regulator de suspensie???

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

micky_popa
simpatizant

regulator de suspensie???

Mesajde micky_popa » Mie 21-Feb-2007 21:26

bine v-am gasit!
din pacate am o mare problema. ieri mi s-au aprins beculetele cu semnul exclamarii si stop. m-am dus azi la service la citroen si acolo au constatat ca-mi curge uleiul hidraulic. diagnoza pusa de ei a fost: e terminat regulatorul de suspensie, va costa piesa 3200 ron. mi se pare un pret exagerat de mare.
ati avut probleme cu acest regulator de suspensie? am dat o cautare si nu am gasit denumirea aceasta nicaieri. stiti ceva?
si inca o rugaminte: aveti idee de unde pot sa fac rost de piesa la un pret mai mic?
astept raspunsuri si sugestii. multumesc frumos!

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mie 21-Feb-2007 21:30

3200 ron e super extra giga exagerat de mult cu atatia bani iti iei masina :x poate ai vrut sa zici 320 :D

DJ07XAN
just curious

Mesajde DJ07XAN » Mie 21-Feb-2007 21:39

Buna seara!

Am acelasi model - Xantia HDi 110 CV 2001. Poate fi vorba despre conjunctor-disjunctor? Se observa vreo pierdere de LHM pe undeva?
La ce service ai apelat? Pretul mi se pare exagerat de mare, iar daca subansamblul respectiv chiar costa atat nou, merita sa incerci sa-l repari sau sa cauti la "second". Sunt multi meseriasi amatori sau service-uri mici mai de incredere decat cele "oficiale".

micky_popa
simpatizant

Mesajde micky_popa » Mie 21-Feb-2007 21:43

si mie mi se pare exagerat pretul, dar atata mi-au zis. am fost la reprezentanat citroen din sibiu. maine ma duc sa vad exact cum au ajuns la aceata concluzie. asa mi-au spus la telefon la ora 6 si nu am mai putut sa merg acolo pt ca se inchidea servic-ul, dar maine la prima ora sunt prezenta pentru ca nu sunt multumita de raspunsul lor.
merci de raspunsuri si va tin la curent

DJ07XAN
just curious

Mesajde DJ07XAN » Mie 21-Feb-2007 21:50

Incearca sa faci o poza - doua a respectivei piese/subansamblu, posteaz-o, vedem si noi despre ce e vorba si poate venim cu vreo sugestie.
Seara buna!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 21-Feb-2007 22:05

Daca e vorba de disjunctor, e "terminata" garnitura de la el, mai ales daca s-a umblat la el. Garnitura aia e de unica folosinta si costa sub 50 de RON. Bine ca nu ti-au zis sa schimbi masina cu totul.
Ca regula generala: componentele active de hidraulica (pompa, disjunctor, corectoare, etc.) nu cad dintr-o data, ci in timp.
99.9% e o problema de etansare la o garnitura si in nici un caz nu are sens sa dai ~ 1000 de euro pe asa ceva :!:
Ca o dovada a "priceperii" mecanicilor de acolo: nu exista regulator de suspensie. Asta arata cit de mult stiu ei despre modelul asta. Din pacate treaba e generala si la alte service-uri de firma :(
Cel mai bine fa niste poze si pune-le aici. Pina una alta, poti completa cu LHM si merge asa, dar nu poti face sportul asta la infinit. Si mai asigura-te ca aia nu ti-au umblat prin masina, sa iti "defecteze" si alte componente.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 21-Feb-2007 22:14

piese :
Autor: adriana puris adriana
Email: adrianalapustea,
Domiciliu: Romania, Bihor
Telefoane: 0722549969 0788579969
sau
Vand piese citroen xantia 1996 ,2000cc turbo diese
Vand toate piesele auto ce compune un citroen xantia.motorul functioneaza perfect, cutie de viteza 5+1,planetare,baterie,tobe de esapament
Telefon : 0726960762

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 21-Feb-2007 22:27

@micky_popa: nu te apuca sa cumperi nimic pina nu localizezi defectul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Joi 22-Feb-2007 00:27

Ai suspensie hydractiva la Xantia ta? Daca da, exista 2 piese (una fata, alta spate) care se numesc regulatoare de hydractiv.
Cum spunea @nicum, daca poti sa faci poze, sa ne putem da seama despre ce piesa este vorba si eventual sa te putem ajuta cu-n sfat.
Fii atenta la ce iti spun cei de la service ca sa ne spui apoi si noua. Nu poate fi chiar asa de grav, e totusi din 2000 masina!!
Bafta maine!

micky_popa
simpatizant

Mesajde micky_popa » Joi 22-Feb-2007 08:27

multumesc mult de raspunsuri. cred ca banuielile mele se confirma, adica nu au nici o treaba mecanicii astia. ma duc acum la 9 sa vad despre ce piesa e vorba, si o sa i-au si un barbat cu mine ca poate se gandesc ca sunt femeie si ma fraieresc :D
va tin la curent

micky_popa
simpatizant

Mesajde micky_popa » Joi 22-Feb-2007 11:10

am fost la service. problema sta asa: nu au desfacut masina, curge uleiul si se presupune ca daca desfac la sistemul de suspensie datorita faptului ca are deja 6 ani masina electrovana poate fi ruginita si cand desfac sa se strice si regulatorul de presiune de pe punte. cu alte cuvinte nu desfac masina pana nu dau eu cu subsemnata ca sunt de acord sa o desfaca si in cazul in care se strica aceste piese sa le platesc, adica 3600 ron.
ideea este ca vreau sa merg la alt service. daca stiti unde as putea merge, sunt din sibiu, pt ca astia nu au altceva in cap fdecat sa-mi schimbe piese :twisted: . astept sugestii. multumesc

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 22-Feb-2007 11:27

Imi pare rau ca nu stiu unde sa te trimit, poate colegii mai apropiati de tine sa cunoasca un mecanic bun.

Parerea mea este ca trebuie cautat locul pe unde curge LHM.
Apoi se poate da un verdict.
Eu am documentatie de Xantia, daca ai o adresa de mail care sa ccepte fisiere mari pot sa iti trimit.

Explicatiile pe care le-ai primit de la service sunt genul pe care il primesti cand nu stiu sau nu vor sa se bage la reparatie.
E veche pt ca are 6 ani? De a mea ce sa mai spun ca tocmai a implinit 19 ani!

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Joi 22-Feb-2007 11:36

Dupa ce semnezi mai mult ca sigur aia o sa fie ruginita, io zic sa nu semnezi nimic. Incearca sa faci ceva poze cu locul unde curge ulei poate reusim sa te ajutam mai ieftin. Prin zona aia nu stiu un service dar, incearca sa vorbesti cu Dulacioiu care este din Medias, poate are timp sa te ajute.
In linkul de jos gasesti datele de contact ale lui Dulacioiu.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=662

micky_popa
simpatizant

Mesajde micky_popa » Joi 22-Feb-2007 11:38

exact asta e si parerea mea. habar nu au cu se manaca :( . daca poti sa-mi trimiti documentatia pe adresa mea: micky.popa@gmail.com ti-ass fi recunoscatoare. multumesc
am vorbit cu cineva si o duc dimineata la el sa se uite, adica sa o desfaca si sa vada de ce curge uleiul. sper sa o rezolve

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 22-Feb-2007 11:54

verifica-ti mail-ul.

Later Edit: mi-a dat Mail delivery error la toate mesajele. Cred ca nu vrea sa trimita pdf.

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”