Jenti pe 15 de C3

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Grigore
simpatizant

Jenti pe 15 de C3

Mesajde Grigore » Dum 25-Sep-2005 21:38

Salutare si bun gasit!
Am un C3 hdi sx si 62.000 km cu el. In curind face 2 ani.
Va rog sa ma invatati si pe mine unde gasesc la un pret rezonabil jenti de 15 de fier pt C3 ca sa pun gumele de iarna.
Va multumesc

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 26-Sep-2005 18:59

Cred, sint convins ca pentru iarna vei vrea jenti de otel de 14". E mai bine asa. Oricum stock sint de 14"
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Grigore
simpatizant

de 14 sau de 15

Mesajde Grigore » Lun 26-Sep-2005 21:22

Nu vreau sa intru in polemici tehnice oricum nu ma pricep dar masina este dotata de fabricant cu jenti de 15. Asta vreau si eu adica jenti de 15 , gumele le am deja pe 15 , doar ca imi trebuie de otel si nu de aliaj.M-am plictisit sa le tot schimb si de pe jenti vara iarna.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 26-Sep-2005 23:58

Ciudat, la ei pe site apar ca fiind de 14"
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 27-Sep-2005 08:22

nicum scrie:Ciudat, la ei pe site apar ca fiind de 14"

Exista si optional cu 15!!!
baga un ochi mai atent!!!

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 27-Sep-2005 09:47

Şi pentru cei care sunt şi mai atenţi :rolleyes: pe cartea de identitate a maşinii scrie că poţi să ĂŽi pui şi jante de 16'' (gume 195/50 R16 84V). Din păcate trebuie umblat la RAR din nou să le pună şi pe astea pe talon, ĂŽn caz că "o faci" şi Garcea are vreo idee.... :axe:

Grigore
simpatizant

eu am nevoie de jenti

Mesajde Grigore » Mar 27-Sep-2005 10:33

Oameni buni , eu nu am problema legalitatii caci asta am cumparat de la Citroen. Aveti o sursa de jenti de fier? Va multumesc

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Mar 27-Sep-2005 11:02

Eu am cautat (fara prea multa convingere, e adevarat), prin martie, jenti de otel de 14''.
Din pacate, nu prea am vesti bune, costau in jur de 50 euro/janta (TVA inclus) - atat la ATS cat si la Augsburg, respectiv SamaService.

La Augsburg erau cam aceleasi preturi pt 14'', 15'', 16'' (+/- 3 euro).
Indiferent de unde cumperi, asigura-te intai ca sunt compatibile cu C3 (evident, trebuie sa aiba 4 prezoane dar sunt sigur ca mai sunt si alte detalii constructive).

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 27-Sep-2005 11:48

Vezi la Car Design.
www.jantealuminiu.ro

@Mars2k
4 prezoane
distanta pe dintre "gauri" 4x100 spre ex
ET - cat de mult vine janta iesita in afara
Si in ultima instanta latimea.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 27-Sep-2005 14:22

ET e altceva, e distanta de la suprafata de asezare pe fuzeta (disc, tambur) pina la linia mediana a jantei. la BX trebuie sa fie 15, de ex, la C 3 nu stiu, dar trebuie sa scrie pe jantele originale de AL. poate insa sa difere sensibil aceasta valoare atita vreme cit, daca e prea mica, nu atinge aripa pe interior sau, prea mare, si nu atinge contraaripa. la C3 n-ar fi problema daca ar fi mai mica pentru ca nu are ce sa atinga inafara, aripile sint destul de inalte. cit despre ce spunea nicum cu jantele de 14, ideea era ca pentru iarna cauciucurile ar trebui sa fie mai inalte si ma inguste decit cele prevazute pentru vara, pastrind insa diametrul exterior. sint mai eficiente si mai confortabile pentru ca greutatea e distribuita pe o suprafata mai mica si astfel contactul cu suprafata e mai bun si respectiv pentru ca preiau mai bine socurile, avind talonul mai inalt. cauta jante si pe la cei care aduc roti la SH, ai putea gasi un set la un pret mai mic, in plus, chair daca au mici zgaibe, se pot remedia prin roluire mai simplu si mai putin costisitor decit cele de AL. ai grija ca diametrul cercului format de gaurile de prindere sa fie 108 si ca jantele de ford, care au acelasi diam. - 108, difera la ET (mai mare deci mai aproape de contraaripa) si ca unele difera si la diametrul gaurii centrale
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 27-Sep-2005 14:51

Pai si mai pe romaneste nu asta inseamna? cat de iesita vine roata in afara? :lol:
Eu stiam ca, ET exprima distanta dintre butucul jantei si mijlocul imaginar al jantei. Imaginati-va janta asezata in picioare si priviti-o de sus. Butucul de prindere e de obicei mai la stinga mijlocului jantei.
Mie mi-au zis cand m-am interesat de jenti ca cele cu ET35 sunt cele omologate pt masina mea, dar ca ar merge si ET48.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 27-Sep-2005 14:59

Matrixu scrie:Pai si mai pe romaneste nu asta inseamna? cat de iesita vine roata in afara? :lol:
Eu stiam ca, ET exprima distanta dintre butucul jantei si mijlocul imaginar al jantei. Imaginati-va janta asezata in picioare si priviti-o de sus. Butucul de prindere e de obicei mai la stinga mijlocului jantei.
Mie mi-au zis cand m-am interesat de jenti ca cele cu ET35 sunt cele omologate pt masina mea, dar ca ar merge si ET48.

cit de iesita e roata inafara e efectul ET-ului, nu ET-ul!!! ca sa nu mai spun ca roata poate fi iesita si prea "inauntru", din cauza aceluiasi ET. iar eu spuneam exact acelasi lucru despre ET: distanta de la suprafata de asezare (butuc) pina la linia mediana (mijlocul imaginar), vorbim aceeasi limba dar cu cuvinte diferite
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 27-Sep-2005 15:03

Asa e, e exact acelasi lucru. Eram in dubii daca nu cumva zic eu niste balarii, dar per total am inteles ce e cu ala :roll:

Grigore
simpatizant

am gasit jenti

Mesajde Grigore » Sâm 22-Oct-2005 16:22

Am gasit la o firma din Miercurea Ciuc se numeste sigmagum are site www.sigmagum.ro am vorbit cu ei la tel , mi-au expediat acasa prin curier , fara avans fara nimik altceva , pret cu curier inclus 1.200.000/janta.
Pret ATS 2.000.000
No Comment

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Mar 29-Noi-2005 20:57

distanta intre gauri la c 3 este de 108 iar in centru la butuc de 65 alte jante sa nu cumperi daca nu au distantele astea pt ca nu merg eu am incercat sa-mi cumpar jante second cu distanta de 108 iar la butuc de 55 si nu se potrivesc iar pt ce intrebi tu cei de la CarDesign vand jante de tabla dar sa aiba dimensiunile care le-am scris
Multa bafta!
CITROEN C3 1.1i (vandut).
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”