Ce motorina folositi???
Moderator: Echipa Tehnica
Ce motorina folositi???
Mai am cateva zile si devin fericitul proprietar al un C4 1,6HDi SX si nu stiu care [b]motorina[/b] este mai buna - mentionez ca pana acum am condus(si alimentat) numai masini pe benzina 

george scrie:Cea mai buna motorina e benzina!
La un diesel se traduce prin arderea supapelor, plus alte defecĂžiuni neacoperite de garanĂžie care pot sĂŁ ridice nota de platĂŁ la multe mii de euro. So don't try this at home!
On topic: motorina ĂŽn .ro este o chestie de noroc. DacĂŁ banii nu sunt o problemĂŁ, Premium Diesel de la OMV Âşi uitĂŁ de alte mĂŁrci Âşi tipuri

in principiu cam toti combustibili de tip diesel comercializati in acest moment pe piata romaneasca sunt la fel diferenta fiind facuta de difertii aditivi folositi de comercianti dar si aici diferentele sunt minime.
in concluzie....alimentezi de unde iti este mai la indemana!
toti am avut probleme cu diferitele statii de alimentare dar nu din cauza produsului ci a celor care il vand si a setei lor de imbogatire!
e de preferat sa eviti vanzatorii ocazionali de motorina ''ieftina'' pt ca daca nu esti cunoscator poti lua tot felul de combinatii letale motorului tau !
@George zice:
la modul cel mai serios prietene, nu mai baga benzina in masina ta ca m-am plictisit sa tot fac ''clisma'' la masinile celor care fac asta!
ai grija ca benzina si motorina nu au aceleas proprietati si nu mai da sfaturi netestate pt. ca unii le pot lua de bune !
in concluzie....alimentezi de unde iti este mai la indemana!
toti am avut probleme cu diferitele statii de alimentare dar nu din cauza produsului ci a celor care il vand si a setei lor de imbogatire!
e de preferat sa eviti vanzatorii ocazionali de motorina ''ieftina'' pt ca daca nu esti cunoscator poti lua tot felul de combinatii letale motorului tau !
@George zice:
Cea mai buna motorina e benzina!
la modul cel mai serios prietene, nu mai baga benzina in masina ta ca m-am plictisit sa tot fac ''clisma'' la masinile celor care fac asta!
ai grija ca benzina si motorina nu au aceleas proprietati si nu mai da sfaturi netestate pt. ca unii le pot lua de bune !

..... frantuzoaica pretentioasa !!!
repet, diferenta intre ele este aditivul.
euro5 este o motorina foarte fluida si ''uscata'' aditivata pentru pompe de inalta presiune (HDI, TDI ultima generatie, TDCI, DCI, Di, common rail, etc...) adica peste 1000bar, cu alte cuvinte motoare de ultima generatie.
poti baga linistit absolut orice doresti fara sa afecteze starea tehnica a motorului tau ci doar performantele foarte putin si mai mult portofelul !
euro5 este o motorina foarte fluida si ''uscata'' aditivata pentru pompe de inalta presiune (HDI, TDI ultima generatie, TDCI, DCI, Di, common rail, etc...) adica peste 1000bar, cu alte cuvinte motoare de ultima generatie.
poti baga linistit absolut orice doresti fara sa afecteze starea tehnica a motorului tau ci doar performantele foarte putin si mai mult portofelul !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!
Codrin scrie:Multumesc pentru raspuns nitro_od! Problema este daca merita sa pun motorina Euro 5 sau sa ma opresc la Sprint diesel de la OMV ( care mi se par cei mai seriosi de pe piata carburantilor...sau poate MOL)
Sprint Diesel de la OMV are standard de carburant Euro 5. In plus are si aditivi de crestere a puterii exploziei. vezi ca am postat un link despre cifra octanica la benzina dar tot acolo te lamuresti si cu dieselul.
OMV si MOL au carburanti buni (la diesel OMV chiar importa din austri pe cei de iarna - vezi ca au steagul pe pompa).
incearca sa stai departe de statii de alimentare ciudate, unde nu ai ochi de vizualizare a carburantului care il bagi in masina, unde poate fi apa si alte mizerii care mai vin pe pompa si nu le opreste filtrul de admisie in rezervor.
in general benzina sau motorina aditivata au culori frumoase (bleau sau verzui - nu galbenul ala pamantiu).
si rompetrol au motorina buna (puneam la vechea masina de la ei) dar eu prefer euro 5. atentie insa ca la euro 5 este posibil sa ai un consum mai mare - nu cu mult, dar sesizabil !
-
- pasionat
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”