Inregistrare masini noi!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Inregistrare masini noi!

Mesajde adytzu » Vin 04-Iun-2004 14:12

Postez aici formalitatile care tre' indeplinite pentru a inregistra in circulatie o masin noua.
Mentionez ca topicul este preluat de pe forumul posesorilor de Dacia si nu imi apartine. Deci, scuze pentru preluarea lui, dar consider ca este necesar pentru orice posesor de automobil, indiferent de marca.

""
precizez inca de la inceput ca daca nu sunteti proprietarul autovehicului (din cine stie ce motive este trecut pe numele altcuiva: a sotiei, firmei, etc.) aveti nevoie de PROCURA NOTARIALA SPECIALA PENTRU INMATRICULARE (cu drept de semnatura in fata autoritatilor statului, oraganelor de politie, persoanelor juridice si fizice). In plus pentru cei care inmatriculeaza masini luate pe FIRMA se cere IN PLUS fata de procura si DELEGATIE SPECIALA. Deasemenea in caz de procura pentru persoane fizice faceti cam 6-7 copii dupa buletinul proprietarului si dupa buletinul vostru. Procura costa aprox. 250,000 lei (depinde de notar) si dureaza cam 30 min.

Mai intai va deplasati la RAR (pe Calea Grivitei 391). Acolo cu copie dupa cartea de identitate si dupa buletinul proprietarului (in caz de procura si copie dupa buletinul mandatatului) + 87,000 lei va secretizati cartea de identitate (i.e. se aplica o folie speciala pe datele masinii pentru a se evita falsificarea ulterioara a datelor) si deasemenea primiti O BULINA (da UNA nu doua) verde reprezentand ITP-ul pentru 2 ani (precum si stampila pe Cartea de Identitate) care se lipeste pe numerele finale (eu am pus-o in spate). Dureaza totul cam 15 min.

Apoi, va duceti la Udriste si gasiti orice chiosc care ofera servicii de dactilografie (sunt foarte multe in zona, le vedeti imediat). Acolo cereti sa va dactilografieze fisa de inmatriculare (costa 30,000 cu tot cu fisa). Nu mai cumparati cerere. Pur si simplu downloadati fisierul anexat "cerere auto.pdf" si printati-l. Dati-l proprietarului sa completeze cererea.

Mai departe deplasati-va la CECul din sectorul proprietarului.
aici http://www.rsb.ro/nsapi/?MIval=judet1&jj=bb sunt sucursalele.
Acolo platiti taxa de inmatriculare auto (aprox 290,000 lei) + taxa certificat auto (aprox 460,000 lei). Evident dureaza 5 min.

Mai departe deplasati-va la Directia de Impozite si Taxe Locale pentru plata impozitului. Aici http://www.ghidcomercial.ro/Domenii/Inf ... minFin.htm sunt locatiile. Uitati-va la locatiile pentru persoane fizice / juridice. Da-ti telefon inainte sa va duceti si intrebati daca acolo se poate plati impozitul pentru masina noua (de ex. la sect. 5 se poate plati numai la Kogalniceanu 8 pentru persoane fizice). Impozitul este aprox. 170,000 lei pe an pentru orice model dacia. Aveti nevoie de copii dupa fisa de inmatriculare, copie dupa factura, copie dupa asigurarea RCA, copie dupa buletin (ambele in caz de procura), copie dupa procura, copie dupa Carte de Identitate, timbru fiscal de 10,000 lei (luati de 12,000 ca sa fiti sigur, ca se mai schimba) - se gasesc la orice oficiu postal + evident toate actele in original. Procedura dureaza 15 min (eu nu am gasit nici un fel de coada, ora aprox. 11, luni).

Bun, am platit si impozitul. Acum deplasati-va la Udriste si stati la coada la unul dintre ghiseele 6,7,8. Recomand cu caldura ghiseul 6 (merge mult mai repede - am stat de 3 ori la coada si de fiecare data a mers mult mai bine - sunt aceeasi persoane la ghisee in fiecare zi). Trebuie sa aveti urmatoarele:

Carte de Identitate + Copie
Buletin Proprietar + Copie ( in caz de procura: copie buletin proprietar, procura - copie procura (nu neaparat necesar - dar daca vrea sa pastreze ceva politistul dupa ce ii aratati procura in original ii dati copia), buletin + copie mandatat)
Fisa Inmatriculare
Cerere inmatriculare (aia downloadata de aici si semnata de proprietar)
Cele doua chitante CEC cu taxele platite
Copie RCA
Copie Factura
(evident este bine sa aveti si toate actele in original, chiar daca politistul o sa va ceara numai cele de mai sus).

ATENTIE: pentru cei ce vor NUMERE PREFERENTIALE, se mai adauga aici si chitanta numere preferentiale, pe care o luati de la ghiseul 13. Costa aprox. 460,000 lei. Pentru cei cu numere la RAND NU TREBUIE!

Statul la coada= intre 1,00 - 2,00h. De obicei am stat cam 1h 30 min.
Recomandat sa va luati ceva un ziar, doua ziare sau o revista de citit.

Dupa ce ati depus dosarul (continand cele mentionate mai sus) o sa primiti un biletel cu un numar / si o stampila, si o sa vi se spuna sa reveniti peste cateva zile (la mine au fost 3 zile lucratoare - 5 zile in total - FARA SPAGA FARA NIMIC) sa aflati numerele repartizate si sa le platiti placutele (pentru cei la rand) si / sau sa va ridicati talonul + CI + placutele.

Peste acele zile, veniti direct la ghiseul 2 sau 3 daca aveti numere preferentiale si cu buletinul (respectiv buletin + procura ) + biletelul si vi le ridicati (talonul +CI+placute). Coada ~30min. si GATA! Felicitari!

Pentru cei cu numere la rand: cu biletelul respectiv si cu buletinul (respectiv buletin + procura ) va duceti in fata la ghiseul 6,7,8 (exact la ala la care ati depus dosarul) si cereti sa vi se spuna numerele repartizate. Dupa ce le-ati aflat va duceti sa le platiti (nu incercati sa le platiti inainte ca nu merge, trebuie sa le stiti). Plata se face la ghiseul 13, costa 220,000 lei. Coada ~30min. ATENTIE: este pauza intre orele 13.00 - 13.30 la acest ghiseul, deci aveti grija cum va duceti.

Dupa aceea va duceti cu chitanta la Ghiseul 2 sau 3 + buletinul (respectiv buletin + procura ) + bilet va luati Talon + CI + placute.

Totul in 5 zile fara SPAGA, fara a PLATI PE CINEVA. Totul se rezolva (pentru prima parte in 4-5 ore fara masina, numai pe jos + RATB am facut eu!) iar partea a II a intr-o ora.

""

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Sâm 11-Aug-2007 08:30

o sa scapam vreodata de birocratia asta sufocanta? daca muncesti (de la 07.00 pana seara tarziu, cazul meu spre exemplu) cand doamne iarta-ma sa mai faci si acrobatiile astea printre atatea ghisee si functionari? plus ca in zona noastra spaga a fost ridicata la rang de arta. stiu, vinovati suntem noi cei care toleram acest lucru, dar nu vad o iesire viabila din acest cerc vicios...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Lun 13-Aug-2007 10:19

intre timp (din 2004 si pana acum) s-au mai schimbat lucrurile.... in bine
si a disparut si ghiseul 13 (casieria) ...
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

Înapoi la “Diverse”