Etrier spate Xantia
Moderator: Echipa Tehnica
Etrier spate Xantia
Am o Xantia din 95, 1.6i. e adusa recent in tara. vreau sa o inmatriculez dar am o problema la etrierele spate. nu mai functioneaza pistonasele si deci nu mai am frane pe spate. unde gasesc etriere sau cum le pot repara acestea?
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
etrierii se pot repara la un atelier specializat . exista kit de reparatie pntru acestia.
la fel, poti utiliza si recomandarea de a schimba placutele si discurile, asta insa daca se constata asta la un atelier specializat.
cauta in sectiunea service-uri / mecanici independenti cel mai apropiat atelier de tine.
la fel, poti utiliza si recomandarea de a schimba placutele si discurile, asta insa daca se constata asta la un atelier specializat.
cauta in sectiunea service-uri / mecanici independenti cel mai apropiat atelier de tine.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
-
- pasionat
cine a constatat ca nu ai frine? tu? sau la rar/itp? fa o proba: cind frinezi brusc simti ca sa ridica spatele semnificativ, sau mai degraba ramine la acelasi nivel? ca e posibil ca fraierii de la verificari sa nu stie ca la masina asta presiunea la frinele spate variaza semnificativ si ca daca-i goala pare ca nu are frina
crap!!! sint idioti, sigur nu au nimic, ridica masina o treapta cind face testul frinelor si trece sigur. in cel mai rau caz sint placutele usor uzate, dar chiar si asa tot trebuie sa tina bine, in rest nu prea am vazut etriere din alea blocate, decit poate cine stie la ce kilometraje fabuloase si fara sa se fi umblat vreodata acolo. dar incearca inainte de toate sa iti dai seama daca se ridica usor spatele cind frinezi sau nu. daca nu se ridica (eventual pune o frina brusca si pune pe cineva sa se uite, masina trebuie doar sa schiteze un balans usor), atunci nu ramine decit sa ii convingi sa o puna o treapta mai sus si sa refaca testul
Xantia scrie:problema cu franele a aparut la RAR. am mers cu ea la service si mi-au spus ca pistonasele nu mai apasa decat foarte slab. deci ori kit de reparatie ori etriere noi. mersi pentru sfaturi.
Nu te agita, trebuie sa ai rabdare sa le explici cum functioneaza sistemul, pentru ca mie mi-au spus la RAR, marii maestrii ingineri, ca trebuie sa-mi schimb arcurile si amortizoarele pentru ca e cam "barca".........iar cand am modificat inaltimea cu o treapta, au ramas ca la dentist.....le-am spus sa incerce si acum sa vada daca mai trebuie sa-i schimb ceva.....va dati seama ca nu le-a convenit situatia, avand in vedere ca erau destui care stateau si se uitau la noi.......cand le-am spus ca practic nu are arcuri au zis ca fac misto de ei si s-au repezit sa sa uite, dar au fost dezamagiti sa constate ca am avut dreptate.
-
- pasionat
Arial scrie:Xantia scrie:problema cu franele a aparut la RAR. am mers cu ea la service si mi-au spus ca pistonasele nu mai apasa decat foarte slab. deci ori kit de reparatie ori etriere noi. mersi pentru sfaturi.
Nu te agita, trebuie sa ai rabdare sa le explici cum functioneaza sistemul, pentru ca mie mi-au spus la RAR, marii maestrii ingineri, ca trebuie sa-mi schimb arcurile si amortizoarele pentru ca e cam "barca".........iar cand am modificat inaltimea cu o treapta, au ramas ca la dentist.....le-am spus sa incerce si acum sa vada daca mai trebuie sa-i schimb ceva.....va dati seama ca nu le-a convenit situatia, avand in vedere ca erau destui care stateau si se uitau la noi.......cand le-am spus ca practic nu are arcuri au zis ca fac misto de ei si s-au repezit sa sa uite, dar au fost dezamagiti sa constate ca am avut dreptate.
daca e unu care se crede super erou nu iti acepta masina si iti da respins de fiecare data ....
i-am incercat franele si la service si pe sosea. cu greutate pe spate, fara greutate, normal si ridicata. pe fata perfecte, pe spate se pare ca au dreptate cei de la rar. am gasit garnituri pentru pistonase si maine le schimb. mersi razzwan dar eu sunt din salaj. am gasit etriere de la un xantia 1.9 diesel din 94. sunt compatibile piesele de pe un xantia diesel cu cele de pe un xantia benzinar?