Mesajde adytzu » Lun 02-Aug-2004 09:45
Pentru ca s-au cerut detalii asupra drumului, incerc sa reconstitui drumul. Sper sa nu uit ceva.
Deci, plecarea din Bucuresti in jurul orei 10:30, pe traseul Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Arad. Am ajuns in jurul orei 19:00 si am dormit la West Hotel (str. Petru Rares nr 66, pe soseaua de centura pe drumul spre Nadlag, tel. 0257 234257). Este destul de elegant si onorabil ca pret (in jur de 600.000lei camera), dar tre' sunat cu 2-3 zile inainte pt. rezervare. A doua zi plecarea a fost la 7:30, prin vama Turnu (este la 10Km de Arad, tot spre drumul spre Nadlag, dar e mult mai libera). Incercati sa plecati si mai de dimineata ca sa nu prindeti schimbul de tura (eu l-am prins si am asteptat pana la 9:00). Dupa ce treceti granita mergeti pe urmatorul traseu: Battonya-Mezohegyes-Pitvaros-Mako-Szeged-autostrada M5-M0-M1 si ajungeti in Austria. Vigneta in Ungaria costa 1270 Ft pe 4 zile(curs valutar in jur de 1Euro=200Ft oficial). E bine sa aveti forinti ca altfel va jecmanesc la curs. Vigneta nu gasiti pana la Szeged, asa ca nu va mai chinuiti sa opriti prin benzinarii. La austrieci vigneta este 7,6Euro pe 10 zile si tre' s-o cumparati din prima benzinarie pe care o intalniti (e un Shell, parca, imediat dupa vama).
De aici, depinde incotro vreti sa mergeti. Daca mergeti spre Italia, va recomand sa mergeti pe autostrada M1 pana la Viena si apoi sa treceti pe A2. ViaMichelin recomanda s-o luati pe scurtatura, dar va asigur ca nu e nici un castig (cel putin la timp).
Nu uitati sa tineti cont si de schimbarea de fus orar (cu 1 ora mai putin).
Urmatoarea oprire v-o recomand pe malul lacului Worter See (imediat dupa Klagenfurt). Atentie insa sa nu ajungeti in weekend ca e full. Eu am tras tare si am ajuns pana in Udine (in jurul orei 19:00), asa ca nu va pot da detalii despre costuri.
De mers, se merge tare peste tot, dar cum va e norocul. Eu pe autostrazi am mers numai peste 160Km/h (am mai redus unde erau restrictii, ca n-ai altfel cum si risti s-o furi), dar in localitati am respectat legea.
Deocamdata atat, daca mai doriti, va mai scriu.