XENON scrie:vorbeam cu o cunostiinta care se ocupa cu Controlul Tehnic al Calitatii la o fabrica importanta din Romania, care produce niste subansamble la fel de importante pt. motoarele supraalimentate (si cu asta am zis tot). acolo exista CTC-isti care lucreaza pt. diferite marci auto pe care vor fi montate respectivle subansamble. un exemplu: o persoana care se ocupa de VW, descopera intr-un lot o piesa sub standarde, si defectul respectiv sugereaza ca exista o probabilitate sa nu fie singurul, in mod normal ar trebui ca intreg lotul respectiv sa fie luat la puricat (adica sute sau chiar mii de piese) ca sa se descopere piesele defecte. ei bine, in realitate acest lucru ar implica nerespectarea termenelor de livare, costuri mari cu productia altor piese in locul celor rebutate s.a.m.d. metoda de lucru este urmatoarea: loturile ok merg de xmplu in Germania, iar cele cu posibile piese cu defect (ATENTIE, este vorba e o probabilitate FOARTE mica, dar totusi ea exista) merg sa spunem, la VW China, Eastern Europe si alti "bananieri" ca noi.

am spus si eu pe un topic mai vechi despre problema asta, tot asa aflasem ceva de la un amic, dar ceea ce aflasem eu parca era mai grav decat asta, ceva de genul ca, chiar ar exista acele loturi care nu se incadreaza in norme, iar ele ajung pe masini vandute la unii ca noi ;)...
ma rog, ideea este ca nu ar trebui sa se intample asa ceva, dar totusi se intampla, si dupa cum s-a spus mai sus, nu poate fi demonstrat;
nu pot sa ma pronunt asupra dilemei c2-c3, dar, am vazut un c2 si era varianta vtr la treaba, si am ramas putin interzis de cum mergea acea jucarie, ceea ce nu pot spune si despre c3 la care aveam inauntru o senzatie foarte tampita asupra lucraturii...