 1.000 RON de la ATS) si-a facut treaba, in afara de cea de protectie mecanica.

history
simpatizant

Mesajde history » Dum 10-Mai-2009 21:31

Alex Nicoare scrie:Mai degraba ca un usor scartait, dar nu chiar. Ca o ciudatenie, ieri toata ziua si azi de dimineata in drum spre serviciu, nu am mai sesizat zgomotul respectiv. Nimic in afara de cel produs de circulatia aerului. Se poate sa fie asociat cu contractiile de material datorate temperaturilor scazute de peste iarna? Azi am facut curat sub capota, in sensul ca am indepartat toate resturile vegetale, am sters cu o carpa uscata toate furtunele, firele si masca motorului, cu toate ca nu erau cine-stie-ce murdare. Ma asteptam ca dupa toamna-iarna, cu ploi, zapada, noroaie, sa fie murdarie mare, dar se pare ca scutul montat post-livrare (din tabla de otel de 4mm, 1.000 RON de la ATS) si-a facut treaba, in afara de cea de protectie mecanica.

1000 RON? Asta este jaf si nesimtire. De ce acceptam toate astea?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 11-Mai-2009 11:12

se invirte turbina pe ax, cel mai probabil. se schimba ventilatorul pe garantie in mod normal

Înapoi la “Probleme C4”