Cutie robotizata Citroen Cactus

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

marandici
de-abia inscris
Mesaje: 1
Membru din: Mar 12-Mai-2020 09:16
Localitate: Bucuresti
Masina: Citroen Cactus 1.6Hdi
2: Lancia Thesis 2.4JTD

Cutie robotizata Citroen Cactus

Mesajde marandici » Mar 12-Mai-2020 09:31

Salutare! Am achizitionat un Citroen Cactus recent, motorizarea 1.6Hdi din 2015, cutie robotizata (motorizarea e cea de 92CP) si sunt foarte multumit de el! Am totusi o mica nelamurire, nu am mai condus cutii robotizate, nu am experiente anterioare, am condus totusi cutii automate clasice si am observat la Cactus ca daca o bag in Drive si iau piciorul de pe frana, la 2 secunde pleaca singura de pe loc, dar are o plecare putin violenta, adica nu curge lin, cum ar fi la cutiile automate clasice, in schimb in acele 2 secunde daca pisc putin acceleratia, porneste normal, lin, frumos. In rest se comporta absolut normal, dar manifestarea asta face putin greoaie parcarea la limita (daca ai f putini cm de manevra si vrei sa o misti doar din simpla decluplare a franei, te baga putin in scaun cand porneste, apoi se deplaseaza lin, fara alte socuri, dar face aproape imposibila parcarea in locuri cu spatiu limitat).
Am fost la doua reprezentante si initial mi-au spus ca e o manifestare normala, dar la a doua reprezentanta mi-a facut resetare cutie la setarile din fabrica si prima zi cand am plecat de acolo (perioada de invatare a cutiei) a pornit lin, fara nici un soc. Ieri in schimb cand am dat sa plec cu ea la drum, am simtit din nou acel impuls cand am dat drumul la frana.
Repet, manifestarea apare doar la plecarea de pe loc daca eliberez frana fara sa apas acceleratia.
Tot la a doua reprezentanta mi-au spus ca daca reapare simptomul asta ar putea fi problema de ambreiaj, dar nu prea inteleg de ce ar fi ambreiajul in conditiile in care dupa resetarea cutiei a mers perfect! Plus la drum intins sau prin oras se misca impecabil, urca usor in viteza, nu tureaza in gol, masina are 97000 km reali, carte service, verificata si rasverificata atat pe car vertical cat si in cele 2 reprezentante.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Recunosc ca in afara de problema asta care imi sta putin pe creier, m-am indragostit grav de masinuta, e incredibil de usor de condus, silentioasa, comfortabila, plafon panoramic, interior piele impecabil, ca nou.
Multumesc,
Adrian.

Bbo778
de-abia inscris
Mesaje: 1
Membru din: Sâm 21-Apr-2018 08:56
Localitate: Bucuresti
Masina: Citroën C4 Cactus

Re: Cutie robotizata Citroen Cactus

Mesajde Bbo778 » Joi 11-Iun-2020 17:40

Salut! Sa o stapanesti sanatos si sa te transporte in siguranta peste tot unde ai nevoie!
Am si eu una similara 1.6 BlueHdi (100 CP) 2016 ETG6 tot cu plafon de sticla si alte cele, achizitionata in februarie 2020. Am avut si eu acceasi senzatie initial (trecand de la CVT la robotizata). Evident ca vei simti schimburile de viteze deoarece e o cutie manuala asistata. Cred ca e mai mult o chestie de obisnuinta. Am mai avut prin 2016 un Opel Adam cu cutie Easytronic (tot robotizata) dar fiind benzina avea un cuplu mai mic, ceea ce facea ca "smucirile" sa fie foarte putin sesizabile.
Din ce am mai citit pe alte forumuri, la Cactus cutia robotizata "invata" cum sa schimbe vitezele in functie de stilul de condus al soferului.
Si a mea se comporta exact la fel ca si a ta, dupa care am facut singur acel reset si acum merge perfect. Daca ti se pare ca a "uitat" cum trebuie sa functioneze smooth, poti repeta procedura de reset si va fi din nou ca si la inceput.
In rest, subscriu la tot ce ai scris legat de masinuta.


Înapoi la “Probleme C4”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

  •  Cauta in forum
  • Advanced search


  •  Mesaje
  • 07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.





  •  Statistici
  • Totals
    Total mesaje 187743
    Total subiecte 18609
    Total Announcements: 8
    Total Stickies: 86
    Total Attachments: 0

    Topics per day: 2
    Posts per day: 24
    Users per day: 2
    Topics per user: 2
    Posts per user: 16
    Posts per topic: 10

    Total membri 11701
    Cel mai nou membru lucicv