Dupa ceva cautari pe net si discutii cu un mecanic care a lucrat in reprezentantele Peugeot si Citroen, am aflat urmatoarele:
- conform Service Citroen, pentru automobilele Citroen C3, incepand de la numarul 10913, se comanda bascula fata asamblata. Nici macar nu sunt date ca piese de schimb pentru VIN-ul meu. C3-ul meu din 2008 are numarul peste 11500 si bucsile fata arata asa:
Discutand azi cu mecanicul, am aflat ca sunt bucsi de Peugeot 206 si se pot schimba, nu trebuie sa comand bascula completa.
- C3-ul SX din 2005 are numarul pe la 10200 si are bucsile ca cele de mai sus, iar in Service Citroen imi sunt date ca piesa de schimb.
Am cautat pe net sa vad diferente intre bucsile de 206 si cele de C3 si am observat ca au dimensiunile usor diferite, cea care m-a cam bagat in ceata fiind diametrul interior, 14 mm la 206 si 18mm la C3. Nu am reusit sa-mi dau seama la care diametru interior se refera deoarece tot pe Service Citroen dimensiunile prezoanelor si codurile sunt identice, atat pentru cel din 2005, cat si pentru cel din 2008, adica 14*150.