Din cate stiu, e o premiera: in luna august Citroen intra simultan in topul celor mai vandute 10 marci din import, respectiv in topul celor mai vandute 10 modele din import (cu C3).
Deci in august avem 393 Citroen-uri fata de 436 Opel-uri, oare ii ajungem?
Sau poate ii intrecem?
Continuarea in episodul urmator. ;)
Sursa:
http://www.apia.ro/date/2005-08-Analize.pdf
P.S. Nu-i rau deloc pt o marca ce vindea 60 bucati in Ianuarie.
Sper ca totusi succesul de piata sa se datoreze mai mult altor factori decat pozitiei de prim-ministru a d-lui Tariceanu...
Citroen in Top 10 (masini din import vandute in Romania)
Moderator: Echipa Tehnica
Citroen in Top 10
Am impresia ca la noi se vand cazaturile care nu se pot vinde in vest. Si asta la majoritatea marcilor care se gasesc pe piata. Nu stiu daca masinile facute in Japonia prezinta tot atatea probleme.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Cite masini a vindut o marca sau alta e mai putin important. Mult mai importanta mi se pare atitudinea fata de client. Cind se va intelege asta in RO, va fi mult mai bine. Pina una alta, sintem beneficiarii unei economii de penurie, cu toate "beneficiile" ce decurg de aici.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Stiti ce e nasol? Practic, agentii de la dealeri nu incearca sa iti explice, sa te convinga, ci pur si simplu stiu ca potentialul cumparator este deja hotarat in privinta masinii!
Adica cand dai 13.000 euro pe o masina, nu intri intr-un showroom si iti alegi ceva la intamplare!
Tactica asta e binecunoscuta! Multi dintre clienti vin sa dea comanda direct! Si o spun din surse sigure!
Adica cand dai 13.000 euro pe o masina, nu intri intr-un showroom si iti alegi ceva la intamplare!
Tactica asta e binecunoscuta! Multi dintre clienti vin sa dea comanda direct! Si o spun din surse sigure!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
Mi unu nu mi se pare chiar anormala atitudinea asta a clientului. Si stiti de ce? Pentru ca vine sa cumpere cu inima...Dar, daca dealerul incepe sa-l zapaceasca cu date tehnice, omul poate avea o reactie de respingere.
Foarte multi posesori de 407, de exemplu, dadusera comanda inainte sa vada masina pe viu, doar din poze sau video. Masina arata foarte bine, prin urmare, oamenii erau deja convinsi. MI se pare firesc, mai ales ca majoritatea masinilor de azi sunt cam la fel de fiabile, respectiv nefiabile. SI, oricum, nimeni care cumpara masina noua azi nu asteapta 15 ani pana apar probleme grave de fiabilitate. Cei mai multi le cam vand dupa 3-5 ani. Asa ca n-au de ce sa se mai complice cu explicatiile savante ale agentilor de vanzare (care, oricum, vorbesc din auzite, ca nici ei nu stiu daca spun adevaruri sau doar fraze coafate, si ei sunt "informati" de producatori etc.).
Nebunia cu comparatiile la milimetru intre diferitele tipuri de masini e total lipsita de sens.
Foarte multi posesori de 407, de exemplu, dadusera comanda inainte sa vada masina pe viu, doar din poze sau video. Masina arata foarte bine, prin urmare, oamenii erau deja convinsi. MI se pare firesc, mai ales ca majoritatea masinilor de azi sunt cam la fel de fiabile, respectiv nefiabile. SI, oricum, nimeni care cumpara masina noua azi nu asteapta 15 ani pana apar probleme grave de fiabilitate. Cei mai multi le cam vand dupa 3-5 ani. Asa ca n-au de ce sa se mai complice cu explicatiile savante ale agentilor de vanzare (care, oricum, vorbesc din auzite, ca nici ei nu stiu daca spun adevaruri sau doar fraze coafate, si ei sunt "informati" de producatori etc.).
Nebunia cu comparatiile la milimetru intre diferitele tipuri de masini e total lipsita de sens.
Am impresia ca la noi se vand cazaturile care nu se pot vinde in vest. Si asta la majoritatea marcilor care se gasesc pe piata. Nu stiu daca masinile facute in Japonia prezinta tot atatea probleme.
TOATE masinile care se importa noi in Romania vin cu dedicatie europa de est. Eu am adus un Opel Astra nou de afara acum doi ani si vreau sa va spun ca nu avea nici o legatura cu ce se vindea la Di-Bas (calitatea finisajului, franele in special si multe alte detalii).
Plus de asta este inadmisibil sa te duci cu o masina de 30.000 de euro la repr. si sa-ti spuna ca s-a infundat fap-u ca nu ai mers pe autostrada . . .cand platesc 30.000 de euro pe o masina pot sa o tin numai la relanti daca vreau si sa nu aiba probleme.
paco scrie:Mi unu nu mi se pare chiar anormala atitudinea asta a clientului. Si stiti de ce? Pentru ca vine sa cumpere cu inima...Dar, daca dealerul incepe sa-l zapaceasca cu date tehnice, omul poate avea o reactie de respingere.
asta e valabil numai in cazul clientilor care vin croiti sa cumpere masina (produsul) respectiv. explicatia ar fi ca omu a facut ceva investigatii inainte si din tz motive s-a hotarat asupra masinii repsective. atunci, intr-adevar nu mai are nevoie de explicatii sacaitoare din partea dealerului.
da ce te faci cu aia care nu sint hotariti (potentiali cumparatori) si intra si ei in magazin...
da ce te faci cu aia care nu sint hotariti (potentiali cumparatori) si intra si ei in magazin...
Nu stiu daca la noi e valabila chestia asta la masini. Pe cati stiti voi ca ii dau banii afara din casa in asa hal incat se trezesc intr-o dimineata:"azi am chef de cumparaturi,hai sa ies in oras sa-mi iau o masina."