Retromobil 2010 Paris
Moderator: Echipa Tehnica
- cv2adi
- pasionat
- Masina: Citroen Traction avant 15 six
- 2: Citroen DS
- 3: Citroen CX

Si faimosul senilar Citroen B care a participat la croisiere jaune -traversind continentul African.

AtmosferĂĄ provincialĂĄ a al ...FRANCE pe capota unui Traction Avant!

Un HY bus d-ecolĂŠ si un 2 CV modele anciene....anii 50 .

Si iatĂĄ un Voisin,mentorul si prietenul lui Andre LefebvrĂŠ care a fost conceputĂĄ de cel de-al doi-lea inainte sĂĄ ajungĂĄ inginer proiectant la Citroen.Cei doi erau mari in constructia avioanelor si masinilor de concurs ...
- cv2adi
- pasionat
Pardon Monsieurs !
Cel de sus e un DS-cinema masinĂĄ mult agreatĂĄ de studiourile cinema chiar si studioul Budapesta are 2 bucĂĄti si la ora actualĂĄ.
Voisinul cu 12 cilindri care a stabilit f.multe recorduri la vremea sa il postez aici.
Si la urmĂĄ un DS CoupĂŠ dupĂĄ pĂĄrerea mea mai putin armonioasĂĄ decit cea de serie ! Capota aceea pĂĄtratĂĄ nicicum nu se potriveste cu forma minunatĂĄ rotundĂĄ pe care i-a dat-o Bertoni celei de serie ! Ăťde aici se deduce cĂĄ nu degeaba a fost un maestru al formelor cu viziuni si simturi care depĂĄseau cu mult era in care trĂĄise acest vizionar -inginer minune de pe Javel !!!
Cel de sus e un DS-cinema masinĂĄ mult agreatĂĄ de studiourile cinema chiar si studioul Budapesta are 2 bucĂĄti si la ora actualĂĄ.
Voisinul cu 12 cilindri care a stabilit f.multe recorduri la vremea sa il postez aici.

Si la urmĂĄ un DS CoupĂŠ dupĂĄ pĂĄrerea mea mai putin armonioasĂĄ decit cea de serie ! Capota aceea pĂĄtratĂĄ nicicum nu se potriveste cu forma minunatĂĄ rotundĂĄ pe care i-a dat-o Bertoni celei de serie ! Ăťde aici se deduce cĂĄ nu degeaba a fost un maestru al formelor cu viziuni si simturi care depĂĄseau cu mult era in care trĂĄise acest vizionar -inginer minune de pe Javel !!!
au fost doua croaziere, Noire si Jaune, prima in Africa (1924) si a doua in Asia (1931), care in mod normal ar fi trebuit sa fie precedate de o traversare a Saharei, din grup facind parte, printre altii, generalul Petain, regele Albert al Belgiei si dl. Steeg, guvernatorul Algeriei de atunci. se pare insa ca Louis Renault ar fi fost cel care a vrut sa il impiedice pe Citroen sa faca asta si expeditia a fost anulata dupa ce autoritatile, platite de Renault, l-ar fi anuntat pe Citroen ca in sudul Marocului se pregateste o rebeliune si ca securitatea grupului nu poate fi asigurata. acuma ca sa revenim, cred ca senilatul din fotografie e din Croisiere Noire. inchid paranteza
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- cv2adi
- pasionat
Si Parisul.....noaptea !!!
Si locul in subterana metroului de unde si-a luat zborul si tĂĄnĂĄrul Demis Roussos....acu siteva decenii,in prezent ocupatĂĄ toit de o orchestrĂĄ!!!! din mai stie cine ce natie!!!Au jucat frumos!!
Si iaginea unui Bugatti tot la Expo Retromobil care a fost aruncatĂĄ in lacul Garda de cĂĄtre un vames elvetian enervat la culme de proprietarul masinii care n-a vrut sĂĄ plĂĄteascĂĄ impozitele si taxele de import aferente cu ocazia achitĂĄrii masinii.Masina a zĂĄcut la 42 metri adincime in lac si a fost scoasĂĄ in Oktombrie 2009 la suprafatĂĄ,fiind scoasĂĄ la licitatia Bonhams...nu stiu suma cu cit a fiost vĂĄndutĂĄ in final???dar cred cĂĄ a-si putea cumpĂĄra citeva DS-Sm-urila pretul ei !!!

Si locul in subterana metroului de unde si-a luat zborul si tĂĄnĂĄrul Demis Roussos....acu siteva decenii,in prezent ocupatĂĄ toit de o orchestrĂĄ!!!! din mai stie cine ce natie!!!Au jucat frumos!!

Si iaginea unui Bugatti tot la Expo Retromobil care a fost aruncatĂĄ in lacul Garda de cĂĄtre un vames elvetian enervat la culme de proprietarul masinii care n-a vrut sĂĄ plĂĄteascĂĄ impozitele si taxele de import aferente cu ocazia achitĂĄrii masinii.Masina a zĂĄcut la 42 metri adincime in lac si a fost scoasĂĄ in Oktombrie 2009 la suprafatĂĄ,fiind scoasĂĄ la licitatia Bonhams...nu stiu suma cu cit a fiost vĂĄndutĂĄ in final???dar cred cĂĄ a-si putea cumpĂĄra citeva DS-Sm-urila pretul ei !!!

cv2adi scrie:Si iaginea unui Bugatti tot la Expo Retromobil care a fost aruncatĂĄ in lacul Garda de cĂĄtre un vames elvetian enervat la culme de proprietarul masinii care n-a vrut sĂĄ plĂĄteascĂĄ impozitele si taxele de import aferente cu ocazia achitĂĄrii masinii.Masina a zĂĄcut la 42 metri adincime in lac si a fost scoasĂĄ in Oktombrie 2009 la suprafatĂĄ,fiind scoasĂĄ la licitatia Bonhams...nu stiu suma cu cit a fiost vĂĄndutĂĄ in final???dar cred cĂĄ a-si putea cumpĂĄra citeva DS-Sm-urila pretul ei !!!![]()
![]()
De pe veteran.ro
"Deºi a fost estimatã pentru 70 - 90.000 Euro, licitaÞia nu sa oprit pânã când a ajuns la un uimitoarea suma de 260.500 Euro;. Ofertantul câºtigãtor a fost un colecÞionar american Peter Mullin, care intenÞioneazã sã expunã maºina aºa cum este În noul sãu muzeu"
.........
"Alte maÂşini care si-au gĂŁsit proprietarii: ..... un remarcabil Citroen DS21 Decapotable din 1971 pentru suma de 189.000 Euro."
Înapoi la “Evenimente/Intalniri internationale”