trapa la BX

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

magyari
simpatizant

trapa la BX

Mesajde magyari » Joi 21-Iul-2005 12:22

Buna ziua tutror..........
La BX-ul meu, de cand l-am luat, ii este lipita turela, deoarece intra apa, din cate am auzit, acesta nefiind o noutate mai ales la BXuri.
L-am desfacut, l-am curatat, si din cate am observat, canaele de scurgere nu sunt infundate, dar totusi, in cazul unei cantitati mai mari de apa, acesta intra si in cabina.
In consecinta, l-am lipit. Nu intra deloc apa, cu exceptia cazului cand ploua mult, cand totul este ud si asa.
Intrebarea mea este urmatoare, avand in vedere faptul ca este un model destul de vechi, am sanse ca un tinichigiu sa mi-l faca calumea, sau o sa dau degeaba banii, si tot o sa-mi intre apa.
Astept eventual si propuneri cu referire la ce as putea sa incerc, sa-l pot folosi, dar nici apa sa nu-mi intre

va multumesc

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Joi 21-Iul-2005 12:32

"turela" probabil ca este trapa din acoperis
cu tinichigiul ce treaba ai? masina a fost lovita in zona aia ?
daca intra apa, probabil ca garniturile si chederele de la trapa sunt imbatranite si nu mai etanseaza...
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

magyari
simpatizant

Mesajde magyari » Joi 21-Iul-2005 12:43

da, era vorba de trapa, scuze.............
Masina nu a fost lovita. Din cate stiu eu, poate eu nu sunt bine informat, si va intreb atunci, am citit, ca la citroen, spre deosebire de alte masini ex vw trapa este facuta sa intre apa intre cele doua placi, si acolo sa se scurga prin acele 4 canale..........
La alte masini, apa este oprita, neavand canale de scurgere .......iar in cazul acestor masini, clar, daca garniturile sunt putini mai vechi, apa intra.
Daca am aceste canale sa zicem partial infundate, cum as putea sa le curat ?

Si asa o idee, de unde as putea lua niste garnituri bune, ca aici la noi nu am gasit nicaieri. Daca are cineva un set, sau din dezmembrari, m-ar interesa

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 21-Iul-2005 13:28

si a mea era lipita cind am cumparat masina. mi-a luat juma de zi sa curat siliconul ala ca era dat cu degetu peste cheder si peste vopsea direct. cert e ca dupa ce am am ajuns la furtunele de scurgere care ajung jos in stilpii din fata (pe cel din stinga il gasesti foarte usor daca deschizi sertarul pentru casete - intra intr-o gaura si se scurge deasupra pragului, apa fiind eliminata printr-o fanta de scurgere care ar trebui de asemenea curatata) si in spatele lampilor de stop in spate (desfaci stopurile si o sa vezi furtunul trecind printre peretele contraaripii si cel pe care se prinde lampa stop) si le-am suflat cu aer cu presiune (ai grija sa nu sufli cu presiune din prima, daca sint infundate tare pot sari din prindere si trebuie sa demontezi tot ca sa le pui la loc) dupa ce in prealabil am turnat apa ca sa se inmoaie orice ar fi putut fi acolo (noroi, frunze uscate...)

daca nici dupa asta nu se rezolva roblema cred ca trebuie sa ajungi la lucruri mai radicale si sa demontezi acoperisul. pe plafon sint doua capacele in spate, dupa minere, care ascund 2 suruburi, mai sint de demontat minerele, plasticele de pe toti stilpii, suruburile de pe marginea deschiderii din acoperis (doar de pe margine, nu si de la mecanisme) si in fata, parasolarele si capacul de plastic in care sint intrerupatorul de trapa si luminitele pentru harta. dupa asta ar trebui sa cada cu totul si sa ai acces la mecanism si la canalele de scurgere. chederele, atita vreme cit nu lipsesc bucati din ele nu trebuie sa le schimbi. bafta si nu ezita sa mai intrebi unde ai nedumeriri

P.S sper sa nu fi uitat vreun surub ascuns. oricum daca nu coboara dupa toatea astea, ia-o incet si vezi unde ar mai putea fi prins
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

magyari
simpatizant

Mesajde magyari » Joi 21-Iul-2005 13:35

va multumesc mult pentru ajutor, se pare ca o sa am un week-end tare aglomerat, desigur, daca si vremea va tine cu mine si pot sa ma apuc de trapa.

magyari
simpatizant

Mesajde magyari » Lun 25-Iul-2005 08:17

Buna tuturor...............

Ieri, toata ziua m-am distrat si eu cu bx-ul meu. I-am desfacut de tot acoperisul, ceea ce nu a fost partea grea. Cand sa-l pun inapoi, au inceput problemele..................
Va rog daca aveti vreo idee, sau daca ma poate ajuta cineva, exista vreo ordine cum trebuie pus inapoi acoperisul ? mai bine zis suruburile, sau un colt ceva, la care trebuie sa fiu atent, care se fixeaza mai intai ?!

Cealalta intrebare, fiind deja foarte tarziu, nu am mai avut timp sa pun toate suruburile, manerul etc. L-am montat, doar sa nu intre apa. Insa, pe drum cand mergeam acasa, din canal apa a intrat direct in cabina.
Intrebarea mea este urmatoare, toate canalele au fost curatate, cand pun inapoi furtunurile, este deajuns sa le bag in gaura din acoperis, sau trebuie sa mai pun si niste silicon, ceva cu care sa-l lipesc ? Apa a intrat din aceasta cauza sau pur si simplu, cat ne-am chinuit sa montam acoperisul, poate doar a iesit din gaura ?

va multumesc si astept parerile voastre, sa ma pot apuca de treba dupa ce plec de la servici

mersi

magyari
simpatizant

Mesajde magyari » Lun 25-Iul-2005 09:51

In gaura din acoperis, unde intra furtunul care conduce apa, pot sa pun ceva dupa ce am bagat furtunul, ceva de genul "super glue" sa fiu sigur sa nu se scurge apa pe langa, sau nu iese in timpul montarii acoperisului ??

Sau aceste substante ataca cu timpul cauciucul nu stiti ?

va multumesc

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 25-Iul-2005 11:27

ordinea in care pui suruburile nu cred ca e importanta... sau mai bine pune-le fix invers decit le-ai scos (daca mai tii minte ordinea). daca sint suruburi inaccesibile dupa ce montezi totul, ar trebui sa le pui pe alea primele, logic nu? cu furtunele cred ca le poti pune un colier pentru siguranta, e cel mai simplu, daca le lipesti, cu orice ar fi, trebuie sa stai sa se si usuce lipiciul si nici nu stii daca ramin in pozitie pe timpul montajului

Lexia available

magyari
simpatizant

Mesajde magyari » Mar 26-Iul-2005 08:34

daca am dat-o in bara cu subiectul "turela" :), nu ii pot da de undeva rename ? :)

Oricum, mersi pentru ajutor, ieri mi-am reparat trapa, am curatat canalele, totul e ok, cel putin acum, atata timp, cat varsam apa pe el. Adevarata proba o sa vina, cand va ploua....

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 26-Iul-2005 08:36

Cred ca tu, cel care ai creeat topicul ii poti schimba numele cu functia Edit. Daca nu, poate ne ajuta Catalin.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 26-Iul-2005 11:55

s-a modificat 8)

Lexia available

Înapoi la “Citroen BX”