Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe cat de cat in ale electricii si in domeniu audio. Daca imi iau un casteofon care are doar 4 iesiri...iar eu vreau sa pun in jur de 8-10 boxe...cum se face ? Se pune si amplificator ca sa am mai multe iesiri? Se "adapteaza" si se pun boxele in paralel?
Si daca tot am deschis subiectu...ce parere aveti despre Blaupunkt ca audio de masina?
Audio cineva ? help
Moderator: Echipa Tehnica
Audio cineva ? help
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly !
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
cum anume vrei sa pui 8 boxe? daca te referi la setul de componente bas si inalte, acest set se considera un singur difuzor. nu recomand blaupunkt. ordinea ar fi cam asta dupa parerea mea la gamele ieftine, de la slab la bun:
blaupunkt, panasonic, kenwood, magnat, mtx, alpine, hertz, focal, etc...
ar fi mai multe firme, dar mi-au venit in cap astea.
depinde si ce buget ai, si in primul rand ce masina ai?
blaupunkt, panasonic, kenwood, magnat, mtx, alpine, hertz, focal, etc...
ar fi mai multe firme, dar mi-au venit in cap astea.
depinde si ce buget ai, si in primul rand ce masina ai?
audio
trebuie sa jonglezi cu legaturile ,ma refer la legare serie si paralel daca vrei sa pui mai multe difuzoare ,ideea este ca insumate toate difuzoarele legate pe un canal sa nu depaseasca impedanta sculei,sper sa nu gresesc
doar subwoofer-ele se pot lega (in paralel din cate stiu eu, dar nu stiu foarte multe, cred ca se pot inseria subwoofer-ele, in anumite conditii) dar seturile de componente (tweeter, midrange, woofer) se leaga individual la cate un canal.
da mai multe detalii despre masina si ce proiecte ai, ti-l recomand pe dj01fad SE PRICEPE!
da mai multe detalii despre masina si ce proiecte ai, ti-l recomand pe dj01fad SE PRICEPE!
Cosmin
high energy music expression
ideea era daca pot sa leg 8 difuzoare in genu astuia la un casteofon cu doar 4 iesiri, si daca fac asta legandu-le in paralel daca se pierde din putere sau impedanta. iar la woofer din cate am citit pe net trebuie amp si doar acolo se pot lega in serie, dar scade impedanta.
http://www.blaupunkt.com/ro/7606431003_main.asp
PS. Clarion e mai ok ?
http://www.blaupunkt.com/ro/7606431003_main.asp
PS. Clarion e mai ok ?
doar masinile de show au duzini de difuzoare intepenite prin ele, strict pentru reclama pentru ca se aud slab pentru investitie (inclusiv daca-s axate pe SPL) in vreme ce ADEVARATELE masini cu sisteme SQ au minim de difuzoare, in functie de numarul de cai ales (2 sau 3, eventual un subwoofer)
ani de zile masinile lui relu (saxo) au castigat la pas concursuri SQ cu un singur sistem de difuzoare (2 cai tweeter + woofer) instalate corect si amplificate pe masura (4 canale), nici macar subwoofer nu avea, toti mirandu-se de bass-ul scos de utopia de 16,5 cm.
deci cu cat mai putine difuzoare INSA instalate corect si amplificate serios poti sa dai clasa unei masini cu 20 de difuzoare (=ciorba).
ani de zile masinile lui relu (saxo) au castigat la pas concursuri SQ cu un singur sistem de difuzoare (2 cai tweeter + woofer) instalate corect si amplificate pe masura (4 canale), nici macar subwoofer nu avea, toti mirandu-se de bass-ul scos de utopia de 16,5 cm.
deci cu cat mai putine difuzoare INSA instalate corect si amplificate serios poti sa dai clasa unei masini cu 20 de difuzoare (=ciorba).
Cosmin
acuma ca tot am deviat de la subiect...eu unu nu vreau sa castig competitii cu 2 difuzoare si un woofer !! eu vreau sa se auda bine(lucru care cu 2 dif nu prea reusesti sa il faci). in schimb...toate firmele mari ofera optiune de sistem audio (bose, harman kardon etc) cu 12,14,16 difuzoare pe masina. oare de ce ? chiar crezi ca bose are nevoie de atatea difuzoare ca sunt proaste ? parerea mea...
este cel mai prost exemplu posibil sistemele auto de fabrica gen bose, harman kardon sau blaupunkt sunt doar un mod facil de a baga mana in buzunarul clientului, pe o marfa de 100-200 euro se taxeaza 1000 de euro sau chiar mai mult si suna mai prost decat un sistem aftermarket mult mai ieftin.
singurele sisteme de fabrica ce se aud cat de cat bine (dar nu performante extraordinare) sunt bang&oluffsen de la audi a8, mark levinson de la lexus si dynaudio de la volvo, ce dai tu exemplu bose sau kardon suna slabut de tot, arata-mi un dealer care sa vanda difuzoare bose sau kardon daca-s asa de bune
. au o exclusivitate cu anumite marci germane si profita de ea, atat.
si boxe multe pui intr-o masina in care vrei sa faci "home theater" dar investitia este relativ mare si difuzoarele vor suna defazat (prost) ca nu cred ca vei investi zeci de milioane intr-un procesor de sunet sa le corecteze
.
singurele sisteme de fabrica ce se aud cat de cat bine (dar nu performante extraordinare) sunt bang&oluffsen de la audi a8, mark levinson de la lexus si dynaudio de la volvo, ce dai tu exemplu bose sau kardon suna slabut de tot, arata-mi un dealer care sa vanda difuzoare bose sau kardon daca-s asa de bune

si boxe multe pui intr-o masina in care vrei sa faci "home theater" dar investitia este relativ mare si difuzoarele vor suna defazat (prost) ca nu cred ca vei investi zeci de milioane intr-un procesor de sunet sa le corecteze

Cosmin
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
la cx S1 chiar nu se poate, decat daca vrea sa taie capacele de usi, ceea ce sunt sigur ca nu o sa vrea; difuzoarele sunt prinse prin interior de capacul usii. nu au nici o treaba cu tabla usii, si sunt puse cam in mijlocul usii sau ceva de genul... daca vrea sa taie capacele, poate sa puna si de 20 

Audio cineva ? help
Apropos, stie cineva ce marca este sistemul audio de pe LandCruiser ? Nick, ma uit la tine si ametesc.