Robert scrie:Da, cam asa consuma...10% ba chiar 11%, iar iarna nu mai vb...cred ca-l depaseste pe al tau la consum.
Problema e alta...tu stai in Bucuresti, stii cum e traficul pe aici?
Mori langa masina...azi dimineata am stat juma de ora aproape pt un km parcurs.
Si de asta ma gandeam ca daca pot sa gasesc un motor diesel..acum normal, depinde si cat costa..poate e mai bine asa sau poate nu.
Dar din cate am inteles trebuie modificat caroseria un pic ca nu ar intra motorul...in fine, poate tu stii mai bine decat mine ce si cum.
Cum n-am cartea lui la mine...nu stiu ce cod spui ca are, dar iti pot spune mometna ca are 1360cm3, benzinica normala, carburatie...si cam atat pt moment.
Cat despre mecanic..m-am cam convins eu cum e ..LAFA...adica...las-o pe aia, apucate de aia....cam asa e treaba..dar nu am ce face ...nu am nici unde nici um sa ma ocup de el,.,,,,plus ca nu ma pricep la mecanica de nici o culoare.
Oricum, merci pt raspuns:)
Stiu cum e traficul in Buc.

Sunt 2 motoare de 1360cc:
unul mai vechi care are cutia sub el si din cauza asta sta foarte inclinat, aproape culcat
si altul care are cutia in dreapta cum te uiti la el.
Daca ai primul model nu iti intra motorul diesel decat daca schimbi toata puntea fata. Din fericire asta se face foarte usor, fiind prinsa in suruburi.
In cazul celui de-al 2-lea motor nu e nevoie sa schimbi nimic se potrivesc pana si suportii motorului.
Un motor diesel gasesti la 150-200$ dar iti trebuie si cutie pentru el

Asta inseamna 250-300$ + manopera cel putin 100$. Nu prea merita.
Poti insa sa "lucrezi" motorul tau sa consume mai putin.
1. Daca ai soc automat se poate adapta unul manual. Iti scade mult consumul iarna daca faci drumuri scurte.
2. Ii pui carburator de dacie. Nu prea sunt de acord cu asta dar sansele de succes sunt mari pentru ca motoarele sunt similare. Am eu unul cu tot cu flansa daca te decizi.
3. dai ~250$ si iti pui o instalatie de gaz. Gazul e mai ieftin decat motorina si e mult mai usor de instalat. Spre deosebire de dacia, motoarele Citroen se impaca bine cu gazul.
Astept codul motorului sa-mi dau cu parerea in cunostinta de cauza