De ceva timp a aparut un huruit care creste in intensitate odata cu viteza, si nu dispare daca apas pedala de ambreiaj sau daca scot din viteza. Am banuit ca ar fi un rulment roata fata sau poate o planetara, dar meseriasul care a ridicat-o un pic si a ascultat-o mi-a zis ca e din cutie, ca e complicat de desfacut si ca mai bine caut alta cutie.
Apropo, acum 3 luni am schimbat coroana la volanta (ca avea un dinte lipsa) ocazie cu care am inlocuit si kitul ambreiaj. Uleiul l-am schimbat chiar cand am inceout sa sesizez zgomotul, dar n-am simtit vre-o diferenta. Zona de dedesubt a cutiei are ceva ulei pe ea, cand e foarte cald mai gasesc si putin ulei sub masina. La bord am 114.000 km.
Ce sfat imi dati, sa caut alta cutie? Se potriveste cumva si de la Peugeot sau Xsara Picasso (motor benzina 1.6 16V). Si nu in ultimul rand, care ar fi pretul "corect" la o cutie?
Cutie de viteze?
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Cutie de viteze?
salut ! daca nu dispare cand calci ambreiajul......moment in care dupa cateva secunde de rulaj , elementele din cutie nu mai sunt in miscare ( daca ramai cu ambreaiajul calcat ) , inseamna ca e din rulmentii de roata........dar poate fi si rulmentul intermediar de planetara dreapta...daca ai timp , da o fuga la focsani......meseriasu'.......ti-a dat un sfat aiurea......decat sa caute sa inteleaga fenomenul...te pune sa cumperi o cutie degeaba........
Re: Cutie de viteze?
[quote="tazman_74"]salut ! ...daca ai timp , da o fuga la focsani..............[/quote]
Chiar am de gand sa ajung la Focsani, dar peste vre-o luna. Daca rezista pana atunci... :?
Chiar am de gand sa ajung la Focsani, dar peste vre-o luna. Daca rezista pana atunci... :?