Salut!
Tocmai mi-am luat un Xsara 1,6 16V (fabricata in 2002) si ma gandeam s-o pun la treaba.
Voiam sa intreb despre culoarul Rucar-Bran. In primul rand, pentru cine a trecut pe acolo in ultima vreme, e mai putin aglomerat decat DN1?
Si apoi, cat de periculos este pe vremea asta (1 decembrie)?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Culoarul Rucar-Bran
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Culoarul Rucar-Bran
bop_78 scrie:Salut!
Tocmai mi-am luat un Xsara 1,6 16V (fabricata in 2002) si ma gandeam s-o pun la treaba.
Voiam sa intreb despre culoarul Rucar-Bran. In primul rand, pentru cine a trecut pe acolo in ultima vreme, e mai putin aglomerat decat DN1?
Si apoi, cat de periculos este pe vremea asta (1 decembrie)?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
am trecut eu pe acolo acum vre-o 3 sapt sau 1 luna si nu era deloc aglomerat . am prins temperaturi de la -3 grade pana la 2-3 grade in zona respectiva si nu am avut nici o problema. acum poate e nins dar nu cred ca e zapada pe sosea. la mausoleul ala de langa campulung muscel era ceata rau (pe serpentine) dar am trecut fara probleme.
eu zic sa incerci. e de 10 ori mai putin aglomerat decat pe dn1.

in cel mai rau caz de 1 dec o sa fie ceva ceata, polei si poate chiar zapada/gheata. Adica tot ce-i mai rau.
daca n-ai mai fost pe acolo, avantajul faptului ca e mai putin aglomerat se va compensa cu o viteza medie mica. si crede-ma chiar daca prinzi o singura masina care sa mearga incet iti va fi destul de greu sa o depasesti.
insa daca ai rabdare sa mergi incet e ok.

daca n-ai mai fost pe acolo, avantajul faptului ca e mai putin aglomerat se va compensa cu o viteza medie mica. si crede-ma chiar daca prinzi o singura masina care sa mearga incet iti va fi destul de greu sa o depasesti.
insa daca ai rabdare sa mergi incet e ok.
Merci de raspuns.
La economia de nervi, timp si benzina ma gandeam si eu cand am ales sa ocolesc DN1.
Acum sper sa nu fie chiar atat de nasol sa nu pot inainta. In ceea ce priveste viteza medie mica, nici o grija, n-am decat 100 km la activ.
Oricum, eu o sa plec pregatit pentru vreme de iarna. Sper sa n-am probleme cu frana, pe care foarte bine ati descris-o pana acum pe forum. Acum am vazut si eu cum ingheata masina pe loc. Incerc pana atunci sa o simt mai bine si sa nu ma mai opresc brusc, pentru ca probabil o sa am probleme in plan inclinat.
Pareri, sugestii, recomandari?
La economia de nervi, timp si benzina ma gandeam si eu cand am ales sa ocolesc DN1.
Acum sper sa nu fie chiar atat de nasol sa nu pot inainta. In ceea ce priveste viteza medie mica, nici o grija, n-am decat 100 km la activ.
Oricum, eu o sa plec pregatit pentru vreme de iarna. Sper sa n-am probleme cu frana, pe care foarte bine ati descris-o pana acum pe forum. Acum am vazut si eu cum ingheata masina pe loc. Incerc pana atunci sa o simt mai bine si sa nu ma mai opresc brusc, pentru ca probabil o sa am probleme in plan inclinat.
Pareri, sugestii, recomandari?
Ca tot suntem aici, desi stiu ca mai exista pe undeva prin forum discutii referitoare la pregatirea de iarna a masinii, am sa repet aici aceste elemente - pe care le-am retinut eu -
(antigel, solutie de spalat parbriz, set ustensile curatat zapada si gheata, spray dezghetat incuietori, saculet nisip + sare, ulei cu indice de vascozitate mare, lopata, lanturi),
cu rugamintea sa adaugati ceea ce credeti ca este absolut (sau nu) necesar pentru acest gen de drum - ceata, zapada, gheata, ger, polei.
(antigel, solutie de spalat parbriz, set ustensile curatat zapada si gheata, spray dezghetat incuietori, saculet nisip + sare, ulei cu indice de vascozitate mare, lopata, lanturi),
cu rugamintea sa adaugati ceea ce credeti ca este absolut (sau nu) necesar pentru acest gen de drum - ceata, zapada, gheata, ger, polei.
ulei cu indice de viscozitate MIC, nu mare. adica macar 15W40 daca nu 10W sau 5Wbop_78 scrie:, ulei cu indice de vascozitate mare, lopata, lanturi
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
in loc de culoarul rucar-bran recomand drumul de valeni-cheia-sacele-brasov, am mers de 3 ori pe el in toamna-iarna si nu am intalnit aproape deloc masini, eram cu un prieten 'etranger' si si-a exprimat teama sa nu fim atacati de 'haidoucs' :P pe bune...iar asfaltul e exceptional, exceptie 3 km in pasul bratocea unde scartaie un pic...iar panorama ciucasului e formidabila, daca nu conduceam mi-as fi pus capu' pe rulmenti, numai pe transfagarasan am fost mai impresionat ( stiti ce misto a mers xsara pe transfagarasan pacat ca nu e asfalt misto pe sud, in arges
)
ATENTIE, daca prindeti barierele (sunt vreo 4), sa nu ma injurati...evitati orele de navetisti (seara,dimineata).Recomand drumul ca alternativa la dn1, pacat ca nu are iesiri spre Valea Prahovei...

ATENTIE, daca prindeti barierele (sunt vreo 4), sa nu ma injurati...evitati orele de navetisti (seara,dimineata).Recomand drumul ca alternativa la dn1, pacat ca nu are iesiri spre Valea Prahovei...
Cosmin
high energy music expression
Total de acord cu bezz. Rucarul e cam departe, in schimb, Valea Teleajenului e cea mai aproape de Bucuresti si e superba, asta si pentru ca nu e macinata de vile, ca Valea Prahovei.
Iar cand treci spre Brasov (aproape de Sacele), sunt niste portiuni minunate, cu un zid de padure in stanga ce-ti taie rasuflarea. Acolo chiar pot fi "des haidoucs!"
Iar cand treci spre Brasov (aproape de Sacele), sunt niste portiuni minunate, cu un zid de padure in stanga ce-ti taie rasuflarea. Acolo chiar pot fi "des haidoucs!"

da! da! o groaza de haidoucsi pe acolo, zau asa
mah! terminati cu prosteala!
daca citeste cineva chiar ne crede 

mah! terminati cu prosteala!

http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
khan:uita-te la stirile d la ora 5 sa vezi c d haidoucs
din fericire drumurile nationale sunt cat de cat sigure, cartierele nostre insa nu mai sunt de mult!
nu uitati si panorama lacurilor de acumulare, locuri bune de adapat caii :P si in sfarsit, prin sacele drumul nu e asa bun, e sinuos si pe seara e si foarte aglomerat...dar dup-aia intrati printre niste fanete, mai gigea ca-n austria

din fericire drumurile nationale sunt cat de cat sigure, cartierele nostre insa nu mai sunt de mult!
nu uitati si panorama lacurilor de acumulare, locuri bune de adapat caii :P si in sfarsit, prin sacele drumul nu e asa bun, e sinuos si pe seara e si foarte aglomerat...dar dup-aia intrati printre niste fanete, mai gigea ca-n austria
Cosmin
Ce frumoasa e patria noastra, Romania!
Inca un motiv de evitat Rucar-Bran: din cand in cand, Dracula face ravagii printre turisti, am auzit ca le bea sangele cu o rapiditate inspaimantatoare.
Acuma, serios, am auzit recent ca o americanca venita in Romania nu dorea defel sa ajunga in Transilvania...din cauza personajului de mai sus. De ce sa ne mai miram de haiduci?

Inca un motiv de evitat Rucar-Bran: din cand in cand, Dracula face ravagii printre turisti, am auzit ca le bea sangele cu o rapiditate inspaimantatoare.
Acuma, serios, am auzit recent ca o americanca venita in Romania nu dorea defel sa ajunga in Transilvania...din cauza personajului de mai sus. De ce sa ne mai miram de haiduci?