Jante indoite

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

owystyle
simpatizant

Jante indoite

Mesajde owystyle » Dum 25-Ian-2009 20:25

Nu e prima data cand dau intr-o groapa aparuta din senin, dar de data asta i-am dat-o bine. Mi-am indoit putin mai mult janta din fata, pe langa asta mi-a zburat si capacul si s-a spart.

Problema mare este ca am si cealalta janta in aceeasi stare si trebuie sa o umflu regulat si m-am cam saturat. So trebuie neaparat sa le fac.

Stie careva un loc unde asta putea sa le indrept? Cat m-ar costa?
Are careva un capac de rezerva? :D

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 25-Ian-2009 20:57

Pai cam orice vulcanizare indreapta, majoritatea cu barosul :). unii au si scule mai smechere..la autosoft spre exemplu pe fundeni. mai mult, poti incerca si un search pe google si eventual dai si telefon inainte sa vezi scoruri.

owystyle
simpatizant

Mesajde owystyle » Lun 26-Ian-2009 10:59

mersi.. am cautat, am gasit ceva, am vzt si preturi dar tot nu prea sunt lamurit daca in aia banii aia intra si demontare/montare avelopa ca daca nu, e cam foarte scump :lol: cred ca o sa sun azi sa ma interesez

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 26-Ian-2009 11:16

La vulcanizari mai micute te intelegi cu meseriasul la fata locului :) si suma va include totul.

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Mar 27-Ian-2009 13:19

Capacul de roata la citroen C1 costa 100 roni la reprezentanta Citroen. Daca te intereseaza unul folosit la pret redus, da-mi un mesaj privat.

Este recomandat sa tii capacele legate de roata cu niste benzi speciale. Le poti primi de la vulcanizare, mai scump sau sunt de cumparat in pachete de 50-100 bucati in magazinele de electrice pentru ca se folosesc in primul rand pentru legat firele electrice.

De indreptat jantele la cele mai multe vulcanizari sunt meseriasi care le pot indrepta fara probleme din cateva lovituri de baros, chiar in fata ochilor tai. Si nici nu costa mult. Sunt deja un veteran al unor asemenea "tratamente".

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 27-Ian-2009 14:13

benzile alea "speciale" se numesc coliere de plastic, sau mia popular, "shoricei". jantele de tabla se indreapta cu barosul, sau, daca e treaba mai de finete, la buza jantei, exista un instrument home-made pe care il au si la autosoft, cu care se trage de janta. metoda mecanica, cea de "roluire" se aplica doar la jantele de aliaj.

owystyle
simpatizant

Mesajde owystyle » Mar 27-Ian-2009 15:57

tocmai am venit de la un service.. a iesit omu cu barosu, a dat de 3 ori si gata treaba :lol: cand l-am intrebat cat face a zis 1leu :lol:

intrebare este e ok indreptata doar asa? am crezut k o scoate si o baga la kktu ala de masinarie :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 29-Ian-2009 20:02

ce credeti? am indoit si eu o janta, prima oara in viata mea, si culmea, intr-o groapa pe care o stiam chiar f. bine. intr-adevar era acoperita cu apa, era tarziu si eu eram obosit. asta e viata in Romanica, noroc ca nu am indoit-o decat pe buza exterioara, si nu am facut pana. am indreptat-o la vulcaniarea de la intersectia Ion Mihalache cu Banu Manta, cu scula home-made de care va spuneam. a costat 20 lei cu echilibrat cu tot. fara ciocan. :lol:

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Joi 29-Ian-2009 21:38

@ownstyle - trebuia sa ti-o bage la echilibrat.Ca fapt divers, rotile se echilibreaza cam o data pe an..De ce? pt ca in timp mai poti pierde plumbi..cauciucul se poate uza neuniform..mai poti indoi janta si astfel cauciucul pica altfel..
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Joi 29-Ian-2009 21:53

Da scuze ca am uitat sa iti spun ca dupa aia trebuie echilibrata. La echilibrare iti dai seama si cat de buna este geanta, la inceput cand e noua se folosesc plumbi putini, apoi greutatea lor creste (si lucru tare ciudat creste mult pretul total).
Dupa mai multi ani daca roata este busita rau, si cel care echilibreaza nu este excroc, iti va spune ca nu se mai poate echilibra-cu alte cuvinte chiar dak marginea este indreptata, intreaga janta sau posibil cauciucul este atat de sifonata incat nu se reuseste echilibrarea corect).
Eu am luat cu fiatul intr-o iarna cu vro 60 la ora o bordura, mi-am indreptat janta, dar nu au mai reusit sa o echilibreze (am lasat-o rezerva). la astea poate unii o sa o incarce cu plumbi in 4-5 lucuri, dar va costa f scump si va fi frectie la picior de lemn..in acest caz cel mai bine este sa nu se mai foloseasca roata rspectiva pe puntea fata si eventual inlocuire.
Atentie, in urma unei lovituri in bordura, este posibil ca dupa indreptare geanta sa fie buna, dar cauciucul sa fie compromis, mai ales dak este mai vechi.
Scuze dak am scris prea mult, sunt convins ca majoritatea stiu aceste lucruri.

owystyle
simpatizant

Mesajde owystyle » Vin 30-Ian-2009 10:03

si eu tot la vulcanizarea aia am fost.. dar n-a zis nimic de echilibrat.. l-am intrebat dak e ok doar asa si a zis k da..

eu pe amandoua le-am avut indoite si le-am indreptat doar cu ciocanu.. deci ar cam trebui sa le si echilibrez..

xbrother
pasionat

:)

Mesajde xbrother » Vin 06-Feb-2009 08:27

owystyle stiu ca vin cam tarziu cu acest mesaj, dar nu am mai intrat de mult pe forum.

1. Jantele se pot indrepta
Am avut janta fata dreapta lovita puternic in 2 gropi dupa ce am evitat o a3a, am fost cu ea la o vulcanizare in salajan, la un prieten, indreptat si echilibrat si e ca noua. cam 50 ron pe janta cu tot cu echilibrat si manopera.
Janta stanga fata am facut-o patrata cam acum un an intr-un accident sarind peste verdeata de pe mijlocul bulevardului unirii, ATS propuneau cumpararea uneia noi. Aceeasi vulcanizare, acelasi pret, e ca noua.
Dar daca nu e facuta praf ca cele din exemplu meu, atunci 2-3 baroase e ok !

2. Capace?
Pe fata nu am mai pus capace de vreo juma de an, pentru ca-mi sarea cam in fiecare saptamana cate unul, chiar daca le prindeam cu soricei de plastic si alte smecherii. Asa ca am doar 2 capace pe spate, unde nu sar niciodata. Oricum despre capace nu voi mai vorbi prea mult, ptr ca din primavara vreau sa trec la jante de aliaj si say bye bye to capace. :D

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 06-Feb-2009 11:57

Doamne...oare cum mergi cu masina aia? :lol:

mie nu mi-au sarit niciodata nici macar capacele din targ, de cele originale, ce sa zic... mi se pare aproape imposibil sa iti sara. daca iti sar inseamna ca dai cu biata masina in toate gropile si bordurile.
eu nu urc niciodata masina pe bordura, pe piatra cubica nu trec de 30km/h etc. cand e drumul bun zbor :wink: .

bio
simpatizant

Mesajde bio » Sâm 07-Feb-2009 18:29

Patit si eu! Pe Soseaua Pantelimon cu buburuza dat noaptea, pe ploaie intr-o groapa de am zis ca am facut masina praf..noroc ca in circa 500 m am oprit, si am vazut lipssa capacului de plastic pe spate; m-am intors inapoi si am gasit capacul, nevatamat :D , asezat pe un scuar cu iarba..indreptat janta vizavi de Opel Fundeni, cu barosu :D , 30 ron
Deci se poate, chiar daca incerc sa ocolesc gropile, sa-ti strambi jantele. E prima data in 12 ani de cand sofez cand imi indoi o janta destul de rau.

Înapoi la “Citroen C1”