Ce motorina folositi???

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Codrin
just curious

Ce motorina folositi???

Mesajde Codrin » Vin 25-Aug-2006 18:46

Mai am cateva zile si devin fericitul proprietar al un C4 1,6HDi SX si nu stiu care [b]motorina[/b] este mai buna - mentionez ca pana acum am condus(si alimentat) numai masini pe benzina :?:

george
pasionat

Mesajde george » Vin 25-Aug-2006 20:59

Cea mai buna motorina e benzina!

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Sâm 26-Aug-2006 09:25

george scrie:Cea mai buna motorina e benzina!

La un diesel se traduce prin arderea supapelor, plus alte defecĂžiuni neacoperite de garanĂžie care pot sĂŁ ridice nota de platĂŁ la multe mii de euro. So don't try this at home!

On topic: motorina ĂŽn .ro este o chestie de noroc. DacĂŁ banii nu sunt o problemĂŁ, Premium Diesel de la OMV Âşi uitĂŁ de alte mĂŁrci Âşi tipuri :wink: Singura alternativĂŁ mai ieftinĂŁ e tot de la OMV, Sprint Diesel.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Sâm 26-Aug-2006 15:15

Parerea mea ca omu a deschis topicul cerandu`va ajutorul , raspunsuri gen cea mai buna motorina e benzina - sunt TOTAL deplasate mai bine nu mai postati (aveti topic benzina vs diesel ) .Asa ca raspundeti cei care aveti motoare HDI !!!

Codrin
just curious

Mesajde Codrin » Sâm 26-Aug-2006 16:32

George...benzina sa iti cumperi daca e mai buna...maturizeaza-te! :?

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Sâm 26-Aug-2006 18:10

in principiu cam toti combustibili de tip diesel comercializati in acest moment pe piata romaneasca sunt la fel diferenta fiind facuta de difertii aditivi folositi de comercianti dar si aici diferentele sunt minime.
in concluzie....alimentezi de unde iti este mai la indemana!
toti am avut probleme cu diferitele statii de alimentare dar nu din cauza produsului ci a celor care il vand si a setei lor de imbogatire!
e de preferat sa eviti vanzatorii ocazionali de motorina ''ieftina'' pt ca daca nu esti cunoscator poti lua tot felul de combinatii letale motorului tau !

@George zice:
Cea mai buna motorina e benzina!

la modul cel mai serios prietene, nu mai baga benzina in masina ta ca m-am plictisit sa tot fac ''clisma'' la masinile celor care fac asta!
ai grija ca benzina si motorina nu au aceleas proprietati si nu mai da sfaturi netestate pt. ca unii le pot lua de bune ! :wink:
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

Codrin
just curious

Mesajde Codrin » Sâm 26-Aug-2006 19:40

Multumesc pentru raspuns nitro_od! Problema este daca merita sa pun motorina Euro 5 sau sa ma opresc la Sprint diesel de la OMV ( care mi se par cei mai seriosi de pe piata carburantilor...sau poate MOL) :D

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Dum 27-Aug-2006 00:44

repet, diferenta intre ele este aditivul.
euro5 este o motorina foarte fluida si ''uscata'' aditivata pentru pompe de inalta presiune (HDI, TDI ultima generatie, TDCI, DCI, Di, common rail, etc...) adica peste 1000bar, cu alte cuvinte motoare de ultima generatie.
poti baga linistit absolut orice doresti fara sa afecteze starea tehnica a motorului tau ci doar performantele foarte putin si mai mult portofelul !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mar 29-Aug-2006 08:53

Codrin scrie:Multumesc pentru raspuns nitro_od! Problema este daca merita sa pun motorina Euro 5 sau sa ma opresc la Sprint diesel de la OMV ( care mi se par cei mai seriosi de pe piata carburantilor...sau poate MOL) :D

Sprint Diesel de la OMV are standard de carburant Euro 5. In plus are si aditivi de crestere a puterii exploziei. vezi ca am postat un link despre cifra octanica la benzina dar tot acolo te lamuresti si cu dieselul.

OMV si MOL au carburanti buni (la diesel OMV chiar importa din austri pe cei de iarna - vezi ca au steagul pe pompa).

incearca sa stai departe de statii de alimentare ciudate, unde nu ai ochi de vizualizare a carburantului care il bagi in masina, unde poate fi apa si alte mizerii care mai vin pe pompa si nu le opreste filtrul de admisie in rezervor.

in general benzina sau motorina aditivata au culori frumoase (bleau sau verzui - nu galbenul ala pamantiu).

si rompetrol au motorina buna (puneam la vechea masina de la ei) dar eu prefer euro 5. atentie insa ca la euro 5 este posibil sa ai un consum mai mare - nu cu mult, dar sesizabil !

sosorin
simpatizant

Mesajde sosorin » Mie 25-Oct-2006 22:30

nush daca mai este de actualitate postul dar vreau sa raspund.eu pun fara plumb 95 :D

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 26-Oct-2006 06:45

sosorin scrie:nush daca mai este de actualitate postul dar vreau sa raspund.eu pun fara plumb 95 :D

Sa faci asta si cind iti vei lua diesel. Eventual acum, doar asa de distractie, iti poti turna juma' de kil de zahar in rezervor dupa ce faci plinul.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 26-Oct-2006 10:47

OMV sprint diesel
Cosmin
high energy music expression

Adrian Musat
pasionat

Mesajde Adrian Musat » Joi 26-Oct-2006 11:10

Rompetrol Euro4

cit16v
pasionat

Mesajde cit16v » Joi 26-Oct-2006 11:12

acum bag numai omv premium diesel. cu sprint dieselul am avut niste mici probleme cu oprirea motorului - nu se oprea rapid. s-a rezolvat odata cu schimbarea motorinei

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 26-Oct-2006 11:16

Petrom Top Euro Diesel 4.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”