Prima impresie:MINI E,primul MINI electric testat in Romania

Stiri auto, teste video, evenimente si promotii.

Moderator: Echipa Tehnica

adimfx
Editor 0-100.ro

Prima impresie:MINI E,primul MINI electric testat in Romania

Mesajde adimfx » Mie 29-Iun-2011 09:55

MINI E este primul automobil electric dezvoltat de marca britanica MINI, detinuta de BMW, si este inca o masina experimentala. In total exista doar vreo 650 de astfel de exemplare in lume si sunt rezervate unor teste cu clienti atent selectionati din cateva tari. Masina cu numarul 421 a poposit in Romania timp de trei zile, pentru teste, si am condus-o. E cel putin la fel de placuta in reactii ca o versiune de top MINI Cooper S, doar ca sunetul puternic de esapament e inlocuit cu succes de cel de… masina de spalat de inalta performanta. E mai putin practica decat un MINI conventional si, cel mai important, trebuie sa fii foarte atent cu volanul pentru ca motorul electric puternic te poate scoate imediat de pe sosea.

clipul video HD, galeria foto si textul complet, aici: http://0-100.hotnews.ro/2011/06/29/prim ... ie-mini-e/

adimfx
Editor 0-100.ro

Mesajde adimfx » Sâm 09-Iul-2011 12:08

Pentru cine s-a uitat azi la emisiunea ProMotor pe Pro TV si pentru corecta voastra informare :)

Masina are 204 CP, nu 205 cat spun ei. Si MINI John Cooper Works nu are 205 CP, ci 211.

Masina nu se reincarca la 220 V in 3 ore, ci in 8-10 ore. In 3-4 ore se incarca la curent trifazic.

Viteza maxima nu e de 200 km/h limitata, ci de 153 km/h (probabil limitata fizic pentru ca transmisia are o singura treapta de viteza si motorul nu poate sa se invarta mai repede).

N-am nimic cu ei, insa mi se face scarba cand aud asemenea ineptii de la una dintre putinele emisiuni auto de la TV. In plus, asemenea gafe fac breasla jurnalistilor auto de tot rahatul si conduc la mesaje pe care adesea le citesc pe forumuri ca generalizari ("aia nu stiu ce au condus", "presa auto de la noi e cumparata", etc, etc...)

Weekend placut!

Adrian Mitrea

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 09-Iul-2011 22:58

eu am incetat sa ma uit la promotor de ceva timp. nu-mi place deloc rubrica de prezentari de masini "tunate". De cele mai multe ori e ok, dar cateodata mai vine un jmecher cu tot felul de rahaturi de 2 lei pe masina si dea... asta e prezentare de masina tunata la promotor. Sau mai rau, vine un bogatan cu nspe masini care de fapt nu stie ce putere are masina lui si are un aer de ala de durere in cot si plictiseala de aia.

Voi cand faceti o emisiune cu cap si coada de o ora de exemplu? Chiar daca nu e la tv ci poate doar online pentru inceput. Aia ar fi tare.
"If in doubt, flat out!"

adimfx
Editor 0-100.ro

Mesajde adimfx » Lun 11-Iul-2011 17:08

E foarte greu sa faci o emisiune auto de o ora si chiar de 15 minute.
Daca vrei sa faci ceva calumea ai nevoie de timp, enorm de multi bani si oameni bine pregatiti (deci iar bani).

Noi am incercat ca prin rubrica In garajul nostru sa aducem pasionatilor de masini teste cu masini dintre cele mai noi si, mai ales, cu informatii adevarate si nepartinitoare.

Iti dai seama ca scopul nostru e sa facem lucruri din ce in ce mai complexe si mai de calitate in ceea ce priveste presa auto, dar presiunile multiple (timp, bani) pot duce la un produs care sa fie nascut mort. Nu ne intindem mai mult decat ne poate plapuma, dar asta nu inseamna ca excludem varianta unei emisiuni auto complete pe viitor (fie pe net sau/si la TV). Asteptam momentul potrivit si mai multi cititori pe 0-100.ro, pentru ca doar asa putem demonstra ca facem treaba buna.

Adrian Mitrea

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 11-Iul-2011 19:20

O intrebare despre masinile electrice: majoritatea (daca nu toate) nu au cutie de viteze. Nu ar consuma mai putin daca ar exita o cutie de viteze si s-ar folosi turatii mai mici alte motorului, mai ales ca motoarele electrice au cuplu mare?
"If in doubt, flat out!"

adimfx
Editor 0-100.ro

Mesajde adimfx » Lun 11-Iul-2011 20:33

Teoretic da. Si eu m-am intrebat acelasi lucru de multe ori.
Daca intrebi un inginer auto de la marii constructori auto iti va raspunde sec ca masinile electice sunt gandite ca automobile de oras si ca nu ar avea nevoie de o cutie de viteze decat pentru foarte putin timp in utilizarea cotidiana, avand 2 dezavantaje: greutate mai mare de carat inutil si sofisticare tehnica inutila.

Au incercat cei de la Tesla Motors sa echipeze modelul Roadster cu o transmisie cu doua viteze si au renuntat dupa cateva exemplare produse pentru ca nu s-a dovedit fiabila.

Probabil ca nu exista nici vointa prea multa dincolo de tot ce ti-am spus mai sus.
Aceeasi intrebare poate fi pusa si pentru motoarele pe benzina: De ce abia dupa 2010 constructorii auto investesc in turbo benzina? :?

Adrian

Înapoi la “Stirile 0-100.ro”