masinile din 2007
Moderator: Echipa Tehnica
masinile din 2007
sunt curios daca stie cineva ce se intampla cu masinile care la aduci din uniune dupa 2007. daca nu au euro 3 si vrei sa le inmatriculezi trebuie sa platesti taxa aia idioata de 2000 de euro. dar daca eu nu vreau sa o inmatriculez ce se intampla? ca doar o iau din italia sau germania care e in u.e si o conduc tot in u.e.....adica in romania. oare se poate asa?
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
"Taxa aia idioata de 2000 de euro" e mult mai mult. Cind o sa te apuci sa faci calcule, o sa ti se fac parul maciuca.
Dupa ce o sa intram in UE, o sa o poti conduce ca si cum masina ar fi inmatriculata in alt judet. Nu stiu ce o sa se intimple cu reglementarea ca masina poate sa stea maxim 90 de zile neinmatriculata, dupa care tb sa se intoarca in tara de origine.
Dupa ce o sa intram in UE, o sa o poti conduce ca si cum masina ar fi inmatriculata in alt judet. Nu stiu ce o sa se intimple cu reglementarea ca masina poate sa stea maxim 90 de zile neinmatriculata, dupa care tb sa se intoarca in tara de origine.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Pai o sa poti sa circuli cat vrei cu numere de Italia, Germania, Franta, etc atat timp cat iti platesti in tara de inmatriculare a masinii echivalentul asigurarii (obligatorii si/sau casco - in unele parti e unificata) plus impozitele aferente detinerii masinii. Problema e ca asigurarea + impozitele sunt destul de mari, nu ca la noi unde sunt inca la cote foarte mici. La cele de ami sus se adauga si verificarea tehnica periodica care tot in tara de origine trebuie facuta (alti bani, alta distractie). De exemplu pt un diesel din 95 platesti impozit de iti ies pe nas toate avantajele dieselului si o sa iti doresti masina pe benzina. 

Fun Citroen
poi abia acum mi-a picat fisa ca se poate chiar daca nu dispare paragraful cu cele 90 de zile. in lege nu se specifica ptr cat timp trebuie sa iasa masina din tara...deci presupun ca poate sa fie numai ptr cateva ore...daca tot sunt la vreo 25 de km de granita....merg un pic mai mult ca sa cumpar 2 kilograme de zahar 

Eu sunt ferm convins ca nu se va putea sta la infinit cu numere din alta tara..
Spre exemplu aici in Finlanda,care e atat in UE cat si in Schengen, nu ai voie sa stai cu masina mai mult de 6 luni de zile, nu prea vad ca in Romania sa poti sta la infinit...chiar daca platesti in tara de origine toate taxele..
Spre exemplu aici in Finlanda,care e atat in UE cat si in Schengen, nu ai voie sa stai cu masina mai mult de 6 luni de zile, nu prea vad ca in Romania sa poti sta la infinit...chiar daca platesti in tara de origine toate taxele..