POLISH - Da sau Ba ?

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Eddyson
simpatizant
Masina: Citroen C5 III 2.0 Exclusive 2010

POLISH - Da sau Ba ?

Mesajde Eddyson » Sâm 13-Feb-2016 00:17

Salut !

Am primit o oferta pentru un polish gratis la masina si nu stiu ce sa fac.
Da, masina are numeroase zgarieturi si "atingeri" inerente unei utilizari normale. Este si acea culoare albastru inchis (destul de pretentioasa la intretinere)

Intrebarea este: se merita sau nu acest polish din punctul de vedere al vopselii masinii.

Afecteaza pe termen scurt, mediu si lung calitatea vopselii masinii ?
Afecteaza stratul de lac ?

Nu as face acest polish daca peste ceva timp, se va observa o deteriorare a "luciului" masinii.

M-ar interesa pareri de la cineva care si-a facut un polish si-mi poate spune daca a observat in timp efecte negative.

Multumesc !

julaikos
pasionat
Masina: Oltcit 12 TRS
2: Citroen BX trd break
3: Citroen c4 1.thdi

Mesajde julaikos » Sâm 13-Feb-2016 10:05

Depinde cine ti-l face,si cum ti-l face,si cu ce materiale ti-l face.Face matuire sau nu?ce scule are?stie sa le foloseasca?in cat timp iti da masina inapoi?
Daca munca era buna o luau boierii de mult!

Eddyson
simpatizant

Mesajde Eddyson » Sâm 13-Feb-2016 18:56

Din ce am inteles va folosi G3 ca si material iar de durat ar fi o zi. Las masina dimineata si o iau seara.

PatrascuRadu195
simpatizant

Mesajde PatrascuRadu195 » Sâm 13-Feb-2016 22:27

Eddyson scrie:Din ce am inteles va folosi G3 ca si material iar de durat ar fi o zi. Las masina dimineata si o iau seara.

am polishat eu masina, arata bestial dupa polish ! recomand.....depinde cine face polishul....

Eddyson
simpatizant

Mesajde Eddyson » Dum 14-Feb-2016 11:19

PatrascuRadu195 scrie:am polishat eu masina, arata bestial dupa polish ! recomand.....depinde cine face polishul....

Sunt convins ca dupa polish va arata bine, ideea era, acel polish (chiar si bine facut) nu afecteaza stratul de lac al masinii? In timp - 1 luna - 6 luni .. nu se pierde din stralucirea vopselii ?

Da, imi dau seama ca dupa 6 de la polish nu va arata ca in ziua in care o iau, dar pe mine ma intereseaza ca acesta sa nu afecteze in timp proprietatile vopselii originale.

Oricum multumesc de interes.

:) Sper ca ma fac inteles ..

glasses
pasionat
Masina: Citroen C5 III 1.6 Hdi Tourer

Mesajde glasses » Dum 14-Feb-2016 20:51

De la un singur polish lacul masinii nu va pati absolut nimic...daca este facut cum trebuie. La 5-6 polish-uri incepi sa iti faci griji.

julaikos
pasionat
Masina: Oltcit 12 TRS
2: Citroen BX trd break
3: Citroen c4 1.thdi

Mesajde julaikos » Dum 14-Feb-2016 21:44

Daca e doar polish,si nu se lasa cu matuire cu smirlgher,atunci nu ai de ce sa-ti faci griji cel putin 2-3 polishari,dupa aia trebuie verificat foarte atent stratul de lac.
Daca munca era buna o luau boierii de mult!

Eddyson
simpatizant

Mesajde Eddyson » Lun 15-Feb-2016 13:15

Multumesc !

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Mar 16-Feb-2016 12:19

... parerea mea in privinta polish-ari este certa. Am executat multe polish-ari cu 3M [calitate sup] si pot afirma ca iese super . Dar dupa o perioada de c.c.a 1 an va arata mai rau de cum a fost . Lacul dat va fi curatat pana la matuirea sa. Se executa operatia cu 3 tipuri de polish incepand cu pasta abraziva care scoate si acopera zgariturile profunde cu Pasta Abraziva 3M ... mana a doua cu Pasta Extrafina Plus ; si in final Pasta Fina Luciu . Dupa care se trece la ceruire cu Polish auto Ceara de Luciu 3M . Daca vrei sa vinzi masina se merita ,daca nu las-o asa. Se poate vopsi pe segmente [cele mai afectate] sau o vopsire totala [ c.c.a 1000 eu] .
Peace on earth ... War under the blanket !

PatrascuRadu195
simpatizant

Mesajde PatrascuRadu195 » Mar 16-Feb-2016 19:25

toro scrie:... parerea mea in privinta polish-ari este certa. Am executat multe polish-ari cu 3M [calitate sup] si pot afirma ca iese super . Dar dupa o perioada de c.c.a 1 an va arata mai rau de cum a fost . Lacul dat va fi curatat pana la matuirea sa. Se executa operatia cu 3 tipuri de polish incepand cu pasta abraziva care scoate si acopera zgariturile profunde cu Pasta Abraziva 3M ... mana a doua cu Pasta Extrafina Plus ; si in final Pasta Fina Luciu . Dupa care se trece la ceruire cu Polish auto Ceara de Luciu 3M . Daca vrei sa vinzi masina se merita ,daca nu las-o asa. Se poate vopsi pe segmente [cele mai afectate] sau o vopsire totala [ c.c.a 1000 eu] .

daca ii dai cu ceara la fiecare 3 luni nu cred ca se duce lacul si o sa arate la fel de bine

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Mesajde toro » Mie 17-Feb-2016 17:52

Masina vopsita [din fabrica sau nu] are in vopsea o cantitate de lac. Se elimina prin polishare lacul de finisaj ,de suprafata . Deci poti da cu ceara si la 2 zile ca masina va arata ok , dar lacul protector cel cu zgarieturi se elimina si doar ciupiturile...zgarieturile profunde se acopera intro oarecare masura prin polishare/ceruire. Deci fiecare poate trage o concluzie dupa bunul plac daca se merita sau nu aceasta operatiune.
Peace on earth ... War under the blanket !

Înapoi la “Citroen C5 III”