Stropitorul de parbriz
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Stropitorul de parbriz
De o luna nu-mi mai merge stropitorul de parbriz. Mi s-a intamplat pe drum cand ieseam din tara. Functiona normal, aveam rezervorul de apa aprope plin, si la un moment dat nu mi-a mai dat apa dar iesea putina spuma pe duze. Motorasul se aude ca merge iar la luneta si la faruri imi da apa.
Am deschis capota am scos furtunasul care ajunge la stopitori si am suflat prin el, aerul iese prin stopitori deci nu sunt infundate.
Am urmarit traseul futunaselor spre rezervor si atat cat am putut sa le vad nu este scos nici unul (de altfel e logic pentru ca se vedea ceva spuma iesind din stopitori deci aer ajunge).
Ma poate ajuta cineva cu o idee. Nu stiu ce sa mai fac, si e foarte neplacut mai ales pe vremea asta cand soseaua este uda si parbrizul se murdareste foarte repede.
Am deschis capota am scos furtunasul care ajunge la stopitori si am suflat prin el, aerul iese prin stopitori deci nu sunt infundate.
Am urmarit traseul futunaselor spre rezervor si atat cat am putut sa le vad nu este scos nici unul (de altfel e logic pentru ca se vedea ceva spuma iesind din stopitori deci aer ajunge).
Ma poate ajuta cineva cu o idee. Nu stiu ce sa mai fac, si e foarte neplacut mai ales pe vremea asta cand soseaua este uda si parbrizul se murdareste foarte repede.
Scuze, n-am observat ca ai spus ca suflasesi prin furtunasul care duce la duze si ai vazut ca iese aer prin duze. Acum depinde si cat de tare ai suflat (cu ce presiune). Duzele s-ar putea sa fie totusi infundate. Daca motorasul merge, nu sunt scapari de lichid de parbriz pe undeva prin instalatie... N-ar putea fi decat duzele sau pompa nu mai da suficienta presiune... Totusi banuiesc ca e aceeasi pompa si pentru faruri, iar daca la faruri spalarea merge corect, ramane tot ipoteza cu duzele infundate de pe capota.
Vezi ca inainte de duze, unde se desparte furtunul in doua (cate unul pt fiecare duza) exista o supapa (o piesa de plastic pusa pe furtun care are inaintru o bila si un arc). Este posibil sa se fi infundat/colmatat si sa nu se mai deschida cum trebuie.
Mare atentie cand o desfaci, ca risti sa iti sara arcul si/sau bila.
Mare atentie cand o desfaci, ca risti sa iti sara arcul si/sau bila.
Fun Citroen
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
pompa pt stropitori este cu dublu sens, adica intr-un sens se alimenteaza stropitorile parprizului, iar in celalalt stropitorile lunetei. bineinteles, skimbarea de sens se produce in functie de comanda pe care o faci tu de la maneta. deci, daca dai roata din dreapta fata jos, si desfaci plasticurile dinspre botul masinii, vei gasi rezervorul de likid de parbriz unde vei gasi senzorul de nivel si pompita. scoate pompa prin tragere simpla si verific-o.
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Multumesc pentru raspunsuri, am sa ma uit diseara.
Presiunea la spalatoarele de faruri este foarte buna, poate nu este defecta pompa, mai problematic este cu plasticurile de la roata in caz ca trebuie sa schimb pompa intrucat am agatat mai demult scutul de o bordura si mi-a rupt un suport de prindere chiar la plasticul de la roata dreapta. L-am lipit cu un fel de super glue mai puternic si acum daca le deslipesc si le dau jos nu stiu cum le mai pot pune inapoi si sa se tina bine.
Presiunea la spalatoarele de faruri este foarte buna, poate nu este defecta pompa, mai problematic este cu plasticurile de la roata in caz ca trebuie sa schimb pompa intrucat am agatat mai demult scutul de o bordura si mi-a rupt un suport de prindere chiar la plasticul de la roata dreapta. L-am lipit cu un fel de super glue mai puternic si acum daca le deslipesc si le dau jos nu stiu cum le mai pot pune inapoi si sa se tina bine.
offtopic legat de problema capacului spart al lui kristi
(cateva randuri mai sus)
am 4 capace citroen pentru jenti de 15
dar sunt cam zgariate si nu pot sa zic vreun pret
dar si mai interesant ar fi sa te duci in carrefour si sa te uiti la cele doua modele de capace michelin reflectorizante, mie mi-au placut.un model il poti admira in poza de la avatar, au costat 120 ron.
ps cred ca si cata are niste capace
ps nu mai inteleg nimic
cred ca e vorba de alte plastice
scuzeeee

am 4 capace citroen pentru jenti de 15

dar si mai interesant ar fi sa te duci in carrefour si sa te uiti la cele doua modele de capace michelin reflectorizante, mie mi-au placut.un model il poti admira in poza de la avatar, au costat 120 ron.
ps cred ca si cata are niste capace

ps nu mai inteleg nimic

Ultima oară modificat Lun 09-Oct-2006 17:02 de către bezz, modificat de 2 ori în total.
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”