Am o mica problema detectata azi in service:
un racord de aer (flexibil) ce merge la turbosuflanta a fost naclait cu ulei ce a tasnit pe langa un colier defunct de la nush ce teava de retur...
deoarece numai racordul este > 400 ron fara tva si fara manopera, voi incerca in prima faza inlocuirea colierului ca sa stopam poluarea cu ulei (nu am avut picatura de ulei pe locul de parcare pana acum, si nici nu m-a avertizat vis a vis de nivelul uleiului) si sa curat cumva racordul de ulei...
in ultima vreme am observat o crestere exagerata a consumului de motorina( de la 6,3-6,5 la 7,5-7,7) pe care am pus-o pe seama mersului strict urban si combinatiilor de jante si anvelope care le-am folosit (plus un filtru de motorina vechi de vreun an). acuma in noua lumina a evenimentelor stau si ma intreb daca racordul ala naclait se rasfrange cumva in consum. La ATS mi-au raspuns probabil NU...
DECI cu ce pot curata uleiul de motor de pe acel racord flexibil (racord de aer) ... si are vreun sens operatiunea sau e frectie la picior de lemn.
merci
Curatare externa a racordului aspiratie aer la turbosuflanta
Moderator: Echipa Tehnica
Curatare externa a racordului aspiratie aer la turbosuflanta
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
Re: Curatare externa a racordului aspiratie aer la turbosufl
bezz scrie:DECI cu ce pot curata uleiul de motor de pe acel racord flexibil (racord de aer) ... si are vreun sens operatiunea sau e frectie la picior de lemn.
merci
Manual, cu o carpa.

Are oarecare utilitate, in sensul ca uleiul mai ataca cauciucul / plasticul din care e facut racordul ala si s-ar putea sa il inmoaie.
Cat despre colierul respectiv, il inlocuiesti. Un colier obisnuit cu surub costa cam 2 bani gauriti