Audio tuning

personalizarea masinii, de la styling pana la tuning extrem

Moderator: Echipa Tehnica

SAMmy
pasionat

Audio tuning

Mesajde SAMmy » Mie 21-Feb-2007 23:06

Vreau sa-mi schimb sistemul audio, mai exact vreau sa incep cu boxele:

As vrea sa stiu ce dimensiune au boxele fata si cele de pe spate, eu asa din ochi cred ca
sunt de 13cm ambele dar nu stiu exact...

Daca intr-adevar sunt de 13cm m-am orientat catre Alpine SPS 13C2; ce parere aveti?

Referitor la headunit, am vazut tot la Alpine modelul CDE-9881R, despre care producatorul
spune ca e OEM Steering Wheel Compatible, dar stiu si eu daca e valabil si pentru ciudatenia de C4... ;)
In afara de performantele modelului, care sunt peste medie, mie mi-a placut pentru ca e relativ discret si
are lumini portocalii...
Voua ce impresie va lasa? S-ar potrivi?
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

tibi
just curious

Mesajde tibi » Joi 01-Mar-2007 21:36

salut,cred ca cel mai repede si sigur dai o fuga la un dealer,sau cand mai ai drum la vreo revizie

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Vin 02-Mar-2007 13:00

si la dealer ce sa fac... aia habar nu au chestii simple, daramite sisteme audio
specificatii boxe, etc..dimensiunea am aflat-o deja... sunt 13 cm toate... si au max. 15W RMS.
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 02-Mar-2007 16:50

uita de dealer si cauta un atelier serios de car audio, gen total motto, wizards, etc intra pe forumul be-loud unde e moderator pesteimputit, vorbeste si cu dj01fad aici pe forum, ca-i foarte priceput si te poate ajuta si cu niste echipamente performante etc... ats nu cred ca stiu nici macar sa-ti regleze un amplificator.
Cosmin
high energy music expression

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Lun 16-Apr-2007 10:05

Hai ca le-am facut singur si, intr-un cuvant... suuuuuuuuuuuuper! ;)

Istoric...
Presupunand ca boxele stock sunt de 13cm am cumparat 4 boxe BLAUPUNKT GTx 132HP...
Am aflat ulterior ca boxele sunt de 17cm (toate patru) si am mai aflat si ca cele 4 boxe
nu sunt identice... doua sunt ASK-uri negre fara tweeter-cone, unul e un ASK gry cu tweeter cone
iar ultimul este un Harman-Berger similar cu ASK-urile... pun pariu ca masinile din FR
au 4 HB-uri iar cele din categoria EEU - UJ etc au 4 ASK-uri... :(

Pentru montaj am avut nevoie de adaptoare de la 17cm la 13cm si de mufe adaptoare...

Acestea au fost achizitionate de la www.capodimonte.ro pe care ii recomand pentru
preturile bune, livrare corecta si calitatea produselor (made in DE), cu mentiunea ca
toate piesele sunt dintr-un plastic special, care e ok, dar nu se compara cu MDF-ul la rigiditate...

Montajul l-am facut singur in doua reprize si a durat cumulat cca. 3 ore... daca va pricepeti
va puteti baga, daca nu lasati pe altcineva... sunt multe lucruri care can go wrong...
eu fac asemenea chestii de la varsta frageda (la 3-4 ani am demontat si am 'reparat' un SELENA)...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Rezultatul... exact ceea ce imi doream... un sunet mult mai clar, mult mai amplu...
Daca tin volumul la 3-5 nu am impresia ca e patefon, iar daca dau tare, pot merge pana la 20 fara distorsiuni... :D
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 16-Apr-2007 11:51

si cat e volumul maxim?

vad ca ai pus 4 coaxiale...sper ca nu ai renuntat la tweeturile din bord, imbunatatesc mult sunetul (mai ales ca nu-s turcisme), nu te baza numai pe coaxiale.

in rest...frumos, daca zici ca ai ales boxele ai incat sa nu-ti necesite amplificare tre sa sune ok jucaria...
te asteptam cu bassul :P

ps alpine-ul ala e rezonabil, dar nu-ti garantez sa-ti mearga interfata cu CAN-ul citroen-ului si sa-ti recunoasca comenzile de la volan :(
oricum ar fi un mare plus sa schimbi si HU-u, chit ca pierzi comenzile, castigi la sunet, poti pune un ipod etc
alpine au un sunet bun pe amplif-ul lor propriu, mai ales daca le nimeresti si niste boxe potrivite.

ps din pacate eu nu mi-am rezolvat inca problema jantelor si nu vreau sa apar asa pe la intalniri :wink: ... dar ne-om vedea noi.
Cosmin

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Lun 16-Apr-2007 16:26

Nu am anulat tweeterele din bord... m-am uitat la ele... sunt harman/berger si chiar par ok!
Cat despre HU... nu il voi schimba... pentru nivelul meu de audiofilie, imbunatatirea
calitativa obtinuta doar prin schimbarea boxelor este mai mult decat semnificativa,
iar bass mai mult nu vreau pentru ca masina nu e 'elastica', ci e 'plastica', if U catch my drift... :P
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

bkdc
simpatizant

Mesajde bkdc » Joi 26-Apr-2007 02:48

OK, sa zicem ca-s primul client al lui Sammy. De fapt, am marcat mai multe premiere: primul client, primul client care a primit reducere 100% sau primul rau-platnic :P - eh, povestea e aici (in engleza - e un sport pe care incerc sa-l mai practic), pentru cine vrea detalii si picanterii cu inimioare mov: http://xbkdc.blogspot.com/2007/04/under ... uning.html

Mai interesant pentru subiectul de fata este 'tutorialul' de aici http://picasaweb.google.com/mihai.coman/CitroenC4CoupeTunningSpeakers?pli=1 care explica ce si cum a facut Sammy mashinii mele [nici un C4 n-a fost ranit, torturat sau stricat in proces]. Pe scurt, in 2 ore a reusit sa-mi monteze si mie boxele (JBL CS 2165 parca....), am scapat de nishte greieri si de ceva lenjerie de corp :p iar totul a decurs perfect.

Concluzie - cand vreti boxe, vb cu Sammy :) Serios, evident ca puteti sa o faceti singuri (ma indoiesc totusi ca aveti rabdarea si atentia lui) sau puteti sa apelati la ATS/o firma de tuning dar Sammy va poate ajuta cel putin cu sfaturi - nu numai pentru partea de sunet, doar nu-l lasati sa desfaca motorul fara sa ma chemati si pe mine :twisted: . Sunetul.....exact cam ce-a descris si Sammy - nu sunt mort dupa basi imensi sau sute de dB - nu este perfect insa mult mai bun (fidelitate) decat cel al boxelor originale. Sper sa ne vedem la urmatoare intalnire - poate comparam rezultatele intre mashini cu HU schimbat si boxe stock si cele cu HU original (eu si Sammy) si boxe schimbate.
caut inca un CX TRD2

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 26-Apr-2007 12:49

@bkdc: Wow! Now that's what I call... reclama... Doritori???
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Dum 02-Mar-2008 15:05

Judecând dupã reclama de la Blaupunkt, sigur vrei doritori? :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ven3tu2yhsY[/youtube]

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 02-Mar-2008 18:09

tare reclama. sa inteleg ca boxele respective sunt montate fara amplif? sau era doar faza de reclama?
"If in doubt, flat out!"

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 02-Mar-2008 18:28

criminala reclama... :D

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 03-Mar-2008 23:34

boxele sunt amplificate de HU-ul stoc si se aud fair, pacat ca a pus coaxiale, mai ales ca nu are reglaje de frecventa din HU.
masina se aude mai bine, se putea si mai bine.

reclama blaupunkt e funny, produsele lor insa sunt "de buget" si nu prea exceleaza, nici macar gama velocity.
Cosmin

bogdans
pasionat

Mesajde bogdans » Vin 26-Sep-2008 02:23

nu inteleg care ar fi marea problema cu boxele coaxiale???personal imi puneam pe fata boxe bass si skimbam tweeterele,la hertz au preturi bune...insa ar trebui facuta si o insonorizare!

Înapoi la “Tuning/Audio C4”