De 2 zile nu mai functioneaza claxonul. Am verificat siguranta si nu este arsa. Urmatorul pas ar fi sa verific sa nu fie oxidata fisa care intra in claxon insa din cauza pozitiei imi este cam dificil (e sub farul din partea soferului, din ce am citit trebuie indepartat scutul de noroi)
A mai intalnit cineva aceasta problema ? Ce recomandari aveti ?
Claxon defect
Moderator: Echipa Tehnica
Scutul de noroi are niste "aripioare" care pot fi rabatate in jos. Teoretic pe acolo ai acces in spatele proiectoarelor, dar nu stiu sigur daca si claxonul e tot acolo...
Ideal ar fi sa poti ajunge la claxon sau undeva pe firele care duc la claxon, care ar trebui sa fie actionat prin intermediul unui releu...
Ideal ar fi sa poti ajunge la claxon sau undeva pe firele care duc la claxon, care ar trebui sa fie actionat prin intermediul unui releu...
multumesc pt raspuns, vldst
Are cineva idee care e pozitionarea exacta a claxonului si a releului pt claxon la C3 1.4i 2006+ ? A mai intalnit cineva aceasta problema ?
Update: Am citit pe http://www.planete-citroen.com ca releul pt controlul claxonului este in cutia cu sigurante de langa baterie. Dar care ? si cum anume se poate verifica ? Ma gandesc ca dupa ce detectez care e releul sa il testez inlocuindu-l cu o bucata de sarma. Daca suna claxonul, e in alta parte problema.
Update2: (schema)

Are cineva idee care e pozitionarea exacta a claxonului si a releului pt claxon la C3 1.4i 2006+ ? A mai intalnit cineva aceasta problema ?
Update: Am citit pe http://www.planete-citroen.com ca releul pt controlul claxonului este in cutia cu sigurante de langa baterie. Dar care ? si cum anume se poate verifica ? Ma gandesc ca dupa ce detectez care e releul sa il testez inlocuindu-l cu o bucata de sarma. Daca suna claxonul, e in alta parte problema.
Update2: (schema)

- robistan25
- pasionat
Claxonul e pozitionat pe partea soferului, langa capacul proiectorului. Ai doua cai de acces la el: una pe la roata stanga fata, dand putin intr-o parte aparatoarea de plastic a pasajului de roata, manevra care e putin greoaie, sau pe dedesubt, indepartand aripioara de plastic de sub proiectorul de ceata. Cel mai sigur, dai jos claxonul si il verifici cu doua fire direct la baterie. Atentie la semnele +/- .
- robistan25
- pasionat