Se tureaza singura.

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Keket
pasionat

Se tureaza singura.

Mesajde Keket » Mar 08-Mar-2011 08:26

Azi 8 Martie ,cu ocazia asta le doresc un sincer La Multi Ani doamnelor si domnisoarelor ,C3-ul meu in timp ce imi duceam prietena la munca s-a gandit sa imi faca si mie o surpriza neplacuta: Am parcurs in trafic mediu circa 5 KM din drum iar la un semafor in timp ce asteptam culoarea verde sesizez ca creste turatia pana putin peste 1100 de rot/min(in gandul meu zic ca e socul care s-a activat cine stie din ce motiv),se face verde bag in viteza 1 accelerez pana pe la 2800 rot/min ,calc ambreiajul sa schimb viteza- a 2-a si surpriza in acel moment masina incepe sa se tureze singura singurica pana pe la 4000 si ceva de rot/min unde sta cateva fractiuni de secunda(a parut o vesniciie:)) ) si scade la normal dupa care bag si eu a 2-a si imi continui drumul fara alte incidente.
M-am hotarat sa scriu despre incident caci am mai patit asa ceva acum vreo 2 luni cam acelasi lucru numai ca imi facuse si cand am vrut sa schimb din 2 in 3 dar atunci fiind prima oara am zis ca poate va ramane un caz singular.
Precizez ca am masina de 2 ani de zile si nu am mai patit nimic similar cu ea,are senzorul de la temperatura apa bulit caci cand apa are in jur de 20 de grade imi arata de vreo 2-3 ori alarma ca fierbe apa si apoi surpriza isi revine si indica corect
Conditiile de azi au fost : motor inca rece dupa vreo 5 km parcursi ,temperatura de afara era de -3 grade ,trafic normal.Auto C3 -1.4 HDI-8 v.
Va multumesc anticipat!

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Mar 08-Mar-2011 08:48

Cred ca trebuie filtru de motorina schimbat, incearca in prima faza sa-l purjezi vezi daca curge ceva apa sau mizerie, daca este asa trebuie inlocuit.
MESERIAS

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mar 08-Mar-2011 08:49

Multumesc mult de parere! Sa stii ca nu l-am schimbat pana acum! :(

Bruckner
simpatizant

Re: Se tureaza singura.

Mesajde Bruckner » Mar 08-Mar-2011 23:21

Keket scrie:Azi 8 Martie ,cu ocazia asta le doresc un sincer La Multi Ani doamnelor si domnisoarelor ,C3-ul meu in timp ce imi duceam prietena la munca s-a gandit sa imi faca si mie o surpriza neplacuta: Am parcurs in trafic mediu circa 5 KM din drum iar la un semafor in timp ce asteptam culoarea verde sesizez ca creste turatia pana putin peste 1100 de rot/min(in gandul meu zic ca e socul care s-a activat cine stie din ce motiv),se face verde bag in viteza 1 accelerez pana pe la 2800 rot/min ,calc ambreiajul sa schimb viteza- a 2-a si surpriza in acel moment masina incepe sa se tureze singura singurica pana pe la 4000 si ceva de rot/min unde sta cateva fractiuni de secunda(a parut o vesniciie:)) ) si scade la normal dupa care bag si eu a 2-a si imi continui drumul fara alte incidente.
M-am hotarat sa scriu despre incident caci am mai patit asa ceva acum vreo 2 luni cam acelasi lucru numai ca imi facuse si cand am vrut sa schimb din 2 in 3 dar atunci fiind prima oara am zis ca poate va ramane un caz singular.
Precizez ca am masina de 2 ani de zile si nu am mai patit nimic similar cu ea,are senzorul de la temperatura apa bulit caci cand apa are in jur de 20 de grade imi arata de vreo 2-3 ori alarma ca fierbe apa si apoi surpriza isi revine si indica corect
Conditiile de azi au fost : motor inca rece dupa vreo 5 km parcursi ,temperatura de afara era de -3 grade ,trafic normal.Auto C3 -1.4 HDI-8 v.
Va multumesc anticipat!

La mine face la fel. Nu imi dau seama de ce. Pana acum am patit de multe ori, numai din treapta 2 in treapta 3. Eu cred ca e ceva mecanic la mjloc, in sensul ca simt ca nu mai revine pedala de acceleratie (ma gandeam sa gresez cablul). Intr-adevar, se tureaza, dar nu cred ca are legatura cu filtrul. E normal sa ajunga pana la 4 mii de ture pe liber, daca in sarcina aveai 2800. Nu-mi face figura asta decat dimineta, la plecare, dar nu zilnic.

Keket scrie:Multumesc mult de parere! Sa stii ca nu l-am schimbat pana acum! :(

Cati km ai cu el? Daca ai peste 20 de mii, schimba repede.

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mie 09-Mar-2011 00:00

Pai eu am accelerat pana la 2800 de rot pe min ca asa accelerez in viteza 1 ,deci ma deplasam,iar cand am decis sa schimb treapta am luat piciorul de pe acceleratie ,pedala revenind la normal, apoi in timpu asta turatia scade cum e normal dar la mine factorul ce cred ca a declansat turarea fara rost a fost apasarea ambreiajului. Nu simt nimic ciudat la pedala si nici nu cred ca am ce ca e diesel si nu se face prin sufa accelerarea ci din calculatorul masinii.
Cred ca e de la filtru caci cateodata daca merg incet cu treapta a 2-a cand dau sa accelerez treptat ma cam zgaltaie ca si cum merge in suturi dar nu tare.

PEDROS69
pasionat
Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007

Mesajde PEDROS69 » Mie 09-Mar-2011 08:05

pentru Bruckner: daca ai motorul din semnatura atunci pedala de acceleratie este pur electronica nu are nici un cablu ca la dieselul clasic .
MESERIAS

sorin2010
pasionat

Mesajde sorin2010 » Mie 09-Mar-2011 12:07

poate ii fabricata in colaborare cu toyota :evil:

Bruckner
simpatizant

Mesajde Bruckner » Mie 09-Mar-2011 13:16

PEDROS69 scrie:pentru Bruckner: daca ai motorul din semnatura atunci pedala de acceleratie este pur electronica nu are nici un cablu ca la dieselul clasic .

Habar n-am. Nu ma pricep. Credeam ca e ceva pur mecanic, avand experiente similare alte auto. Mi s-a mai intamplat sa caut chestii inexistente la masina asta, mergand pe principiul ca "ailalta avea". :D

Keket scrie:Pai eu am accelerat pana la 2800 de rot pe min ca asa accelerez in viteza 1 ,deci ma deplasam,iar cand am decis sa schimb treapta am luat piciorul de pe acceleratie ,pedala revenind la normal, apoi in timpu asta turatia scade cum e normal dar la mine factorul ce cred ca a declansat turarea fara rost a fost apasarea ambreiajului. Nu simt nimic ciudat la pedala si nici nu cred ca am ce ca e diesel si nu se face prin sufa accelerarea ci din calculatorul masinii.
Cred ca e de la filtru caci cateodata daca merg incet cu treapta a 2-a cand dau sa accelerez treptat ma cam zgaltaie ca si cum merge in suturi dar nu tare.

In cazul asta, pun si eu chestia asta pe seama filtrului, fiindca nu a inceput sa faca figuri decat dupa schimbarea lui si nu i-am mai pus acelasi tip (Bosch), am pus unul ieftin la 80 de lei. Inseamna ca totusi pedala revine si mi se pare mie ca ramane in aceeasi pozitie.

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Joi 10-Mar-2011 12:39

Azi am schimbat filtru de motorina la masina cu un Mann care m-a usurat de 170 de lei noi dar masina merge impecabil acum! Imi da impresia ca motorul merge mai lin un pic si nu ma mai smuceste in treapta a 2-a la viteze mici! Sper sa nu fie placebo:))
Inca o belea rezolvata cu ajutorul colegilor forumisti carora tin sa le multumesc pentru promtitudine oricand am avut nevoie !

MikePop
pasionat

Mesajde MikePop » Joi 10-Mar-2011 15:37

Zambeste! Maine poate fi mai rau.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”