Demontare cotiera {insula} centrala

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Demontare cotiera {insula} centrala

Mesajde bezz » Mie 15-Aug-2007 23:33

Prinzand din zbor ideea de a trage niste cabluri RCA mai SCURTE, am ajuns la concluzia ca cel mai scurt traseu de la bord la statie este prin mijlocul masinii, prin insula aceea de plastic.
Asa ca in 2-3 saptamani o sa ma apuc sa desfac plasticele acelea si sa scot mocheta dinspre spatele masinii, pentru a poza pe tabla cablurile de semnal.

Pana atunci, a mai desfacut cineva capacele+aparatorile respective? In functie de prinderi poate fi foarte simplu sau foarte complicat. Simplu ar fi sa fie putin loc sa pot prinde sub masca lunga a consolei cablurile, cu niste power tape si apoi cand se termina consola sa pot ridica mocheta si introduce firele pe sub ea.
Complicat ar fi sa umblu la manete sau sa trebuiasca sa demontez scaunele :evil: .

Deci, a mai facut-o cineva? Hints, don'ts etc?
merci
Cosmin
high energy music expression

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 16-Aug-2007 08:14

Hmm... dar sa pui cablul pe o laterala a masinii nu merge? Ar putea fi mai simplu si doar cu vreun metru mai lung cablul (in caz ca are importanta asta).
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 16-Aug-2007 10:51

Pai pe acolo este tras momentan, traseul devine de 5m lungime fata de 3,6 m, as spune ca acel metru conteaza, din doua perspective: cablul este mai lung si mai scump {pentru ca vreau sa-mi iau ceva din gama expert, 3 nivele de ecranare, foita Ag etc} si doi pierderile sunt mai mari.
Al treilea inconvenient: pe acolo sunt trase si alte cabluri ale masinii si pot exista interferente.

Am vazut eu niste suruburi pe acolo si mocheta din spate este usor de scos.Sper sa ma descurc.
Cosmin

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Sâm 18-Aug-2007 20:37

desfaci mansonul de 'piele' de la tija schimbatorului de viteze si vezi ce suruburi sunt prin plasticele alea...
Scaunele se scot usor, chiar e indicat sa scoti unul ca sa te misti mai bine pe acolo...

Apropo.. se gasesc cotiere mai inalte pentru centru ?

Bafta.
:)

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 19-Aug-2007 11:30

da, eu am montat una la mine, accesoriu citroen, este 290 euro la ATS, dar au avut una singura pe stoc si am luat-o eu... arata super si e ok, doar ca nu mai incap cd-uri in ea si am pierdut compartimentul initial de cd-uri {cotiera noua a acoperit cotiera veche}.

dar pentru pozitia de condus eu am considerat ca-si merita banii.
Cosmin

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”