sunt nou aici dar am nevoie de voi neaparat
vreau sa cumpar un c5 1.6hdi 110 cp second hand ...problema este urmatoarea: respectiva persoana imi zice ca in actele de germania anul de fabricatie este 2004...iar in actele din romania,dupa inmatriculare, a fost trecut anul 2007 si acum intrebare?ESTE NORMAL asa ceva? respectivul imi spune ca cei de la RAR citesc un anumit cod din carte masinii de la dreapta la stanga,si cum ca a nustiu cata cifra reprezinta anul de fabricatie,in cazul nostru cifra este 7 deci anul 2007,este posibil asa ceva??? mie imi pare un pic ciudat
va rog sa imi raspundeti si scuze pentru scris....multumesc
HELP!!!!!
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- C i t r o n e l
- pasionat
cam ciudata explicatia.
RAR-ul nu citeste din cartea masinii ( eu am inteles cartea tehnica ) absolut nimic pentru stabilirea anului de fabricatie, nici nu te intreaba daca ai cartea masinii.
RAR-ul foloseste seria masinii, tipul motor si alte date care nu pot fi falsificate prea usor ptr stabilirea datelor ptr C.I.
In C.I. anul de fabricatie al masinii este la rubrica 5 dupa nr. de omologare. Sub el este nr de identificare, seria unica a masinii, adica VIN-ul.
- nu are cum sa iasa 2007; maxim poate fi 2005 daca e fabricata in 2004 decembrie.
In partea dreapta pe CI este nr de inregistrare si data cand s-a eliberat C.I.-ul masinii, Localitatea RAR si numele inspectorului RAR care a verificat masina si a eliberat CI-ul.
In talon sunt doua poziitii referitoare la an:
randul 2= data inmatricularii e data la care o inmatriculezi in Romania. O inscrie Politia cand intocmeste talonul.
randul 15= anul fabricatiei si corespunde cu cel din CI de la rubrica 5.
Ce poti tu face este sa verifici seria VIN si a motorului de pe masina sa corespunda cu cea de pe CI sa nu fie semne de modificare, indicat este sa mergi cu masina si actele la RAR ptr Autentificare.
Daca ai seria VIN putem verifica la Citroen datele de fabrica ale masinii.
Luc
RAR-ul nu citeste din cartea masinii ( eu am inteles cartea tehnica ) absolut nimic pentru stabilirea anului de fabricatie, nici nu te intreaba daca ai cartea masinii.
RAR-ul foloseste seria masinii, tipul motor si alte date care nu pot fi falsificate prea usor ptr stabilirea datelor ptr C.I.
In C.I. anul de fabricatie al masinii este la rubrica 5 dupa nr. de omologare. Sub el este nr de identificare, seria unica a masinii, adica VIN-ul.
- nu are cum sa iasa 2007; maxim poate fi 2005 daca e fabricata in 2004 decembrie.
In partea dreapta pe CI este nr de inregistrare si data cand s-a eliberat C.I.-ul masinii, Localitatea RAR si numele inspectorului RAR care a verificat masina si a eliberat CI-ul.
In talon sunt doua poziitii referitoare la an:
randul 2= data inmatricularii e data la care o inmatriculezi in Romania. O inscrie Politia cand intocmeste talonul.
randul 15= anul fabricatiei si corespunde cu cel din CI de la rubrica 5.
Ce poti tu face este sa verifici seria VIN si a motorului de pe masina sa corespunda cu cea de pe CI sa nu fie semne de modificare, indicat este sa mergi cu masina si actele la RAR ptr Autentificare.
Daca ai seria VIN putem verifica la Citroen datele de fabrica ale masinii.
Luc
sal
va spun ca in actele de germania data fabricatiei autoturismului este 2004 iar in CI de romania la rubrica 15 este trecut anul 2007,pe randul 2 este data inmatricularii de aproximativ 1 luna...asta este in actele pe care eu le-am vazut...promit ca maine o sa va dau seria VIN a masinii sa vedem ce si cum
inca o data va multumesc celor care mi-ati raspuns in aceasta problema....pana la urma sper sa merite masina...nu de alta dar e superba
inca o data va multumesc celor care mi-ati raspuns in aceasta problema....pana la urma sper sa merite masina...nu de alta dar e superba

- tataie2010
- simpatizant
mariusbv scrie:nu este o metoda sigura dar te poti uita si pe codul de pe geamurile masinii
el pune invers problema. stie ca masina e din 2004, dar ii apare in carte si talon ca e din 2007 si nu stie ce sa faca.
ce zici tu merge cand iti iei masina din piata, cand bisnitari zic ca e din 2005 si pe geamuri scrie clar cifra '3'

si apropo, la citroen iti cam dai seama dupa gea de cand e masina, dar sunt marci la care nu prea coicide. La VW de exemplu am vazut masina din 2003 cu cifra '0' pe toate geamurile, mai putin parbrizul care a fost schimbat, deci e cu cantec si asta.
Bear scrie:Eu am un prieten care si-a luat masina noua in 2006, cam pe la jumatatea anului... In talon era trecut fabricatie 2007! Adica masina lui nici macar nu se fabricasePoate fi vorba de o greseala la tiparire si in cazul de mai sus.
Daca masina este de fabricatie germana (vw group in special), este corect. Conform regulilor lor, tot ce este fabricat incepand cu August are trecut ca an de fabricatie, anul urmator.
- tataie2010
- simpatizant
alexd scrie:Bear scrie:Eu am un prieten care si-a luat masina noua in 2006, cam pe la jumatatea anului... In talon era trecut fabricatie 2007! Adica masina lui nici macar nu se fabricasePoate fi vorba de o greseala la tiparire si in cazul de mai sus.
Daca masina este de fabricatie germana (vw group in special), este corect. Conform regulilor lor, tot ce este fabricat incepand cu August are trecut ca an de fabricatie, anul urmator.
in mod normal regulile nu tin de producator ci de RARul nostru.
totusi e o chestie absurda.
- tataie2010
- simpatizant